Pensionarea pe caz de boala - formalitati necesare

Publicat la: 09.11.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Pensionarea pe caz de boala reprezinta o optiune adoptata de romanii care au intampinat grave probleme de sanatate si care nu isi mai pot continua activitatea intr-un loc de munca. In cazul in care tu sau una dintre persoanele apropiate tie se confrunta cu o astfel de situatie, trebuie sa stii ca este necesar sa intrunesti anumite conditii si sa urmezi mai multe etape pentru ca aplicarea respectiva sa fie admisa.

Articole similare
Cand Mos Craciun vine la serviciu
Ce trebuie sa faci pentru a urma o facultate in strainatate?
Cum sa devii agent imobiliar
Formalitatile necesare pensionarii anticipate
Cum sa devii web-designer

Cine are dreptul la pensie de invaliditate?

- Persoanele care si-au pierdut capacitatea totala sau partiala ( cel putin pe jumatate) a capacitatii de munca datorita unor boli, interventii chirurgicale sau accidente – care au sau nu legatura cu locul de munca.

- In cazul in care aceste accidente sau boli au survenit independent de locul sau conditiile de munca, conditia suplimentara este ca persoana in cauza sa fi indeplinit stagiul de cotizare necesar in raport cu varsta, conform legii nr. 19/2000. Acest stagiu prevede faptul ca, in functie de varsta trebuie sa fi cotizat dupa cum urmeaza:

 - Sub 25 de ani – 5 ani de cotizare
 - Intre 25- 31 de ani – 8 ani de cotizare
 - 31-37 de ani – 11 ani de cotizare
 - 37-43 ani – 14 ani de cotizare
 - 43-49 ani – 18 ani de cotizare
 - 49-55 ani – 22 ani de cotizare
 - peste 55 ani – 25 ani de cotizare

- Totusi, si cei care au realizat cel putin jumatate din acest stagiu pana in momentul ivirii accidentului au dreptul la pensie de invaliditate, calculandu-se altfel stagiul potential rezultat, prin scaderea stagiului complet de cotizare si stagiul realizat efectiv.

Care sunt etapele necesare pentru a se acorda pensia de invaliditate?

1. Medicul primar sau cel specialist propune pensionarea de invaliditate, solicitand avizul cabinetului de expertiza medicala teritoriala

2. Persoana in cauza trebuie sa se prezinte la aceasta comisie.

3. Actele necesare :

- adeverinta de salariat sau carnetul de munca
- bilete de iesire din spital si alte documente care sa certifice starea precara de sanatate: analize, radiografii, EKG etc.
- copie dupa fisa de la medicul de familie sau cel specialist.
- act de identitate
- dosar cu sina
- adeverinta de luare in evidenta de la Directia de sanatate publica in caz de boala profesionala.
- in caz de accident de munca trebuie depus si un formular tip sau procesul verbal de inregistrare a accidentului, eliberat de Inspectoratul teritorial de munca.
- pentru persoanele bolnave de tuberculoza, mai este necesara o adeverinta de la dispensarul antituberculos, in care sa se specifice grupa de dispensarizare.
- in cazul unei boli sau a unui accident in timpul sau din cauza indeplinirii serviciului militar, trebuie sa prezinti si un certificat eliberat de Comisia de expertiza medico-militara.

3. Medicul expert analizeaza cazul respectiv pe baza prevederilor legale, a documentelor aduse de bolnav si a consultului general.

4. Dupa aceasta etapa, de regula pe loc, medicul intocmeste o decizie in 3 sau 4 exemplare in care prevede pierderea totala sau cel putin pe jumatate a capacitatii de munca, precizandu-se si grupa in care incadreaza respectivul caz:

-    Gradul I – reprezinta pierderea totala a capacitatii de munca, de autoservire, de orientare in spatiu. Persoanele incadrate aici au nevoie de ingrijirea permanenta a altei persoana, pentru care va primi si o indemnizatie de insotitor. Aceasta suma se stabileste anual, nu poate fi mai mica decat decat salariul minim brut pe economie si se pastreaza chiar si atunci cand se face trecerea de la pensia de invaliditate la cea pentru limita de varsta.

-    Gradul II –reprezinta pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea insa a capacitatii de autoservire, in aceasta situatie nefiind necesara ajutorul unui insotitor.
 
-    Gradul III – pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca.

5. Daca bolnavul nu este de acord cu decizia acestei comisii, o poate contesta la casa teritoriala de pensii in permen de 30 de zile de la instiintare.

6. Se demareaza o alta ancheta, in care reprezentantii casei teritoriale de pensii pot solicita ajutorul Institutului National de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca. Si aceasta decizie poate fi contestata la instanta judecatoareasca de care apartine persoana respectiva, in termen de 30 zile.

7. Atunci cand se prezinta la comisie, orice bolnav caruia i se accepta dosarul de pensie de invaliditate va primi un termen de 6 sau 12 luni, la finele caruia se va prezenta din nou in fata comisiei. Aceasta va demara atunci aceeasi procedura, analizand bolnavul si aspectele legate de sanatate sa, emitand o alta decizie in care se va preciza gradul de invaliditate – schimbat sau acelasi sau incetarea calitatii de pensionar, in functie de caz. Aceasta revizuire are loc din 6 sau din 12 luni pana in momentul implinirii varstelor standard de pensionare.

Cu ce documente trebuie sa te prezinti la revizuirea medicala periodica:


- decizia medicala de incadrare intr-unul din gradele de invaliditate prezentate mai sus.
- documentatia medicala intocmita de spitalul ce efectueaza asistenta medicala: referatul medical, bilet de iesire din spital sau copie dupa foaia de observatie clinita, examene complementare, explorari functionare suplimentare, date din fisa de evidenta a bolnavului.
- talonul de pensie.
- buletinul de identitate.

 Nu trebuie sa te mai prezinti la aceasta revizuire medicala periodica, doar daca:

- esti incadrat intr-o  grupa de invaliditate ce afecteaza ireversibil capacitatea ta de a lucra.
- ai implinit varsta pensionarii pentru limita de varsta sau ai ales varianta pensiei anticipate, realizand in acelasi timp si stagiile complete de cotizare prezentate mai sus.

tags: pensionare, pensie de invaliditate, pensionare pe caz de boala, formalitati, etape

Comentarii

anca a spus:
am o intrebare.... tatal meu a fost operat de laringe total (cancer) nu mai poate vb deloc are 56 de ani se poate pensiona pe caz de boala

Alexia a spus:
anca, mama a suferit o operatie asemanatoare acum 15 ani si da, s-a putut pensiona.

FLORIN ALEXANDRI a spus:
Si daca are tot ce trebui la dosar, adica e cardiac cu risc mare avind 3 infarturi , avind dosarul aprobat, avind ,,Documentarul Medical" eliberat ,iar dr, Kresstels Mariana nu vrea sa-i dea decizia (argumentind ca nu vrea ea), ce-ar putea sa faca? La noi in Alexandria asa se procedeaza. De curind s-au facut disponibilizari la o societate mai mare si foarte multi s-au pensionat cu acordul acestui medic iar omul asta moare in casa fara tratament fara nimic.

livia a spus:
Parerea mea sincera, pentru a nu mai suferi de pomana si pentru a nu mai face reclamatii care nu se stie cum vor fi solutionate, mai bine dati-i spaga si gata

gina a spus:
Am 42 de ani,in ian.2008 in urma unei dureri puternice de cap,am ajuns la spital,mi s-au facut analizele si mi s-a descoperit ca am trombocite 998000,am fost trimisa la spitalul Fundeni unde mi s-au facut analize,biopsie,mi s-au recolta t analize ce mi s-au trimis in Germania ,iar rezultatul a fost TROMBOCITEMIE ESSENTIALA,HIPERTENSIUNE ARTERIALA GR.3 risc foarte crescut de accident cardio vascular,INSUFICIENTA RESPIRATORIE GR.2 NYNYA,ANGINA DE EFORT,mi s-a spus ca trebuie sa ma pensionez,ce trebuie sa fac pentru acest lucru,VA MULTUMESC.

georgeta oancea a spus:
cu hipertensiune arteriala grupa de risc foarte inalt si cu 32 de ani de munca se poate iesi la pensie pe caz de boala?

silu a spus:
un pacient cu tulburari de adaptare de tip cronic si cu LIMFOM HODGHIN CU 32 DE ANI vechime in munca s-ar putea pensiona pe caz de boala? limfomul hodging se afla in stadiu de remisie cu control de specialitate in fiecare an .

pascal costel a spus:
am suferit o operatie pe cord (baipas)si un implant de sten,pe aceasta cale pot sa ma pensionez pe caz de boala

Ali a spus:
Eu cred ca da, e foarte simplu: adresati-va doctorului de familie. oricum din ce am citit aici aveti cazuri grave pentru care va puteti pensiona.

vasile ana maria a spus:
am un unchi de 55 de ani ,este la pat din cauza uni vas de sange spart la cap si ne trebuie un certificat de handikp sa putem sa il internam intru-un centru de batrani dar nu nil primeste nimeni din cauza k nu avem acel certificat suntem foarte disperati k nu avem unde sa il ducem efectiv e pe strada

andrei a spus:
lasati povestile astea cu pensionarea pe caz de boala si datii drumul la munca nu mai tanjiti la banii celor care muncesc toata lumea stie cum se pensioneaza dand mita la mine la bloc nu sunt decat 7 pensionari pe caz de boala care nu au nici pe dracu beau si mananca gratare de nu se poate va dati seama ce oameni bolnavi sunt ei saracii

sara a spus:
cumnatul meu a fost internat 2 luni la spitalul filaret cu diagnosticul tbc, si a fost in concediu medical 9 luni de zile. La 1 februarie 2010 nu a mai beneficiat de concediu medical.cand a fost la medicul de la comisie din orasul Budesti,juD. cALARASI I-A SPUS CA NU-L POATE PENSIONA CA ESTE BUN DE MUNCA.unde ne putem adresa ca acest om ,care la 1,90 are 45 de gk si nu poate merge nici macar 500 m ca oboseste. Ne poate indruma cineva ce demersurise fac in astfel de situati?

viorica istrate a spus:
buna! as dori si eu un sfat , va rog ! am 37 de ani si pe data de 23.06.2008 am fost operata la coloana ,diagnostic scolioza toraco-lombara, gradul de curbura a fost de 94 de grade . am fost angajata pana in data de 31.03.2009 si am o vechime pe cartea de munca de 17 ani.as sori sa-mi spuneti daca ma pot pensiona pe caz de boala si ce acte sunt necesare.am fost si la comisia pt persoane cu handicap si am gradul accentuat.multumesc anticipat!

carciumaru robert cristian a spus:
as dori si eu sa stiu in ce locatie se depune actele pentru pensionare de caz de boala si adresa unde trebuie sa ma duc va multumesc

carciumaru roberrt cristian a spus:
eu sunt din orasul popesti leordeni judetul ilfov si as dori sa stiu unde trebuie sa ajung sa depun dosarul de pensionare la comosia de expertiza a capacitatii de munca daca puteti sa imi trimiteti si mie adresa va rog frumos si va multumesc

viorica a spus:
cred ca la aceste intrbari nu raspunde nimeni ! eu am postat intrbarea acum ap. o luna si nu am primit nici un raspuns!!! pacat !!!

alina a spus:
Tot cititorii ar trebui sa raspunda. In plus la unele intrebari ati gasi raspunsuri daca ati citi articolul ( ce acte sunt necesare de exemplu) iar unele e de la sine inteles ca doar medicul de familie sau cel de specialitate poate raspunde.

