Topul berilor

Topul berilor

Spre ce brand se indreapta preferinta ta atunci cand iesi in oras cu prietenii sau cand pur si simplu vrei sa bei o bere buna? Voteaza sau adauga marca de bere pe care noi am uitat-o si pe care tu o vrei in top.

1

Da  Nu

Albacher

Albacher

Primul brand produs la Sebes, sub patronajul Romaqua Group Borsec, Albacher este preferata de multi datorita prospetimii si savorii ei. Noul sistem OxyProof impiedica pierderea dioxidului de carbon si patrunderea oxigenului in interiorul sticlei.

Nota 54 din 58 voturi.

2

Da  Nu

Heineken

Heineken

Prezenta in majoritatea tarilor, berea Heineken are o traditie de mai bine de un secol, urcand in mod constant in topul berilor din lume, dar si din Romania. Compania a anuntat investitii de 80 de milioane de euro pentru urmatorii 3 ani pentru imbunatatirea conditiilor tehnice din fabricile lor.

Nota 28 din 38 voturi.

3

Da  Nu

Timisoreana

Timisoreana

Timisoreana este una dintre cele mai vechi marci de bere din Romania, fiind prezenta deja de 300 de ani. Renumele international a fost rasplatit cu numeroase distinctii si premii, Timisoreana castigand titulatura de “Cea mai buna bere blonda” la concursul “Australian International Beer Awards”.

Nota 14 din 28 voturi.

4

Da  Nu

Silva

Silva

Berea romaneasca a aparut in Transilvania inainte de 1989 , fiind considerata o marca de traditie in tara noastra. Relansata in 1991 de brandul Heineken , berea Silva a fost intodeauna apreciata datorita retetei belgiene ce nu contine coloranti artificiali.

Nota 14 din 20 voturi.

5

Da  Nu

Ciuc

Ciuc

Berea Ciuc este preferata multora, fiind preparata din apa de munte. Face parte din Brau Union Romania. Infiintata in 1998, aceasta companie este parte a Grupului Heineken. Brau Union Romania detine patru fabrici de bere, la Miercurea Ciuc, Hateg, Constanta si Craiova.

Nota 12 din 16 voturi.

6

Da  Nu

Carlsberg

Carlsberg

Producatorul cu cele mai multe sortimente de bere din lume, ofera 10 specialitati diferite. Carlsberg este prezenta in aproape 50 de tari, compania mama avand sediul in Danemarca.

Nota 10 din 14 voturi.

7

Da  Nu

Tuborg

Tuborg

Prima fabrica de bere Tuborg a fost ridicata in 1873 in Copenhaga iar pana azi acest brand a reusit sa se extinda si sa ramane in top in tari ca Danemarca, Turci, Romania, Suedia, Germania sau Italia.

Nota 9 din 9 voturi.

8

Da  Nu

Redd's

Redd's

In 2008 Ursus Breweries a lansat pe piata romaneasca brandul Redd's, o bere cu gust de fructe, produsa de compania Piwowarska, Polonia. Desi s-a dorit ca aceasta marca de bere sa se adreseze in principal femeilor, ea este apreciata si de barbati, multi fiind cei ce prefera berea Redd's.

Nota 8 din 22 voturi.

9

Da  Nu

Becks

Becks

Berea Becks nu contine aditivi si este fabricata conform standardelor in vigoare. In prezent, marca Becks este prezenta peste tot in lume din Serbia pana in Statele Unite ale Americii, sau din Australia pana in Germania.

Nota 8 din 20 voturi.

10

Da  Nu

Stella Artois

Stella Artois

Marca de bere belgiana produsa pentru prima data in 1366, a ajuns de-a lungul timpului sa fie exportata in numeroase tari ca Anglia, Australia, Ucraina, Germania etc.

Nota 8 din 12 voturi.

11

Da  Nu

Ursus

Ursus

Inca din 1878, data la care a fost lansata, Ursus s-a dezvoltat ca si companie si a castigat numerosi fani datorita aromei si a pretului accesibil, fiind ani la rand preferata romanilor.

Nota 6 din 16 voturi.

12

Da  Nu

Ciucas

Ciucas

Berea autentica de la munte este preferata multor romani. Aparuta relativ recent pe piata (1989), Ciucas este o bere usoara cu un grad de fermentare mare. Compania a gandit site-ul marcii de bere ca un blog, fapt ce a prins foarte bine la public.

Nota 4 din 6 voturi.

13

Da  Nu

Stejar

Stejar

Lansata de catre Ursus Breweries in 2005, berea romaneasca are un continut ridicat de alcool. Stejar a devenit rapid una dintre preferatele romanilor la capitolul bere.

Nota 3 din 9 voturi.

14

Da  Nu

Holsten

Holsten

Berea aparuta pe piata din 1879 la Hamburg a fost lansata in Romania in 2005 reusind datorita calitatii, retetei si gustului unic sa creasca in topul preferintelor bautorilor de bere din tara noastra.

Nota 3 din 5 voturi.

15

Da  Nu

Azuga

Azuga

O bere produsa natural, fara conservanti sau enzime, folosing patru componente naturale : apa, malt, hamei si drojdie, berea Azuga este una din marcile preferate de romani. In 2008 compania Bere Azuga a relansat acest brand la nivel national, intrand si pe piata apei plate si minerale prin cumpararea a jumatate din actiunile Perla Covasna.

Nota 2 din 6 voturi.

16

Da  Nu

Golden Brau

Golden Brau

Lansata in Romania in 1998, calitatea acestei beri a fost rasplatita cu premii la Concursul International de la Bruxelles, ajungand dupa numai doi ani sa fie preferata de multi romani.

Nota 2 din 6 voturi.

17

Da  Nu

Bergenbier

Bergenbier

Adusa in Romania de cel mai important producator de bere la nivel mondial, Interbrew, Bergenbier a devenit una dintre cele mai consumate beri de catre romani, fiind si sponsorul oficial al echipei nationale de fotbal.

Nota -1 din 5 voturi.