5 intrebari si raspunsuri despre Punctul G

Publicat la: 20.11.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Sexualitatea noastra are deocamdata destule mistere, determinandu-ne in a incerca sa descifram cat mai multe dintre ele pentru a ne bucura de o viata sexuala cat mai satisfacatoare. Daca barbatii ajung destul de usor la orgasm, se stie deja faptul ca femeile trebuie sa apeleze si la alte trucuri pentru a placerea suprema.

Articole similare
Craciun cu gust de singuratate
Diferenta de varsta - reusita sau esecul sigur al unei relatii?
Cum sa devii un specialist al flirtului
Prietenia cu un ex: misiune posibila
Cum sa ajuti un prieten somer

Totusi, nimic nu se compara cu orgasmul vaginal care, spun unii mai experimentati, se poate atinge mult mai usor prin stimularea Punctului G.

Odata cu primele date despre acest punct, multi specialisti si nu numai s-au intrebat daca intr-adevar el exista si ce presupune mai exact. Citeste mai jos cele mai frecvente nedumeriri pe care le au oamenii referitor la Punctul G.

1. Cand si de cine a fost descoperit punctul G?

Ginecologul german Ernst Grafenberg a fost primul care a inaintat prima data ipoteza existentei punctului G in 1950. Totusi, acest termen nu a fost foarte cunoscut pana in 1982, atunci cand specialistii au amintit de el in lucrarea “The G Spot and Other Recent Discoveries About Human Sexuality”.

2. Este sau nu punctul G doar un mit?

Inca din anii '80, atunci cand sexologii si ginecologii din intreaga lume au auzit despre potentialul punct miraculos, parerile au fost impartite. Unii spun ca punctul G este doar un mit, neavand la baza dovezi biochimice.

Totusi, de-a lungul anilor au fost facute sondaje in tari precum Statele Unite ale Americii sau Canada, in urma carora rezultatele au aratat faptul ca 82 % dintre femei au simtit o zona mai sensibila, identificata ca punctul G, si au avut si ejaculare, manifestare caracteristica stimularii acestui punct.

3. Ce se presupune a fi punctul G?

Se crede ca punctul G este o zona erogena care stimulata duce la multiple orgasme si la asa numita “ejaculare feminina”.

4. Unde este localizat punctul G?

Localizarea acestui punct difera de la femeie la femeie, intrucat trupurile noastre sunt diferite si reactioneaza divers. De obicei, punctul G ( numit si "prostata feminina") se afla la aproximativ 7 cm in interiorul vaginului, in spatele osului pubian.

5. Ce poti face pentru a-l gasi si pentru a ajunge la orgasm vaginal?

1.    Examineaza-ti corpul, stimulandu-si vaginul – singura sau impreuna cu partenerul. Doar prin comunicare si prin cunoastere veti ajunge impreuna sa stiti ce va aduce pe culmile pasiunii.

2.    Ai rabdare.
Este, poate, regula de baza. Cu siguranta nu vei ajunge sa simti punctul G din prima, dar cu rabdare si tenacitate iti vei cunoaste corpul intr-atat de mult incat vei stii cum si unde sa fii stimulata.

3.    Asigura o ambianta placuta si cat mai senzuala. Punctul G nu este un buton miraculos si nu poate face minuni daca tu si partenerul tau nu sunteti compatibili si nu va cunoasteti indeajuns. Este de la sine inteles ca explorarea si stimularea corpurilor voastre trebuie sa se faca intr-o atmosfera cat mai destinsa, pentru a ajunge amandoi la orgasm, cu sau fara punctul G.

4.    Multi cred ca doar anumite pozitii sunt indicate atunci cand vrei sa gasesti punctul G, insa acesta nu este decat un mit. In realitate, ceea ce conteaza este ca femeia sa controleze jocul sexual, indiferent in ce pozitie se afla. Doar astfel va simti orice schimbare.

 

tags: punctul G, sexualitate, intrebari, raspunsuri

Comentarii

Andi a spus:
Jaedyn and Madison - We had a blast at the straw maze. i took my little sietsr madison when it was hounted and she told off those scarers she told them to leave her alone and they were stupid! it was sooo funey!

orsyklorp a spus:
cSu4KX myzxzjxbgsrw

hatsjdvizk a spus:
8WnnsF foujsmdlezfe

Comenteaza si tu