dragos a spus:
:)) la articolul cu politia de proximitate postasera unii de parca aici era politia:))) . E site informativ,din cate mi-am dat eu seama

paul a spus:
Sunt bolnav de inima din nastere(boala ebstein)

pantelimon ioana a spus:
sant o bolnava de sla doresc sa stiu daca am dreptul la pensie pe caz de boala am 52 de ani cu o cotizare de 8 ani.va multumesc

florentina a spus:
buna sunt operata la coloana de 5 ani de spondiolistezis si nu stiu cum sa fac sa ma pensionez pentru ca nu pot lucra am incercat dar nu pot datorita coloanei .nu am nicio cotizatie catre stat ce ma puteti sfatiu sa fac . va multumesc frumos

DAVID R a spus:
Sunt BUHAI cat usa buni de munca care au"sarit la cap" pe la comisii,si stau acum prin bodegi de asculta manele,si sudeaza tigara de la tigara,si sunt bieti amarasteni care nu au pe nimeni sa-i invete ce au de facut,vai de steaua lor! Cred ca termina Boc odata cu "bolnavii-astia-cu-relatii-sus-puse" sa o taie parazitii la munca,ca banu' sa se duca la cine merita cu adevarat!

mirela a spus:
cum este posibil ca un om care este bolnav de cancer sa aiba gradul 2 si o pensie de 400 roni sa le fie rusine la cei care au facut legea

florin a spus:
Sunt florin si am o intrbare .... am fost dianosticat cu hepatita C as putea iesi la pensie pe caz de boala? mentionez ca am 37 de ani

matei a spus:
am 50 ani iar in anul 2002 am facut infarct in urma lui am ramas cu ventricolul sting care nu mai lucreaza bine (cardiopatie ischemica ) am probleme cu respiratia mai ales la miscare mai multa la ora actuala sunt pe medicamente bloxan sortis prestarium colac peste pupaza am si diabet zaharat tip 2 si folosesc insulina de 3 ori pe zi . am 25 ani de munca .As dori sa ma pensionez , cum pot proceda va multumesc

anca a spus:
Am avut cancer la san de 2 ori.Prima data in 1998: am fost diagnosticata cu carcinom ductal invaziv tip IIA, dupa 10 ani la un control de rutina am fost diagnosticata cu carcinom lobular in situ.Am lucrat in tot acest timp numai ca ma simt din ce in ce mai obosita. In aceste conditi,i m-as putea pensiona?

ramona a spus:
cu cine as putea sa iau legatura sau sa vb macar prin telefon in legatura cu pensioanarea pe caz de boala a unei persoane dragi mie .. este mai greu de explicat aici de asat stie cineva un nr de tel sau ceva

mihail a spus:
Sunt foarte multi asa zisi " bolnavi"pensionati pe caz de boala.Pe unii ii inteleg,si-au pierdut locul de munca si nu au nici un venit.Dar,in afara de acestea ,sunt foarte multi care pentru o suma deloc de neglijat,sunt pensionari cu"acte in regula"care muncesc in agricultura,constructii etc,si care nu au nimic rau in ei.Cunosc foarte multe cazuri din acestea.Ma intreb ce mai fac medicii de la cabinetele de expertiza medicala cu atatia bani?In Bacau este un medic {femeie} care de ani si ani este la un astfel de cabinet.Nu este bolnav sa intre cu mana goala.Nu exista legi si pentru acesti medici?

mihai a spus:
Pentru Ramona,Trebuie sa te adresezi intai medicului de familie,Acesta te va trimite la un medic specialist care va constata daca este cazul de pensionare.Dar,nu vreau sa te sperii,iti trebuiesc cam multi bani.Iti doresc succes!

Elena a spus:
Diagnostic Schizofenie paranoida.BOlnavul este cuprins. intr-un program de studiu de cercetare.Boala este veche ANI lucrati 1 an 4 luni 9 luni somaj.armata facuta.MOmentan este internat intr-un centru de recuperare., la recomandarea medicului ar dori sa se intoarca la casa lui .Nu are nici un venit .Traeste singur.INTREBAREA< ce depturi ar avea si unde se poate adresa?

flori a spus:
diagnostic lipsa de substanta osoasa in termeni medicali sino fronto -occipital cu epilepsie incradat in gradul 2 de handicap si la comisia de expertiza sefa KRESSTELS MARIANA la bagat la gradul 3 zicand ca este bun de munca

mazureac elena a spus:
am 45 de ani si am fost diagnosticata acum 5 ani cu lupus eritomatos si trombocitopenie ,nu luvrex nicaeri si as vrea sa stiu daca pot primi pensie de boala

Florentina popescu a spus:
cum este posibil ca o persoana de 33 de ani sa fie pensionata pe caz de boala neavind nici o zi de munca in tara ?de 12 ani este plecata in spania nu a avut niciodata carte de munca in tara deci nu a cotizat cu nici un leut in aceasta tara dar acum primeste pensie pe caz de boala in rominia si ajutoare de la primaria poroschia si ea e plecata iar de aproape un an iara in spania deci in ultimi 12 ani adunat nu a stat un an in tara si noi care muncim si cotizam ani de zile la fondul de pensii si la sanatate cind avem chiar nevoie nu avem drepturi pina nu dam spaga ca asa e facut sistemul in tara asta blestemata{mai sunt si cadru medical mie scirba}ma revolta acest fapt si sper sa reusesc sa aflu unde trebuie sa o reclam pe aceasta profitoare care are domiciliul la bunica in poroschia desi ea nu a locuit niciodata acolo a fost nascuta si crescuta in alexandria dupa care plecata in spania de acolo ar trebui sa primeasca bani nu din tara RUSINE

violeta tompas a spus:
as dori sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala ,desi nu am lucrat niciodata dar fiind casatorita legitim si dand sotul meu declaratie cum ca ma intretine el avand copii[5] in ingrijirea mea si platind luna de luna asigurari si pt mine ca si pt el ,iar acum sunt luata in evidenta la medinul de familie cu diagnosticul ;BPOC CRONIC GRADUL 2 GOLD SI INSUFICIENTA PULMONARA, ARITMIE EXTRASISTOLICA, as dori daca se poate si nu deranjez prea mult sa imi dati un raspuns pe adresa mea de email;violeta_violeta84@yahoo.com . cu mult respect si multumiri, violeta

ceremovici viorica a spus:
socrul meu este paralizat de 6 ani si nu beneficiaza de pensie de invalididate,a fost diagnosticat cu hemipareza stanga in urma unui accident vascular cu hemoragie interna,as dori sa_mi spuneti si mie de unde sa incep cu intocmirea dosarului pentru comisie.va multumesc anticipat.

angelo dragomir a spus:
as dori sa stiu si eu daca am dreptul la pensie pe caz de boala.din 2007 ma lupt cu un cancer ganglional si merg la tratament din 2 in 2 saptamini nu ma angajeaza nimeni.momentan i-au doar indemnizatia de handicap

sepilov teodora a spus:
sotul meu are cancer la vezica urinara,are 57 ani vreau sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala

anca a spus:
Se poate pensiona pe caz de boala din cauza chisturilor la ficat si rinichi?

plugariu maria a spus:
maicamea a fost pensionara timp de 10 ani pe caz de boala dar real, nu ca altii si acuma nu pot sai fac pensie ca , are dreptul la pensie , dar octorul de specialitate nu vrea sai de dreptul , de a fii pensionata de ce ,? avand an vedere ca are acte medicale? jud bt totul se face pe spaga nu mai asa , se da dreptul la pensie.

veronica a spus:
Cu cancer gradul II A ( neoplasm mamar operat conservator, tratat) , osteoporoza ai dreptul la pensie de invaliditate si daca da, de care grad ? Multumesc

maximus a spus:
salut, ma poate ajuta cineva cu o info ..dar corecta ... am pe cineva care are 2 sapt in spital .. a iesit acum 2 zile ...dar cu diagnostic grav ceva la inima si ficat.. are externarea din spital ...hartiile de acolo ...unde trebuie sa ma duc acum ..la doctorul de familie sau tot la doctorul din spital de la municipal ... pe foaia care i a dat o cand s a externat nu scrie pt pensionare sau asa... sunt analizele..scrie exact de ce sufera... unde incep? cine face dosarul ? ms ..

CRIONA a spus:
PE STRADA MEA SUNT 12 PERSOANE PENSIONATE DE BOALA SAU INVALIDITATE SI LUCREAZA IN STRAINATATE ! CINE SI MAI ALES CUM VERIFICA ?

MITA a spus:
CRIONA,,,,,AI MARE DREPTATE,,,,SUNT FFFFF MULTI PENSIONARI DE BOALA CARE LUCREAZA IN SPANIA SI ITALIA DAR LA NOI IN TARA NU AU MAI PUTUT LUCRA,,RUSINE LOR SI MEDICILOR CARE NU SE GINDESC CA SUNT OAMENI BOLNAVI CARE CHIAR AU NEVOIE DE MULTE SI NU POT PRIMI AJUTOR PT CA ASTIA LE IAU LOR DREPTURILE. RUSINEEEEEE !!!!!!!!

vasa a spus:
pentru Florentina Popescu a spus.Tu nu esti cadru medical,poate femeie de serviciu altfel ai fi stiut ca pensionarea pe caz de boala se face conform legilor actuale. In gradul 3 de invaliditate persoanele in cauza au dreptul la munca,pricepi dar eu cred ca tu n-ai cum.

prigor a spus:
PENTRU MITA. DUPA CUM GANDESTI EU CRED CA SI TU AR TREBUI SA FI PENSIONAR (SCHIZOFRENIE) DE BOALA.LQ FOARTE MIC.

SORI a spus:
ACEST COMENTARIU ESTE ADRESAT PERSOANELOR CARE COMENTEAZA AICI (DESPRE CAPRA VECINULUI) VREAU DOAR SA LE SPUN SA SE INFORMEZE MAI BINE INAINTE DE A SCRIE ,FAC REFERIRE IN SPECIAL LA MODUL IN CARE SE ACORDA PENSIA DE GRADULIII .ACEASTA INSEAMNA CA AI DREPTUL SI LA MUNCA .ASA CA PRIMA DATA INFORMATI -VA APOI SPUNETI -VA PARERILE.

ela a spus:
in cit timp primesti raspunsul la problema pe care o ai?

SORI a spus:
INVALIDITATEA DE GR III SE CAREACTERIZEAZA PRIN PIERDEREA A CEL PUTIN JUMATATE DIN CAPACITATEA DE MUNCA, INVALIDUL PUTIND SA PRESTEZE O ACTIVITATE PROFESIONALA

florea maria a spus:
citesc si ma crucesc.mai fratilor la brasov se pensioneaza lumea ia o gramada de bani si merg si la munca iar cei care intradevar sunt bolnavi li se taie pensia sa moara mai repede.apropo am si un caz concret pirvu niculae str.negoiu nr.1 are pensie 7 milioane frate si lucreza ca paznic de noapte la laguna albastra de la 7 seara la 6 dimineata de unde mai ia 7 milioane.poate se autosesizeaza cineva sau daca nu poate ma pensionati si pe mine ca am rosu in git.apropo noi suntem de la fagaras.ciao si astept pensia.

