Redecoreaza-ti bucataria

Publicat la: 19.11.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Acordam foarte mult timp decorarii sau reamenajarii casei noastre, axandu-ne pe dormitor sau sufragerie. Uitam insa ca si bucataria este un loc familiar in care ne petrecem destul timp si unde trebuie sa ne simtim confortabil. Asadar, si aceasta camera a casei noastre merita un design interesant si potrivit.

Articole similare
Cum sa iti decorezi holul
Cum sa decorezi camera copiilor
Cum sa iti pui parchetul
Decoreaza-ti casa in stil retro
Kitschul - o constanta a vietii noastre?

Daca insa ai amanat inceperea redecorarii bucatariei fie pentru ca era prea greu, fie ca aveai prea multe lucruri la care nu ai putut sa renunti iata cateva idei pentru ca reamenajarea bucatariei tale sa nu ti se mai para atat de dificil de pus in practica:

•    Alege dintre gresie, linoleu sau parchet. Cele mai bune variante ar fi totusi gresia sau parchetul pentru ca se pot intretine mult mai usor. La parchet e inca si mai simplu pentru ca nu ai de ales intre foarte multe materiale sau nuante, iar in cazul gresiei faptul ca poti alege culoarea sau modelul poate fi un avantaj pentru tine.
 
•    Gandeste-te ce sa elimini si ce sa pastrezi din aceasta camera pentru ca bucataria nu este locul cel mai bun pentru depozitarea tuturor nimicurilor. Pe langa faptul ca vei manca acolo, vei si gati, ei avea nevoie de mai mult spatiu.

•    Ce schimbari majore vrei sa faci? Atunci cand reamenajam se poate sa ne trezim ca bucataria nu se potriveste cu restul casei asa ca vom avea nevoie de schimbari majore cum ar fi: spargerea unui perete pentru mai mult spatiu, mutarea frigiderului sau a chiuvetei etc.

•    Fa-ti un plan si documenteaza-te pe internet. Poti gasi chiar programe speciale care sa te ajute sa vezi online daca schimbarile gandite de tine se pot pune in aplicare.

•    Alege un tapet potrivit. Fiind in bucatarie iti poti permite sa fii un pic original si variile tipuri de tapet iti dau ocazia sa jonglezi cu imaginatia ta si cu stilul pe care ti-l doresti in bucataria ta.
 
•    Daca ai copii amenajeaza-le coltul lor special in bucatarie. Vor manca mai mult si mai bine daca vor avea o parte de perete cu personajele de desene animate preferate.
 
•    Alege mobila cu sertare si rafturi pana spre tavan pentru a economisi spatiul. Binenteles ca pe rafturile superioare vei pune ustensilele pe care le folosesti mai rar.
 
•    Daca ai oale sau tigai mai mari, care nu incap in rafturi, bate un cui in debara si agata-le acolo sau amenajeaza-le un loc special in camara.
 
•    Nu e de preferat sa optezi pentru o masa mare pe care sa o plasezi in mijlocul bucatariei pentru ca vei lua din spatiu si va parea o bucatarie mica si incarcata. Intr-un colt plaseaza o masa medie , in functie de marimea familiei tale. Un colt intim, in care sa va bucurati de felurile de mancare alese.

•    Daca ai o bucatarie mica, ia in considerare faptul ca te poti folosi si de culori si de lumini pentru a crea impresia unei bucatarii mai mari. Alege culorile deschise ( nu mai mult de trei la numar) sau lemnul deschis la culoare pentru parchet, dulap, sertare, mobilierul de bucatarie etc. Utilizarea oglinzilor in cadru mobilierului are acelasi efect.
 
•    In ceea ce priveste iluminatul este de preferat sa ai o lumina centrala, mai puternica si altele mai mici  in celelalte parti.
 
•    Daca nu vrei schimbari majore, o transformare vizibila vei obtine schimband tapetul, zugravind intr-o alta culoare sau vopsind obiectele din interiorul bucatariei. Culorile vii sunt de preferat. Vopseaua proaspata scoate in evidenta celelalte obiecte din bucatarie.
 
•    Mai toate ustensilele de bucatarie pot fi camuflate in diverse moduri, asa ca intereseaza-te de sisteme de prindere, rafturi speciale etc.
 
•    Nu uita de functionalitatea acestei cameri. Orice transformare ai dori, radicala sau nesemnificativa, tine minte ca bucataria trebuie sa fie in primul rand functionala.

•    Cere parerea prietenilor, uita-te pe internet sau consulta reviste de specialitate.

tags: bucatarie, redecorare, sfaturi

Comentarii

Eternity a spus:
Thanks for the insight. It bnrgis light into the dark!

pmwvoqct a spus:
3iRraq zlkqmkneakwi

ukibdfvck a spus:
UWnmcO , [url=http://bxvxjowfpkbi.com/]bxvxjowfpkbi[/url], [link=http://gslionjtmfgf.com/]gslionjtmfgf[/link], http://dwdlxuhhmnax.com/

tgekul a spus:
pAG9nx wmcghpdwudoz

wsbcqmq a spus:
41U2Sd , [url=http://nqdzggxxrisz.com/]nqdzggxxrisz[/url], [link=http://nazzyvrvxivd.com/]nazzyvrvxivd[/link], http://czmravedbyio.com/

Comenteaza si tu