Marinela a spus:
Tatal meu are o boala care nu mai poate fi tratata. I s-a pus diagnosticul de Parkinson si este intr-un stadiu foarte avansat . Imi puteti spune la ce grad poate fi incadrat? Sau ce se mai poate face pentru a mentin e echilibrul acestei bolii?

stoica cristina a spus:
sint operata hernie cervicala comisia medicala mi a dat gr 3 dar casa de pensii nu mi a aprobat dosarul ptr nu aveam vechimea necesara mai i mi trebuiesc 2 ani ce pot sa fac nu mai pot merge la serviciu am mai multe probleme cu coloana

prame a spus:
sunt din BN ,iar tata din MH , este neasigurat și destul de bolnav , în urma unor investigații reiese că suferă de HIPERTENSIUNE ARTERIALĂ ST3 , ISCHEMIE ȘI MĂRIRE A CORDULUI și SINDR. DEMENȚIAL , simptomul major este ENURZIS NOCTURN , TULBURĂRILE DE VORBIRE ȘI OBOSEALĂ MARCANTĂ medicii ne-au recomandat să facă un computer tomograf pentru a depista o eventuală atrofie (cerebrală). menționez că are o vechime pe cartea de muncă de 16 ani (din 1969-1985) dar în momentul de față este neasigurat și din cauza incapacității de muncă medicul de familie nu a mai putut elibera adeverința pentru a-i servi la primarie pentru prestații sociale respectiv pentru a beneficia de ajutor social , vă rog îndrumați-mă unde și cui să mă adresez pentru a-l pensiona

maghi a spus:
eu si sotul meu lucram in spania de 10 aniiar de sarbatori acum 6 luni le-am luat parintilor nostri bilete de avion sa petrecem sarbatorile impreuna dar se pare ca nu o sa se mai poata deoarece pe data de 22 dec. are o alta programare la expertiza medicala iar daca nu se prezinta pierde pensia deoarece se presupune ca nu este bolnav ,cum este posibil asa ceva, mai mare rusinea cu ce se intimpla in tara ce facem acum cu biletele de avion cu banii cheltuiti pentru ca sunt bani munciti nu cazuti din cer .de aceea no sa ma intorc niciodata in tara ,pacat dar adevarul este ca imi este rusine ca sunt roman

maria a spus:
nu cere nimeni spaga, asa romani eau anvatat . da sistemul este foarte prost. totii cei care stiu ca nu li se da dreptul care ar trebuii, sa faca contestatie , si daca nu se rezolva faceti an tribunal, si at se va rezolva. rusine sa le fie cei care sunt buni de munca satau acasa, iar cei care sunt bolnavii, sunt trimisi la munca. doctorii cei de la expertiza sunt mai bolnavii, de cat un om normal.

valii a spus:
Mama indeplineste toate conditiile pentu pensionarea pe caz de boala dar am auzit ca daca in ultimele sase luni nu ai lucrat nu poti iesi la pensie este adevarat?

LILIA a spus:
VREAU SA STIU STIU CA SA AI O GRUPA IN MOLDOVA TREBUE SA O CUMPERI OR SA FII BOLNAV .....? SCUZATIMA SUNT SUPARATA RAU.

bebe a spus:
Ce ne facem ne-am inmultit de smechere la volan care mai este si pensionara pe caz de boala cu darul de asai moda. Fiind ajutata de Spitalul Parscov prin asistentul medical al dispensarului Parscov Bolocan - care se da in barci pe soselele Buzaului cu o Dacia albastra si prin targuri la ciubuc de este bonlava traiasca Domn Doctor ciubucaru ca oa tine si soferita . Certareata se numeste Popescu Mona Localitatea Parscov jud. Buzau care detine si-l munceste singura peste 6 Ha. teren arabil. S-o vezi cum cara bonlava de saci si inseala lumea-n targ

ani anca a spus:
Cunosc persoane care nici macar nu au anii aferenti de cotizare pt dreptul de a iesi la pensie pe caz de boala si nici boli care necesita aceasta situatie. Au doar boli inventate si atat. De aceea am ajuns cu tara unde am ajuns. De aceea sus pusii ne-au furat noua, bugetarilor, dreptul salarial de 25%. Cum sa se ajunga aceasta tara daca persoanele care muncesc trebuie sa cotizeze pt a intretine bolnavii inventati prin spagi date medicilor si comiisiilor de pensionare. Rusine coruptilor!!!! Nu este corect ca noi, cei care muncim sa intretinem bolnavii inventati!! Actualmente, salariul meu diminuat cu 25% eate mai mic decat pensia unei cunostinte pensionata pe caz de boala inventata.De ce nu se evalueaza in profunzime si corect starea de sanatate a asa zisilor bolnavi? Dar de catre cine oare? De catre corupti si spagari care se gandesc numai la propriul lor buzunar? Rusine lor!!!!!Mi-e scarba si rusine ca traiesc astfel de vremuri.

marian a spus:
lui tat ia taiat pensia pe caz de boala grad 2 cu 2 bolii profesionale astm si discopatie lombara a lucrat la uzina de aluminiu 30 de ani deci va dati seama ca saracu deabia respira si are mari probleme cu spatele.A facut contestatie sa mearga la bucuresti la o alta comisie din cate am inteles ,cat timp dureaza pana este chemat sau primeste un raspuns...???

lucian a spus:
Nu dati spaga daca aveti dreptul mai bine cereti o alta comisie.Eu asa am facut si m-au pensionat.

zanet monalisa a spus:
ASi dori sa stiu sunt pensionata pe caz de bola de11ani dar in iulie 2010 am fost la revizie ear imediat dupa aia la 3 zile mea fost forte rau si am mers urgent la iasi la Sft Spiridon la clinica de chirurgie generala si misa spus ca am cancer la san ,am fost oprata si diagnosticata cu Cancer stadiu trei mlignin metastaza stadiu tri nam facut chinotrapie nu am fost la oncolog ,Asi avea rugamintea sami spuneti daca actele de la chirurgie sunt vlabile pt comisia de revizuire care va urm anul acesta ,sau trebue sa am acte de ocolog ,va rog mult sami raspundeti,si daca trbue sa merg la oncolog ,pot merge la Iasi ca aici nu acepta ca nam facut chinotrapie Cu Respect Maria

FELICIA a spus:
Am pe mama bolnava,de TBC.VREAU sa stiu daca se poate pensiona.Nu a lucrat decat un an si opt luni.UN sfat sau un raspuns ar fi forte frumos di partea dumneavoastra.Va multumesc frumos. VA DORESC MULTA SANATATE. FELI.

Lazar Rodica a spus:
Am dermatomiozita,si sunt pensionata de boala de 14 ani , si as vrea sa stiu daca ma pot pensiona definitiv , ca sa nu mai merg la comisie in fiecare an , avand 11 ani lucrati si de 7 ani sunt in gradul 1 de invaliditate.Daca m-a poate ajuta cineva cu un sfat as fi recunoscatoare.

mariana a spus:
am fost operata acum 2 luni de tumoara coapsa dreapta si la biopsie mi-a iesit bine dar peste 6luni ma voi opera si la piciorul stang tot de tumoara;AM 15 ANI VEGHIME SI AM COTIZAT 14 ANI.POT SA MA PENSIONEZ PE CAZ DE BOALA/

cristina a spus:
citesc si ma crucesc....Maghi tu cu biletele tale de avion ai fost mortal

constantin mihai a spus:
ce acte sunt necesare pentru pensionare pe caz de boala?

Cioroiu a spus:
am certificat cu handicap gr 2, tatal meu a decedat si era pensionar pot cu problemele care le am sa beneficiez de pensie de urmas??? poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste raspunsuri.

Cioroiu a spus:
Am certificat cu handicap gr 2, tatal meu a decedat si era pensionar de varsta pot cu problemele care le am sa beneficiez de pensie de urmas??? Poate ma ajuta si pe mine cineva cu niste raspunsuri.

mihaela a spus:
mama mea a facut anul trecut in decembrie un atac cerebral , hemipareza pe partea dreapta are 52 de ani si 28 de ani lucrati, comunica greu , mana dreapta nu o poate folosi si umbla greu, nu mai lucreaza din noiembrie este coasigurat si e platita cartea de munca as vrea sa stiu daca se poate pensiona de boala. Va multumesc

cristina a spus:
Am 29 de ani si am fost acum ceva timp in urma operata,in urma interventiei mi s-a scos rinichiul drept.Vreau sa stiu daca pot beneficia de o pensie,in acest caz.Va multumesc!

lavinia a spus:
ma confrunt de peste patru ani cu o afectiune de HIPER TIROIDA ACUTA SI AFECTIUNEA BAZEDOWS. Am varsta de 52 de ani si o vechime de 20 de ani in cimpul muncii. As putea sa ies la pensie datorita acestor afectiuni ?

HTMA a spus:
am 39 ani si sunt operata de 2 ori de hernie de disc.Am probleme si cu ochii.Cu ochiul drept nu vad aproape deloc iar cel stang are vederea foarte slaba.Pe langa toate acestea mai sufar si de o hipertiroidie.Am sanse sa ma pensionez de boala?

Mocanu Marius a spus:
am ciroza hepatica de tip virus b si datorita modului de viata pe care trebuie sa-l duc regim tratament si fara efort fizic nu mai pot muncii.am 41 qni si 10 ani vechime pe cartea de munca ce sanse am sa ma pensionez pe caz de boala mai ales ca am fost spitalizat in faza terminala dar fac eforturi mari sa ma mentin in viata datorita dorintei de a traii si asa pot sa fac fata situatiei.dar nemaiputand muncii vreau sa ma pensionez mai ales ca ciroza nu se mai vindeca niciodata doar sa faci sacrificii si sa renunti la multe mai poti spera ca sa traiesti cat de cat normal.va multumesc si astept raspuns.

vasile Luminita a spus:
Sunt operata pe coloana in 2002, nivelul L4- L5. Iar in acest an 2011 Ianuarie a recidivat iar boala. in urma R M N-ului la vertrebrele L4-L5; L5- S1, din doua in doua saptamini,fac proceduri de Nucleoplastie-ozonoterapie. Credeti ca pot ajunge la pensionare pe caz boala? Intrucit lucrez la curatenie in spatele bucatarilor, ospatarilor. VA ROG DATIMI SI MIE UN RASPUNS. [SUNT LA UN PAS DE A FACE O DEPRESIE ,DATORITA LOCULUI DE MUNCA, PENTRU CA MIE FRICA CA MA VOR DA AFARA] VA MULTUMESC

iuliana a spus:
unchiul meu are 53 de ani a contribuit la stat15\16 ani este operat de inima si ar dori sa stie daca are dreptul la o pensie va multumesc.

vasii alexandra a spus:
si daca nu am apukat sa muncim si nici nu putem datorita acestei boli nu avem dreptu la pensie nu?

IULIANA BAMBOI a spus:
Dupa 30 de ani de munca tatal meu s-a imbolnavit grav incat a fost nevoit sa stea nenumarate ori internat in spital,are toate actele in regula pentru a fi pensionat pe caz de boala dar comisia de expertiza cu toate ca a recunoscut ca nu mai poate muncii din cauza acestei boli i-a dat un raspuns super SA MAI ASTEPTE ,,,DAR CAT???

sandu a spus:
bolnavi inchipuiti cum spun uni s-au pensionat pe caz de boala definitiv nu se mai duc ca fraieri anual la comisii si cu pensi bune

bercuta elena a spus:
am o intrebare ,mama a fost operata de cancer la san,are 56 ani va rog frumos sa imi spuneti daca are drept de pensie.nu are un venit de nicaeri va multumes frumos la revedere

zaharia andreea a spus:
ce acte trebuie sa contina dosarul pe care trebuie sa il depun pe caz de boala?astept un raspuns urgent.,.multumesc

mirabela a spus:
detalii privitoare la actele necesare pensionarii sunt mai sus, in articol

nzrgpzi a spus:
nGmWvK ciiqtandqsat

khyenlanep a spus:
jeiWIL , [url=http://ummwsasfmeip.com/]ummwsasfmeip[/url], [link=http://hgmgxikkgjqo.com/]hgmgxikkgjqo[/link], http://smsjeqcdncgn.com/

costel a spus:
am o intrebare, in anii 2008-2009 am fost diagnosticat cu pancreatita acuta si am fost operat de colecistit si pancreatita acuta necrotica, am 44 de ani cu o vechime de munca de 25 de ani, in prezent am suferit o criza pancreatica fiind internat si ma simt rau in continuare, pot beneficia de o pensie de boala?

coman ioan a spus:
ce wse intampla atunci cand pensia vine lunar..si dosarul de pensie nu este la comisie..in momentul cand trebuie sa mergi sa prelungesti perioada inca pe un an in cazul unei pensii de boala..???

gaman maria valeria a spus:
am esit lla pensie din2007de cand m-am operat de hrnie de disc /operate de colicist steatosza hepatica /peter la rinichi ficat mare obezitate gr 3 tratament la spitalu socola din iasi care fac mai bin de un an ambulatoru/coxatroza.si durerile nu au incetat nu pot sa stau mult in picioare ca ametesc /am o depresie care nu se mai termina/m-ia scazut gradu de la 2 la 3 si pe decizie m-ia scris ca sunt inapt de munca /sunt foaret deceptionata pt ca nu mai pot sa muncesc /eu am 49 de ani si 26 vechime in munca si am o pensie de 394lei va multumesc/

nicolae sm a spus:
Am 37 ani sunt bolnav cu virus hepatic c,ciroza hepatica; 13 ani in campul muncii, in momentul de fata nu mai lucrez de 1 an de zile. Ma pot pensiona pe caz de boala? Ce este de facut in acest caz. va multumesc.

virga eusebiu a spus:
stie cineva unde se depun contestatiile pentru ridicarea pensiei pe caz de boala, in cat timp de la ridicare si cam ce trebuie sa contina?

lilianut a spus:
cum este posibil ca un om in toata puterea sa fie pensionat pe caz de boala. Cind el lucreaza 5ha teren ,3 vaci cu lapte .Si alti saraci nu au nici dupa ce bea apa.Aceasta persoana este APOSTU ION DIN LOC ZORLENI JUD VASLUI .GUVERNUL BOC SA VEDEM DACA VA LUA MASURI

COSTEL a spus:
ACEASTA PERSOANA O CUNOSC ESTE SI CONSILIER LA PRIMARIE SI SPUNE CA ARE RELATI PESTE TOT

tia a spus:
spaga e la putere fratilor,rezolvati tot daca dati ,daca nu muriti cu zile...va spun din propria experienta,nu am dat nimic si rezultatul l-am simtit pe pielea mea cu toate ca am 23 ani de munca in care mi-am nenorocit coloana.Deci SPAGA e in floare ca doar e criza in sanatate.

xyz a spus:
dar de ce nu verificati si la tara unde bolnavi de inima gradu 2 are atelier de reparati auto sau lucreaza pe tractor si are pensie de gradu 2se poate verifica in localitatea bobota salaj

LILI a spus:
Sant diag.cu cancer de san din anul 2005.....si in 2008 am facut o operatie de histerectomie totala..Este posibil ca acest diag.sa fie numit BOALA OBISNUITA si dupa 6 ani sa fii declarat apt de munca si sa ti se ia pensia de boala gr.3....cand aceasta boala poate recidiva oricand?

dana a spus:
am astm bronsic sever din 2006,sindrom reynould,discopatie lombara in faza a 3a,poliartrita si de curind am suferit 2 operatii.,si am probleme si cu circulatia periferica.mi sa spus ca trebuie sa ma feresc de intemperii de fig si nu am voie sa fac efort am 24 de ani cotizatie.spuneti-mi daca ma pot pensiona pe caz de boala?

kari a spus:
nu-mi place sa-mi dau adresa de mail daca tot spuneti ca-i optional si nu-i publicata dar tot timpul o afisati intre paranteze

elena a spus:
cunosc o persoana care a facut operatie de fiere,si are pensie pe caz de boala,este corect sa primasca pensie?

anca a spus:
luati masuri la com zorleni multi sunt pensionati pe caz de boala si nu au nimic decit pile si spaga ca doar muncesc ce dracu au de unde da spaga si doctori acepta ca doar lea taiat salaru nu trebuie recuperat

Remus a spus:
Buna ziua ! Mama mea este bolnava de scolioza de tip C . Ma intrebam daca se poate pensiona pe caz de boala.. cumva . Fiindca locul ei de munca este un infern , tinand cont de boala pe care o are ( nu poate sa ridice greutati, uneori o doare piciorul foarte tare ) . Cum pot sa fac sa o scot la pensie pe caz de boala ?

matei rodica a spus:
Buna ziua! Eu cred ca o pensie de boala ar trebui oferita unei persoane intradevar bolnava ,fara posibilitati de alte venituri, dar din pacate aceasta seansa o au majoritatea persoanelor care au vile ,masini, firme sau sunt plecati la lucru in strainatate. una dintre aceste persoane este si d-na Podina Florica din Baia Mare str. Cristian Nr. 14. care cu relatiile si banii ei a reusit sa beneficieze de o pensie de boala, foarte multi ani. Poate ca cei in drept sa verifice asemenea dosare ,ar trebui sa mai anuleze din ele.

doru a spus:
mama este operata de coloano are 43 ani si 12 ani cotizati se poate pensiona

petre a spus:
EU AM 27 DE ANI DE MUNCA SI SUFAR DE HIPOACUZIE SEVERA,,CU DREAPTA NU MAI ASUD NIMIC IAR CU STANGA PUTIN CU APARATUL AUDIO ,,,AM O INTERNARE SI LA NEOROLOGIE DIN CAUZA VERTIJURILOR CARE IMI CREAZA STARI DE VOMA SI MULTE ALTE EFECTE NEDORITE ,,CURAND AM FACUT SI O OPERATIE DE EXTIRPARE LA SAN A UNEI FORMATIUNI CANCERIGENE IN URMA CAREIA TREBUIE SA FAC CHIMIO TERAPIE SI RADIO TERAPIE,,URMEAZA SA FAC OPERATIE DE TIROIDA DEOARECE AM GANGLIONI MULTIPLI SI CATVA SUNT MARI SI POSIBILI CANCERIGENI ,, ,,GENUNCHII MA DOR INGROZITOR ABIA MA MISC SI STAU PROST CU EFORTUL FINDCA OBOSESC REPEDE ,,,SUNT SI CU O GREUTATE CAM DE 110 KG //////MA POT INCADRA LA PENSIE DE BOALA??AM UITAT SUNT NASCUTA IN 1956 SI AM IN MARTIE 54 DE ANI....///ASTEPT RASPUNS ///

lili a spus:
anul acesta am fost data in somaj siparca toate bolile sau pus pe mine,accident vascular,tiroida ,osteofite pe coloana,hipertensiune arteriala, nici nu-mi vine sa cred inainte munceam cat zece iar acum dintr-o data nu mai pot oare exista o explicatie?? lipsa serviciului sa duca la asta sau nu bagam in seama??

andrei ioan a spus:
sunt bolnav am 60 de ani cu stent in noiembrie 2010 pot fi pensionat pe caz de boala?

andrei a spus:
puteti sa mi dati un numar de telefon de la comisia jud Arad ce controleaza pensionari??? ca stiu cateva cazuri ,care sunt perfect sanatosi lucra ca tauri si ei sunt pensionari.....rusine sa fie doctorilor aia care fac control la pensionari si bineinteles primesc spaga la greu si nu sant controlati de altii doctori ........si saraci care merita pensia si ai bolnav cu adevarat aia nu primesc pensie .....mi rusine ca traiesc in romania

elena a spus:
Buna ziua , Sunt operata pe cord , am valva mitrala mecanica din anul 2008 . Lucrez in admnistratie si stresul este mare , din ce in ce mai mare. Oare as petea iesi la pensie de boala. Am varsta de 47 ani sin 29 ani de munca . Cunoasteti o persoana care a iesit la pensie si care are aceiasi operatie ca a mea? Va multumesc .

karina pop a spus:
in Zorleni-Vaslui ca si in tot judetul se penioneaza numai pe bani de catre experta Tiron Cristina sub atenta supraveghere a sefei de cabinet Toma care -i este si nasa de cununie. Oameni care nu au nici o boala si sunt plecati in strainatate sunt pensionati pe caz de boala pe 1 an de zile, iar la 1 an vin si-si dau dreptul si apoi pleaca din nou. Daca te duci la cabinet o sa vezi ca din cei prezenti 90% nu au nici pe naiba dar cand sunt chemati inauntru isi iau o moaca de om bolnav de parca mor peste o ora.Cand se va sesiza organele in drept ca sa inceapa o ancheta si la acest cabinet de expertiza din V ASLUI?

anemarie a spus:
buna ziua! mama are semipareza in urma unui accident vascular, glaucom la ochiul drept(a fost operata,dar nu vede nimic nici dupa operatie) si diabet.a depus dosarul pentru pensie pe caz de boala dar i-a fost respins pe motiv ca nu are 25 de ani lucrati.mai are nevoie de doi ani in campul munci.cum este posibil sa mai lucreze in situatia asta? bunica este paralizata si a vrut sa o ia pe mama ca insotitor dar acolo i-au spus ca este prea bolnava ca so o poata angaja.ce se poate face in aceste conditi???

ana a spus:
cunosc si eu pe cineva care zice ca e bolnava si are pensie pe caz de boala si lucreaza de 5ani an spania la negru

silviu a spus:
buna ziua! am si eu o intrebare : am 28 de ani de munca din care 16 in gr. 2, am hipertensiune arteriala gr. 4, risc maxim de morbiditate si varice la ambele picioare. Ce trebuie sa fac si daca am dreptul la pensie pe caz de boala. Daca da cam ce pensie as putea lua. Multumesc!

Adrian Calomfirescu a spus:
Buna ziua , am 48 ani , am fost diagnosticat cu diabet tip 2 acum un an si mai nou am fost diagnosticat cu spondilita anchilozanta.Cei ce cunosc boala stiu ca este realmente greu sa mergi pe strada .Mobilitatea mea este redusa mult si ca atare nu vad cine ma-r angaja .Credeti ca ma pot pensiona?

Sandra a spus:
Buna ziua, tatal meu a fost operat de cancer tiroidian, deci i-a fost extirpata in totalitate glanda tiroida si nu mai poate si nici nu mai are voie sa faca deloc efort . Se poate pensiona in acest caz ? Multumesc !

vasilica a spus:
Buna ziua,am fost operata de doua ori de glanda tiroida si precum stim ca cu acest diagnostic nu mai ai voie sa depui efort absolut deloc,de la comisie mi sa adus la cunostinta ca nu ma pot pensiona daca nu am minim 25 de ani vechime de munca.Imi puteti zice si mie care este minimul de vechime?Va Multumesc!

iulian a spus:
Buna ziua tuturor,am o intrebare pentru medicii specialisti,am poliartrita reumatoida momentan nu mai lucrez,pot sa ma pensionez? Va multumesc

Andreea a spus:
Buna ziua! Tatal meu a avut cancer la colon si s-a oerat de 2 saptamani. Momentan este in concediu medical dar as vrea sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala, deoarece la serviciu este frig pe timp de iarna si ne este frica sa nu recidiveze boala. Va multumesc

valentina a spus:
mama mea a avut un accident in urma caruia a ramas fara 2 degete la mana dreapta cu o serie de operatii la mana si pe abdomen,deoarece timp de 6saptamani a avut mana bagata sub pielea de pe abdomen pt regenerarea tesuturilor.nu are carte de munca doar contracte de colaborare pe toata perioada de munca adunat 8 ani.as dorii sa stiu unde ma pot adresa si daca este cazul sa cheltui niste bani,este posibil sa iasa la o pensioara? multumesc anticipat! as dori daca este cineva sa ma ajute urgent.

Luana a spus:
tatal meu are tromboflebita(bola a sangelui),astm pulmonar,chist gigant la rinichi,in urma cu trei ani a facut embolism pulmonar,recent si-a descoperit si niste probleme la inima.Vrem si noi sa-l pensionam si...desi...nu tare mai e capabil de a muncii si cred ca ar fi legal sa se pensioneze...nimeni nu vrea sa ne recomande un dr care sa ne ajute.Si acum tatal meu e internat,iar dr care-l trateaza i-a zis clar ca el nu-l va pensiona.Acum... oamenii bolnavi nu se pot pensiona,iar cei sanatosi se pot fara nici cea mai mica problema sa se pensioneze pe caz de boala.Jenant!Iar acum caut si cea mai mica "pila" pe care o am in sist.sanitar ca sa mergem si pe calea mitei!Mi-e greu sa inteleg cum am putut ajunge chiar in situatia asta in care omul bolnav sa dea mita sa se poata pensiona

ENE ELENA-FLORENTINA a spus:
Mama mea are poliartrita gr.3-4 de 10 ani ,are 54 ani,are 19 ani vechime.Are si gonartroza si osteoporoza. Se poate pensiona pe caz de boala?

maria a spus:
multi sunt pensionati pe caz de boala si mrg la lucru in germania nu e corect65F

cret luminita a spus:
sunt persoana handicap gr 2 permanent am pensie de urmas pe caz de boala dupa tatal meu si vreau sa stiu daca ramin definitiv fara pensie in caz ca ma angajez

alina a spus:
Mama mea are 53 de ani si 35 de ani de vechime in munca. Are hepatita c su face tratament cu interferon si se simte ff rau....- intrebarea mea este : se paote pensiona pe caz de boala???

cristina a spus:
andrei esti un prost.eu sunt bolnava de o boala neurologiga rara si am abia 25 de ani.teoretic nu ma pot pensiona pt ca nu am stagiul de cotizare necesar.asa ca zi-mi si mie cum pot sa-mi cresc copilul daca nimeni nu vrea sa ma angajeze de frica sa nu mi se faca rau la servici.de vb aiurea stiu toti dar aveti idee cat m-au chinuit medicii pana au aflat ce am,asta bineinteles pe banii mei,ASA ca nu va grabiti sa vb.aiurea pt ca daca cei de la comisie imi vor cere'mita'cu siguranta le voi da cu toate ca e dreptul meu.iar cei carora nu le convine pot incerca sa dea si ei mita asta daca stiu cui.NU VA MAI PLANGETI ATAT CA VA RUPETI CU MUNCA .NU STII CUM E SA FII BOLNAV SI SA MERGI LA SERVICI SUPORTAND TOTI IMBECILII DEAL DE TINE ANDREI.

valentina a spus:
ma alatur si comentarilor facut si vreau sa va zic fratilor murim cu zile ca hoti astia care au burta plina nu se mai gndesc la cei bonlavi si fara ajutor,Dumnezeu nu e in concediu nici nu e plecat nicaeri ,vine ziua cnd va judeca pe fiecare nu va scapa nimic ,asa ca mai asteptam !!!!!!!!!!!!!

costica a spus:
Am citit integral toate comentariile,doresc sa pun o intrebare lui Andrei! Daca tu ai fi bolnav de epilepsie,inca de la o varsta frageda,esti obligat sa lucrezi 12 ore zilnic,mori si inviezi aproape in fiecare zi,urmezi tratamentul prescris si degeaba,ce ai face in acest caz daca nimeni nu te pensioneaza,dar asta nui nimic doresc sa fiu sanatoasa si sa muncesc,zilnic sper sa ajung acasa la copilasul meu,tu ce ai face! multumeste-i lui D-zeu ca esti sanatos nu-ti doresc sa fi ca mine. Pe ce lume traiesti! M-ai putea privi in ochi,sustinand afirmatiile tale?

ALINA a spus:
buna ma numesc alina am 22 de ani. .si am niste probleme de sanatate din nastere am hemipareza dreapta pe toata partea dreapta.si ochiu l drept ,mai am pe partea stanga 2 zone cu cheaguri de sange pe creieri si nu prea retin uit foarte repede am un venit de la ajutor social de 230 lei am gradul 2 ...ma puteti ajuta???

magdalena a spus:
Buna.Am 37 de ani si acum aproape 6 ani am fost operata de hernie de disc lombara,iar acum am fost depistata cu hernie de disc cervicala deocamdata nu m-am operat.Meseria mea necesita efort fizic si nu mai pot efectua acest serviciu.Am stat in medical au urmat tratamente,injectii,port guler cervical si degeaba.Spuneti-mi dv ce sa fac,va rog.Am sanse sa ma pensionez pe caz de boala?Va rog rog sa-mi spuneti.Va multumesc.

cosmin a spus:
am epilepsie am 18 ani care sunt drepturile mele cine ma angajeaza daca fac crize

alex a spus:
am facut un accident vascular ce treb sa fac ca sa pot marge si sa pot misca mana am paralezie pe dreapta .

eliza a spus:
am si eu o intrebare tatal meu a facut o semipareza pe partea stanga si nu mai poate lucra...dar de umblat umbla ce trebuie sa fac acte necesare pentru pensionare sau ce sa fac ajujtati-ma va rog

Cornelia C. a spus:
Am si eu o intrebare, este posibil ca un pensionar pe caz de boala sa aiba pe numele sau mai multe proprietati si pamant? care este limita?

Valerian a spus:
Am 33 de ani vechime in munca 15 ani si sint bolnav de cancer la os stie cineva cam cum se calculeaza pensia de boala? e conditionata de salarul pe care il am?

ervin a spus:
buna ziua. am si eu o intrebare am si eu o prietena care na fost angajata de loc si sufera de cancer are dreptu la vreun ajutor din partea statului ca nu mai poate continua tratamentu din cauza baniilor va rog foarte frumos sami dati si mie un raspuns foarte urgent ca e grav cu respect ervin

toplician gabriela tatiana a spus:
buna tatal meu a fost operat de inima si are probleme cu un picior dar nu are toti ani de cotizare pt varsta lui,ce se poate face in acest caz? ajutati-ma...va rog

mitu ion a spus:
buna ziua.am astm bronsic de 10 ani,dar acum nu mai pot munci.de abia urc scarile la et 4,ma opresc intre etaje mereu.a venit frigul si nu pot iesi afara ca ma sufoc.am 48 de ani impliniti si ani vechime 21. pot beneficia de pensie de boala?poate cineva sa-mi zica? va rog.

kis emilia a spus:
AM SI EU O ANTRBARE SUNT AN PENSIE DE BOALA AM DIABET INSULINA DEPENDENT SI SIOFOR DE DOUA ORI FAC INJECTI PE ZI TENSIUNE GR 2 MEDICAMENE CID . OSTEOPOROZA LITIAZA RENALA POATE SA-MI RASPUNDA CINEVA AN CE GRAD TREBUIE SA FIU EU ? EU AN GRADU 3 SUNT MOMENTAN DE CE? AM PUTEREA MA MAI LUCREZ SI ACELE 4 ORE? VA MULTUMESC ANTICIPAT

gulia a spus:
buna ziua sunt gulia am si eu o antrebare ? sufar de o boala care nu e caz de vindecare boala esta HIPOACUZIE SEVERA BILATERALA PAM>90 dB am 27 ani nimeni nu ma angajeaza cu acet caz am plobleme pe ambele ureichi nu aud de loc nu am nicun venit lunar sunt asa de 6 ani oare ce sa fac multi zic k pot avea o pensie de boala pe caz de boala am vecime decat 2 ani an acet caz nu sa mai putut lucra pe unde mam dus ami ancideau toti usile ce sa fac poate sa ami zica cineva ceva ot avea pensie de boala ?var rog ajutatima va multumesc ?

gggggggggggggggg a spus:
as vrea sa stiu daca pot iesi la pensie de handicap ptr o boala severa la inima incurabila. Detin toate iesirille din spital atat din tara cat si din europa , urmeaza sa mi se faca TRANSPLANT DE INIMA fiind pe lista de asteptare a donatorului

simonasidani a spus:
buna ziua ,sunt simona din rm. valcea si sunt intro mare incurcatura .sotul meu care de fapt este concubinul meu a facut acum doua saptamani AVC hemorahic de trunchi cerebral . am stat de vorba cu medicul neurolog ,a vorbit cu comisia si mi-a spus ca nu are dreptul la pensionare din cauza ca are numai 45 de ani si 14-15 ani pe cartea de munca . ce pot face?va rog frumos sa ma ajutati cu un sfat ,orice.eu lucrez la o firma de confecti iar venitul meu este destul de mic ,mai am doi copii la scoala cu naveta si pe mamaie de 80 de ani cu o pensie de urmasi rezultata dupa moartea lui tataie care nu a venit inca nu o sa avem bani nici de medicamente nici de mancare nici de scoala tinand cont ca cel mic este in clasa a-1-a. va rog din tot sufletul daca se poate face ceva in legatura cu pensia . ce sa fac?va multumesc foarte mult.

ocraim maria costina a spus:
am luxatie congenitala de sold bilaterala operata de 6 ori din nastere,grad de handicap accentuat definitiv,scolioza toracica lombara,ma pot pensiona cu 8 ani de munca deoarece nu mai pot lucra din cauza bolii?

vasile a spus:
cum este posibil ca persoane care sunt pensionate pe caz de boala din campulung muscel la asociatia dreptul la viata merg pe teren si cersesc chipurile pentru bolnavi,pot sa mearga km pe jos si cersesc pentru a baga in buzunare sume destul de mari zilnic. OAMENI BUNI,NU MAI DATI BANI LA ACESTI NENOROCITI

dan a spus:
Sunt persoane cu adevarat bolnave si nu trebuie vorbit la modul g-ral de pensionari,multi dintre ei s-au pensionat pe drept nu pe mita cum sugera cineva intr-un comentariu, nu i-as dori celui care scrie de rau pe pensionari sa ajunga in situatia de a se pensiona, nimeni nu e nebun sa apeleze la o marsevie daca nu are un motiv cat de cat serios de a se pensiona. Asa ca nu trebuie condamnati acei oameni care sunt pensionati pe caz de boala fiecare avand un motiv de boala care l-a pus in situatia de pensionare.

dan a spus:
IN LOCALITATEA BEZDEAD,JUDETUL DAMBOVITA SUNT FOARTE MULTE PERSOANE CARE PRIMESC PENSI DE HANDICAPAT DAR PRATIC EI SUNT SANATOSI TUN. SA LUAM UN EXEMPU.DAVIDOIU ION,PRIMESTE PENSIE DE NEVAZOTOR DAR CU TOATE ASTEA EL POATE MERGE SINGUR ORI UNDE VREA,ASTA PENTRU CA VEDE,NU STIU CUM A REUSIT ACEST OM SA PACALEASCA SISTEMUL,PULS DEASTA GINERELE LUI ALEXE ION IA PENSIE DE INSOTITOR,CULMEA ESTE CA ACEST BARBAT NU LOCUIESTE IMPREUNA CU ACEST BATRAN DAVIDOIU ION.CE ESTE DE FACUT...

vasimad1 a spus:
sotia mea este operata de cancer mamar gradu2 dupa toate tratamentele si analizele ce leface si acum a incercat sa se pensioneze.,au trimiso sa mai faca alte analize sa plateasca nustiu ce cotizatie ca sai spuna ca gradu 2 nu se pensioneaza.,este adevarat?ia spus cai sanatoasa sica poate munci dar ia simte ca nar fi in stare sa lucreze ce poate face?

bitoiu camelia a spus:
am 34ani si 11ani de munca mam operat de hernie de disc vreau sa ma pensionez pe caz de boala se poate?

Iulian a spus:
mama mea are 56 ani si este casnica. Este operata de fiere, are diabet , astm bronsic, probleme cu inima...cum se poate pensiona pe caz de boala? Are 21 ani vechime in munca.

Alexandra a spus:
Buna ziua. Tatal meu a fost alcoolic timp de mai multi ani. A fost internat la dezalcolizare de 5 ori. In prezent nu mai bea dar nici nu lucreaza de 10 ani. Are 62 de ani . Nu prea ma mai inteleg cu el. Nu realizeaza ce ii spun si o tine cu ideile lui. Exemplu: eu intreb ce trebuie sa cumpere de la piata si el imi spune ca si-a facut card la farmacie sau ca este nu stiu ce meci la tv. Credeti ca s-ar putea pensiona? Multumesc anticipat.

Hampu Liliana a spus:
sotul meu a cazut de la balcon sia rupt coloana are fisura la L1 siL2 medicul nea spus ca va sta in corset timp de 3 sau 6 luni dupa care daca nu se reface va trebui operat in astea 3 sau6 luni cat sta cu corsetul nu trebui sa se dea jos din pat ca va ramane paralizat de la brau in jos ce creti il pot pensiona cu drept de insotitor va multumesc.

georgica29 a spus:
tata s-a imbolnavit de tbc din 23 iulie este prin spitale ,a stat 2 luni la buzau apoi i-a facut transfer la drajna .la ploiesti la sanatoriu,si pana pe 23 decembrie sta acolo ,ce pasi trebuie sa fac sa poata beneficia de o pensie ,el nici nu se poate deplasa deoarece il doare foarte rau picioarele, ce acte sunt necesare pentru comisia de la buzau ,multumiri

lili v a spus:
mama mea are 63 ani este operata de fiere are hepatita cronica,osteoporozasi bpocsi o pensie 350lei arputea sa i se adauge ceva la pensie ca sa poata trai

tabacu cristi a spus:
Am 31 de ani si am fost diagnosticat cu neoplasm testicular anul trecut in decembrie cand am fost si operat. Din ianuarie 2011 am inceput o cura de chimioterapie pe o perioada de 3 luni. Intrebarea mea este daca pot face dosar de pensionare dupa atatea luni trecute de cand am terminat cu tratamentul. Am incercat incadrarea intr-un loc de munca insa de fiacare data am fost dat la o parte. Daca stie cineva....

nina a spus:
cum se poate ca o persoana sa ia pensi de handicatat cum ar fi burca iulca din com balteni olt care a fost ajutata de cater o asistenta sa consume pastile de inima sai creasca tensiunea si merge la muncile cimpului va rog sa luat masuri se numeste burca iulica si este din balteni olt

nina onica a spus:
va multumesc vreau sa stiu cind prinesc raspunsul cu asa problema va multunesc casa de asigurari slatina olt

cosmin a spus:
sunt bolnav cum ma pensionez

elenyta a spus:
Am 47 ani,,29 ani de munca,acum 4 ani am fost diagnosticata,cu boala Basedow,pe parcursul tratamentului,,am facut cataracta si glaucom,,,acum am trecut in hipotiroidie,cu tsh8,9 am hernie de disc,tulburari de memorie,,dureri de picioare;nu pot face efort,,nici cu ochii nu sunt bine,,,nu mai lucrez din luna mai anul acesta,,nu rezist nici fizic nici psihic,,nu am nici un venit,,medicamentele sunt scumpe,mai ales cele de la neurologie,ma ajuta copii dar nu fac fata,,m-as putea pensiona pe caz de boala?Va rog dati-mi un raspuns,,, va multumesc.

Ioan a spus:
Am fost operat de cancer mamar .Am dreptul de pensie de invaliditate?

ionica a spus:
Cine depune dosarul de pensionare pe caz de boala , angajatorul sau angajatul?

Niculae Victor a spus:
Buna ziua, am 23 de ani si sufar de o boala pe baza de nervi cred.... nu pot muncii nicaieri. cand sunt cu mai multe persoane incepe einima sa imi bata tare si lesin, aceleasi stari le am si la mirosurile de vopsea, diluant sau chiar la caldura. am suferit un accident cand eram la scoala, am cazut pe scari si m-am lovit la 2 cm de cerebel. am stat 1 saptamana internat la spit Alexandru Obregia dar degeaba... am si pierderi de memorie....nu stiu ce sa mai fac... va rog datimi un raspuns cam ce ar trebui sa fac si daca acesta e un motiv de pensie... va multumesc!

szabo leontina a spus:
mama mea a facut infart de doua ori este operatasi are pus stem sa i-mi spuneti daca se poate pensiona avind virsta de 51 ani ce acte i trebuie si in ce grad o incadreaza avind vechime in cimpul muncii de 23 de ani?

cozma mihai a spus:
buna ziua.intrebarea mea este. facind un infarct miocardic acut am sau nu dreptul la pensionare?mentionez am virsta de 44 ani.am lucrat 13 ani in santier si 12 ani in combinatul chimic.am luat legatura si cu firmele de paza dar sint refuzat pt, boala pe care o am.intrebarea finala. daca tot nu pot lucra am sau nu dreptul la pensie de boala?

lucian a spus:
de 4 luni am fost internat cu diagnostic de pancreatita edematoasa pot sa beneficiez de pensie pe caz de boala am 43 ani

Niculescu ALina a spus:
tata este bolnav de schizofrenie asm bronsic hipertensiune esentiala si cardiopatie ischemica se poate pensiona are 44 de ani medicul ia refuzat atreia internare pe motiv ca nu are nevoie de atatea internari tin sa mentionz ca nu are nici un venit vrea sa munceasca dar nu face fata nustiu ce pot face

adi a spus:
luati masuri si in satul PIRVOVA sunt cel putin 20 persoane care au pensie de boala si lucreaza pe tractor si in agricultura sau alti sunt plecati in strainatate

tica a spus:
am facut o operatie de chist hidatic splenic ce mi sa scos si splina. As vrea sa stiu daca pot beneficia de pensie de handicap

daniela a spus:
mama are diabet si ceva glanda este foarte slabita se poate pensiona de aceaste boala astept un raspuns multumesc

mihai marin a spus:
Va rog sa-mi spuneti daca in situatia in care am cotizat 19 ani eu avand stagiul minim de cotizare de 22 ani deoarece am 51 de ani si am suferit un accident vascular cerebral in urma caruia mana dreapta a ramas nefunctionala dupa un an de la debutul bolii si avand grave probleme de comunicare neputand formula o propozitie si confundand lucrurile ma pot pensiona medical.In momentul in care a survenit boala eram incadrat in munca Va multumesc!

Butoi Lenuta a spus:
Sotul meu are miopie forte (-14), ochiul stang leziune cu hemoragie, ochiul drept operat de scleroplastie, mai sufera si de astm bronsic alergic. Mentionez ca are 31 de ani de munca, cu cotizare si are varsta de 51 de ani. Va rog sa-mi spuneti daca se poate pensiona medical si in ce grad se incadreaza? Astept raspuns. Va multumesc frumos!

antal a spus:
am problema cu colana vertebrala numai operatia poate salva ce asutor pot sa primesc?

protejat de politia baicoi a spus:
cunosc o persoana pe nume DOAGA BOBEA MIHAITA din Baicoi care are pensie de handicap gradul I si conduce autoturismul personal nestingherit,cum este posibil??? Dupa cum chiar aici ati descris gradul I de pensie si are insotitor,deci omul nu mai are autoservire si pierdere in spatiu,cum poate politia spune impreuna cu medicul de familie ca are dreptul la permis de conducere??? Oare asa prosti ne cred cei de la Politie??? le-a prezentat avizul de la comisia medicala precum ca are dreptul de a fi conducator auto???

ANNE-MARY a spus:
Buna ziua,ma numesc Anne-Mary,am 33 ani impliniti si din anul 2006 am fost diagnosticata la sp Fundeni in clinica de hematologie in urma unei pierderi de sarcina cu Sindromul anticorpilor antifosfolipidici.Intre timp am nascut chiar daca in 2002 am fost operata si m-i s-a scos un ovar si o trompa si m-au diagnosticat cu ENDOMETRIOZA. Totul a fost ok pana in 2008 cand am fost diagnosticata cu LUPUS si pe parcurs cuTROMBOFILIE GENETICA COMPLEXA si am fost nevoita sa mai suport si operatia de Histerectomie Totala,printre 3 avc-uri sau mai bine zis VASCULITE CEREBRALE cu hemipareze. Va rog spuneti-mi avand vechime de 1an si 9luni cu intreruperi ce sanse am sa ma pensionez si cui sa ma adresez mai ales ca medicul neurolog a specificat pensionarea pe externarea de acum 10 zile? Va multumesc din suflet

anonim a spus:
A MAI FOST CINEVA PACALIT DE DRAGOMIR SANDA DIN GALATI,SI SIGUR SUNT MULTI CEI CARE VRETI SA FACEM CUMVA SA LUAM LEGATURA

max a spus:
pt florentina popescu i se potriveste vorba aia stamoseasca ,,sa moara si capra vecinului...

sara a spus:
pana la 50 de ani ce ati facut de aveti cotizati numai 10 ani?nu vati gandit la batranete? acum vreti macar pensie pe caz de boala. lasatio pt cine are cu adevarat nevoie si puneti mana la munca.

Tamara a spus:
Mama mea a ramas singura de cand a decedat tatal meu ,are 130-140 kg de abia se mai misca si nu avem bani sa o internam si nici cunostinta vreunui doctor se poate pensiona pe caz de boala ,Are 50 ani si 17 ani munca???? va rog sa imi raspundeti.

mihaela a spus:
AS VREA SA STIU DACA SE DA PENSI DE HANDICAP PT OPERATIE DE FIERE

Oana a spus:
Buna ziua am o intrebare,eu sunt seropozitiva,infectata cu visrusul Hiv,si vreau sa stiu daca pot sa imi fac acte pentru o pensie de invaliditate.Nu imi gasesc un loc de munca stabil datoriita acestei boli pentru ca in diferite domenii nu am voie sa lucrez datorita infectiei hiv,si toata lumea ma refuza de aceea as dorii sa stiu daca pot lua aceasta pensie de invaliditate ,,eu avand deja un venit din partea statului.Dar nu pensie denumindu-se asa.Imi raspundeti va rog la aceasta intrebare?Daca pot beneficia de aceasta? va multumesc!

MIRELA a spus:
va rog frumos sa-mi spuneti si mie daca fratele meu este bonlav de diabet are 30 de ani lucrati la locul de munca si as vrea sa stiu daca acesta poate beneficia de pensie pe caz de boala. Va multumesc.!

lena a spus:
fratele meu este pensionat de 3 ani pe motive medicale(reale) in grupa3, are 15 ani vechime...daca cineva stie daca in perioada in care este pensionat pe motive medicale, acesti ani in care este pensionat i se aduna la anii de vechime? si avand in vedere ca ar putea muncii 4 ore dar el nu munceste ptr ca nu poate, care este cuantumul de ani adunati la vechime? intr-un an, aduna doar 6 luni la vechime? ..va rog frumos, daca cineva stie sa ma ajute si pe mine

dogaru fanica alina a spus:
am soacra bolnava are ciroza hepatica si diabet independenta de insulina de 3ori pe zi as dori sa stiu daca se incadreaza la handicap si ce acte trebuie va rog spuneti-mi va multumesc

veronica a spus:
buna sint veronica si am 38 de ani.sufar de spondilita anchilozanta si mai am si 3 hernii de disc pe coloana ma doare foarte rau capul si am ameteli foarte mari as vrea sa stiu daca ma pot pensiona de boala.astept un raspuns.

mirelacristina a spus:
PENTRU ANCA DA TATAL TAU SE POATE PENSIONA SI ARE DREPTUL SI LA PENSIE DE hANDICAP TATAL MEU ESTE OPERAT DE 4 ANI SI SE SIMTE BINE TOT DE ACEIASI PERATIE IAM CUMPARAT LARINGOFOAN PENTRU A VORBI

mirela a spus:
am 48 anisunt operata de histerectomie totala am insuficienta cardiaca clasa2 nyha operata de 6 ori la picioare de tromboza venoasa profunda si varice am hipertensiune arteriala cu risc crescut am facut ablatie la inima am insuficienta venoasa cronica cu dureri de picioare am 20 ani vechime ma pot pensiona pe caz de boala

mirela a spus:
cum putem primi si noi un raspuns

maria a spus:
am scolioza am fost operata cu 24 de ani in urma mi-au pus o tija pt.sustinerea coloanei din cauza efortului depus la servici,ospatar-barman ,in noiembrie anul trecut mi-a sarit tija jos la coloana mi-a fost extrasa in cele din urma dar nu mai sunt cum am fost,,nu pot sta in picioare prea mult iar in sezut e un chin ma ingrozeste pensionarea nu mai ma simt om fara munca,nu am alta alternativa .

marinela a spus:
am 47 ani am lucrat 11 ani dupa aceia nu am mai lucrat an tara si acum la analize miau spus ca am hepatita b miau trimis analiza la bucuresti sa vada daca am cancer de ficat mai am probleme cu inima am anghina pectorala pot sa ima pensionez pe caz de boala?

ANA a spus:
am 62 de ani vechime in munc a 25 de ani, bolnava de epilepsie din copilarie, dar am urmat continuu tratamentul care mi-a fost dat de medicii de la spitalele unde am fost dusa de parinti, tratamentul m-a ajutat sa ma mentin sa pot merge la o scoala,dupa terminarea scolii m-am angajat si la varsta de 20 de ani m-am casatorit, am locuit un timp la parintii mei mentionez ca am fost ajutata de sotul meu sa-mi pot tine serviciul, cu toate ca i-a fost foarte greu cand faceam crize, greul l-am avutla varsta de 30 de ani cand am acceptat sa lucrez in radiologie (fiind de profesie as.med.) dupa o perioada destul de scurta aprox. 3 ani ,am facut criza la locul de munca din care am intrat in coma si transportata cu salvarea la spitalul sapunari unde cu tot efortul medicilor abia dupa 3 zile m-au scos din coma,dar cand mi-a spus o asist. ca sant in spital sapunari , am facut din nou criza intrand iar in coma, dupa tratamentul efectuat si mi-am revenit partial ,pentru ca vorbeam balbait, nu mai cunosteam persoanele apropiate,dupa externare am stat o perioada de aprox 3 luni acasa , pana cand am anceput activitatea la mine la tara,mi-am facut serviciul cu tratament continuu dar crizele mi s-au indesit si m-am hotarat sa-mi intrerup activitatea dupa 25 de ani si cu toate documentele care le aveam necesare pentru pensionare pe caz de boala, medicii care au analizat diagnosticul care -l aveam stabilit in urma deselor internari la sapunari m-au trimis la comisia bolnavi cu handicap diagnostic epilepsie cu tulburari psihice de tip paranoid si am fost pensionata cu pensie gr.2 ,acum am si diadet, aproape ca nu mai am curaj sa ies pe afara,sotul este tot timpul ajutorul.Intrebarea mea ar fi : in anul 2000 am primit decizia de pensionare pt.anii muncitii, s-ar putea sa primesc in baza Certificatului de incadrare intr-ocategorie de persoane cu handicap care necesita protectie speciala si pensie de handicap , macar pentru favoriza de tratament gratuit.Am toata documentatia care mi-ar fi necesara inclusiv si diagnosticile pe care le-m acumulat,cardiaca, tensiune oscilatorie si in vara anului trecut internata in spital m-au depistat si cu diabet.Am scris f. mult dar simt nevoia unui sfat , cum sa procedez, sa mai usurez suferinta,plus ca si sotul pensionar anticipat il vad ca nu ma mai poate ajuta mult este si el destul de bolnav.multumesc mult pt. un eventual raspuns.

Lili a spus:
salut.. ma numesc lili si sunt hipoacuza de la 9 ani cu vizite dese la ORL dupa care s`a constatat ca am timpanul stang perforat.Am efectuat tratament local cu antibiotice si picaturi pentru urechi,rezultatul a fost partial,nu am fost internata niciodata de atunci iar in anul 2009 m`am prezentat la alt medic,am efectuat audiometrie,m`i s`a prescris iar tratament local si atat.De un an de zile am observat in urechea bolnava ca am cheaguri de sange.nu m`am prezentat pana acum la medic din lipsa de timp.consider ca nimeni nu ma ia in serios,nu ma ajuta in deajuns.as dori sa stiu daca m`i se va elibera pensie pe baza acestui handicap.mentionez ca nu am analize prea multe decat cele facute acum 3 ani.Va rog cine stie sa`mi raspunda!Multumesc anticipat

Coman Laura a spus:
Buna ziua! Mama mea are patru operatii (operatie de fibrom, cu extirpare totala; operatie de colecist si doua operatii de hernie ). Credeti ca s-ar putea pensiona pe caz de boala? Mentionez ca lucreaza intr-o tamplarie unde trebuie sa ridice lemne. Va multumesc mult!

marian a spus:
Buna!Am stat de vorba cu medicul meu de familie in privinta problemei mele de sanatate pentru a ma pensiona pe caz de boala si mi-a spus: ca sunt prea tanar pentru a ma pensiona pe caz de boala.am 38 de ani cu 14 ani vechime pe cartea de munca.Problema de sanatate fiind TBCin antecedente 2004si lombosciatica.Doresc o indrumare.

STANCIU GABRIELA a spus:
Buna ziua,mama mea in virstade 88 ani are alzhaimer,unde trebuie sa ma adresez pentru luarea in evidenta a ei, sa i se dea o medicatie corespunzatoare?este persoana cu handicap?vreau sa stiu daca boala respectiva se incadreaza ,la a avea dreptul la pensie de insotitor si de handicap?mentionez ca locuieste cu mine in jud ilfov,unde se depune dosarul,va rog sa-mi dati o adresa si ce acte trebuiesc pentru intocmirea dosarului de insotitor si de handicap.multumesc anticipat.

monica haghiac a spus:
Buna ziua tuturor!Eu sunt Monica,fiica d-nei Margareta care a avut o problema foarte serioasa,deci ea era intre viata si moarte.Am avut foarte mare noroc ca am ajuns la timp la Spital,daca in ziua aceea nu mergeam,mama era moarta la ora asta,si-i multumim lui D-zeu ca a ajutato si ne-a dat putere sa trecem peste toate!Ea a avut o mare operatie la inima si i-au pus doua stent-uri,deci ea in momentul acesta nu are voie la nici un efort fizic,suparari,ridicare greutate,absolut nimic,doar trebuie sa tina regim si pastiletoata viata si care pe luna doar pastilele costa 200ron,din care ea nu are nici un venit.Acum am o mare intrebare,AR PUTEA SA FACA PENSIA DE BOALA?Ea are doar 7ani de vechime pe cartea de munca.Dorim doar o indrumare ce sa-r putea face?Avand in vedere ca ea nu o sa mai poata munci!Va multumim!

ade a spus:
pot beneficia de o pensie sau un ajutor daca am o insuficienta mitrala de gradul ||-|||?

llarysa a spus:
mesajul meu e pentru domnul Andrei care ne trimite la munca si sa nu ne mai plangem ,da ok sant deacord vreau sa merg la munca cred ca as face si fata dar cine ma angajeaza pe mine fiind persoana SEROPOZITIVA (hiv),asa ca domnule Andrei nu mai face pe inteligentul si pastreaza-ti data viitoare comentariile pt tine ok.

Violeta a spus:
Am 46 de ani, sunt din Bucuresti si de 8 ani am un adenom hipofizar. As dori sa stiu daca ma pot pensiona. Multumesc.

cosmina a spus:
buna ziua.as avea si eu o intrebare tatal meu este bolnav insulino-dependet a lucrat aproape 25 de ani in exploatare miniera si a lemnului si as vrea sa stiu daca poate beneficia de pensie de boala,repet nu poate munci iar cei de la cabinetul de diabet nu ii elibereaza insulina gratuitasa cum este defapt?Va multumesc daca mi-ati raspundee.

mihaila a spus:
am 42 ani, am o boala mostenita genetic denumita polichistoza renala, ambi rinichi bolnavi, dianbet zah.gr.2, pentru a ramane in viata fac hemodializa. Am fost la comisia de handicap si mi-a fost stab.gradul 1 grav cu insotitor. Inca lucrez, dar imi este foarte greu, si as vrea sa ma pensionez. Ce pasi ar trebuii sa urmez.?

costina a spus:
buna! sotul meu are 48 de ani , iar calculat vechime cu tot cu grupa are 41 ani de munca . in urma unei raguseli a fost diagnosticat cu tumora maligna bronhopulmonara cu celele mici , momentan este in tratament citostatic a treia sedinta. avand doi copii la liceu in clasa a Xa , unul fiind la colegiul militar Campulung Moldovenesc , chiar nu aveam nevoie de aceasta mare problema in familia mea , deoarece el era singurul care aducea bani in casa , dar sa revenim la subiect , a fost diagnosticat la Bucuresti in februoarie cu acest diagnostic . M-a gasit ca pe multi romani fara nici un ban in casa , m-am imprumutat , am dat in stanga si in dreapta bani ..ca sa fie bine ,, iar acum dupa doua luni de concediul medical angajatorul nu vrea sa-i plateasca concediul . am scos si pt a treia luna concediu , dar nu am nici un raspuns de la firma unde era angajat . ce pot sa fac ? datorii am , copii la scoala sa tin , tratament am de cumpatrat , facturi nu mai zic , Ce pot sa fac. nustiu nici cum sunt procedurile pana il baga la comisie . eu trebuie sa stau de el , pt a facut multe complicatii de genul , tromboflebitei varicoase si altele . ce pot sa fac , va rog dati-mi un sfat . multumesc

Homerillum a spus:
Chiar şi numai cunoaşterea teoriei Noii Medicine Germanice(NMG) iti dă posibilitatea să previi boala, iar în cazul în care eşti bolnav să fii în stare să-ţi hotaraşti în cunoştinţă de cauză terapia şi tratamentul adecvat. Cititi pe blogul meu: DR. HAMER: Noua Medicină Germanică http://foc-in-agora.blogspot.de/2012/03/dr-hamer-noua-medicina-germanica.html

eManu a spus:
bolnavii de gradul trei au dreptul sa conduca? persoana in cauza a fost pensionata acu 25 de ani pt niste dereglari psihice, dar care au disparut, dar datorita tratamentului primit capacitatea sa de munca sa diminuat semnificativ. astept comentarile voastre. multumesc

claudiu a spus:
in cazul in care nu ati remarcat, articolul asta e informativ, nu sta nimeni sa raspunda intrebarilor voastre, unele prea complicate chiar si pentru autoritatea respectiva, asa ca, adresati-va cui trebuie...parerea mea:)

Nicoleta a spus:
Buna! bunica mea are 74 de ani, beneficiaza de pensie de CAP (3,50 RON). Este paralizata pe partea dreapta,nu vorbeste,nu se poate deplasa, are nevoie de insotitor in permanenta. Intrebarea mea este daca poate beneficia de alta pensie? Mama a incercat odata sa ii faca si i-au spus ca nu are nevoie,ceea ce nu este corect. Va rog mult ajutati-ma, astept comentariiile voastre pe aceasta pagina. Va multumesc !

Georgiana a spus:
Buna ziua! Mama mea are 54 ani- 6 ani cotizare. Exista posibilitatea de a se pensiona pe caz de boala? Are coxartroza si osteoporoza, operata la un picior si de curand a fost operata si de fiere. Multumesc frumos!

claudia a spus:
pot sa va spun ca eu nu am nici un organ sanatos in organism am muncit cum am putut pina acum am 54 de ani 29 de ani vechime Ia virsta de 20 de ani eram pensionata de boala cu grad 2 eram paralizata .Acum sufar de osteoporoza coxartroza scolioza rinichi polichistic hepatita b tulburari depresive severe lordoza reumatism poliarticular acut .Si cind citesc ca o persoana cu 5 sau 6 ani de cotizare intreaba daca poate beneficia de pensie de boala i-mi vine sa rad.iar fierea nu este asa o problema eu am o piatra de 26 de mm de 2o de ani si inca traiesc Va sfatuiesc sa mergeti la medici au liste cu toate bolile care se incadreaza in grad de pensii .

elena a spus:
DACA SAR UNI TOTI OAMENI SI NAR MAI DA SPAGA AR FII SI MAI BINE IN ALTE TARI IEI AMENDA CHIAR SI DACA DUCI UN BUCHET DE FLORI SI AU PESTE TOT CAMERE DE SUPRAVEGERE,,IAR PE MEDICI ACESTIA IAS INTREBA,DECE VATY ALES MESERIA ACEASTA?MULTUMITIVA DACA VA ADUCE OMU,,IAR DACA NU ARE FACETI/VA MESERIA,CACI POATE ACEL OM NU ARE SA/SI FIARBA UN PUMN DE OREZ,DAR ARE NEVOIE DE AJUTOR,OAMENII DE RIND NU MAI PRIMESC SPAGA SI INCEARCA SA SUPRAVIETUIASCA CUM POT,SI VAS MAI ANTREVA CEVA DRAGI MEDICI,DECE NU APROBATI DOSARELE?DATI PENSIILE DIN BUZUNARUL DUMNEAVOASTRA??????????AAAAA SPAGA???DRAGI OAMENI NU LE MAI DATI NIMIC UNITIVA SI PROTESTATI,NUMAI CU AJUTORUL NOSTRU POATE REUSIM SA SCHIMBAM CEVA.

Georgiana a spus:
Multumesc mult D-na Claudia pentru deranj, insa eu am intrebat daca se poate face ceva in cazul mamei mele, nu v-am intrebat cate boli aveti dumneavoastra. Am crezut ca gasesc un ajutor aici dar se pare ca nu. Multumesc si multa sanatate!

constantin a spus:
daca avenit decizia cind incepe sa sa ia pensia si se da si din urma? stie cineva?

loredana a spus:
buna ziua am 34 de ani si un singur rinichi si mai am si o tromboflebita vreu sa stiu daca ma pot pensiona

doina a spus:
tatal meu are 58 ani si18 ani de munca as vrea sa stiu daca se poate pensiona pe caz de boala are tbc

Bocai a spus:
Am 54 ani si am lucrat numai in praf, mizerie si stress (rumegus, bumbac, ciment, var..). Pana la aceasta varsta nu am beneficiat de nicio zi de concediu medical (chiar daca au existat situatii cand se impunea clar acest lucru). Sunt convins ca cel mai bun medicament este munca si din pacate, acest miraculos leac se gaseste din ce in ce mai rar fiind pe cale de disparitie. Cancerul este pretutindeni si mai vizibil ca oricand.

veronica a spus:
mama are 42 de ani,este operata de hernie de disc L5-S1,din luna februarie ,acum fiind in iulie nu isi poate relua activitatea,are dureri in continuare. A atins numarul maxim de zile de medical,se poate pension pe caz de boala,are doar 12-13 ani de cotizatie.astept raspuns!

kuriaciki slovenka a spus:
as dori sa aflu unde pot face o plangere,am o vecina pensionata de boala, sanatoasa tun si puternica, munceste in Austria iar in Romania pensia de boala merge.Alti bolnavi nu au dreptul fiin-ca nu au euro.DE ACEE UNI IN TARA ASTA MOR DE FOAME IAR ALTI SE ANBOGATESC'Va rog sa ma sfatuiti unde sa fac plangerea.E in evidente in Resita, Caras Severin,dar locuieste in SINMARTINUL SIRBESC NR74 JUD TIMIS Va implor.Trebuie sa ne trezim la realitate si sa avem toti spiritul civic.Va multumesc din suflet.SLOVENKA KURIACIKI

FLORI a spus:
am 45 ani am hepatita c si am cotizat aproape 25 ani echivalentul muncii mele si in vechime ma pot pensiona medical? si ce pensie pot obtine?

catalina a spus:
mama are 43 de ani si acum un an si ceva s-a operat de ruptura de meninsc,lucreaza in domeniul textil vreo 18 ani si a folosit tot timpul numai piciorul drept,acum munceste dar foarte greu si cand vine acasa nu mai poate sa faca nimic,exista posibilitatea sa fie incadrata in vreo categorie de invaliditate...ms anticipat

costachescu maria cristina a spus:
Buna ,ma numesc cristina si am 24 ani ,cu 10 ani in urma am fostdiagnostigata cu boala CHARCOT-MARIE-THOOTH(HALUX VALGUS BILATERAL).am reusit sa imi fac o pensie de handicap care e foarte mizera de 200 lei .Amfost evaluata de nu mai stiu cati medici la comisie ...atunci eramprea mica nu eram bn informata de boala ce reprez de fapt.mi s-a facut o pensie de handicap doar pt boala halux valgus bilateral care e boala monturile care conduce catre un handicap (deformarea mersului)...eu cu acesti bani nu pot trai ,am incalcat sfatul medicului de a nu lucra intr-un mediu toxic si tocmai asta am facut pt ca la term facultatii nu am gasit post si a treb sa caut un mod de a supravietui si aceasta mi-a daunat si mai tare.vreau sa imi fac o pesnie pe caz de boala ...pt cealalta boala a mea charcot marie care e o boala nu un handicap,si am citit ca treb sa am macar 5 ani de cotizatie ca sa ma pot pensiona pe caz de boala.si intreb asa daca eu pers nu sunt apta sa muncesc 5 ani sa pot beneficia de acest drept ma poate indruma cnv pe o alta cale?

cici a spus:
am lucrat12ani plus armata de10ani am diabet tip1 insulinã nu pot face efort fac hipo am stat internat sila pshiatrie si la neurologie am probleme ce acte îmi trebuie mapot pensiona va multumesc

Dan Ciresnescu a spus:
Sotia mea are Acondroplazie ,adica are statura mica . Inaltimea 128 cm. Lucreaza la Fabrica de Confectii , are 44 de ani si a acumulat 28 de ani de vechime in munca . Lucreaza la presa de calcat . Ca sa ajunga la presa si sa lucreze se foloseste de un scaun si o scarita pentru a lucra . Efortul fizic este foarte mare . As vrea sa stiu daca este indraptatita sa ceara, sa solicite iesirea la Pensie de invaliditate ? Legea 263/2010 ,cea a Pensiilor ar impune sa mai munceasca pana la varsta de 50 de ani . Oare Instistutu de Exertiza medicala i-ar aproba iesirea la pensie pentru simplu motiv ca efortul ei este vizibil si absurd chiar ? Ce ma sfatuiti ? Astept un sfat din partea dumneavoastra ! Cu respect Dan Ciresnescu l

mariana a spus:
Buna ziua As dori sa-mi dati un raspuns si anume daca m-as putea pensiona pe caz de boala, deoarece am avut un accident de circulatie in luna februarie 2012. De atunci sunt in concediu medical deoarece am suferit grave leziuni si am avut si 6 interventii chirurgicale pina acum.Am virsta de 50 de ani si lucrez de la 16 ani.Va multumesc si astept un raspuns din partea dvs.. DORESC SA NU FACETI PUBLICA ADRESA DE E-MAIL Va multumesc.

LORAND a spus:
Sotia are vechime de 11 ani dar problema e ca suntem an strainatate si avem vechimea afara as vrea sa stiu daca asa se poate pensiona ,pentru ca are mai multe boli......multumesc.

lungu diana a spus:
am 22 de ani si am coartatie de aorta hta secundar si sindrom raynoud ce grad de invaliditate mi se poate da

mihaela a spus:
am scleroza multipla de 6 ani si 14 ani vechime la varsta de 41 ani oare ma oot pensiona medical as dori un raspuns va rog mult

mihaela a spus:
va rog un raspuns din suflet va rog

dinu corina a spus:
buna seara am si eu un cumnat are diabet zaharat tip doi,si 25 ani vechime in munca,si a mai avut o boala la picioare timp de un an de zile ,de abia ascapat de ea,si de atunci de cand a avut probleme cu picioarele nu prea mai poate sa stea mult in picioare.as vrea si eu un raspuns daca se poate pensiona.astept raspuns

savu lucian a spus:
Buna,in urma unui RMN am descoperit un adenom de glanda suprarenala drept de 2,72/2,32,Rinichiul drept prezinta pe valva posterioara,mediocortical un chist singerat de 0,74cm,as dori sa stiu daca ma pot pensiona de boala.Va multumesc.

Roxana a spus:
Am.sclerodermie.forma.difuza.sindrom.crest.dismotilitate.esofagiana.sd.rău AUD.hernie.de.disc.c5.-c6curadiculopatie.sunt.propusă.pt.operație.dar.mie.foarte.frica.port.guler.cervical.am.bpoc.cronic.ststeatoza.hepatica.microlitiaza.re ăla...sindrom.si ca.am.46.de.ani.si.6.ani.si.câteva.luni.de.munca.ca.asistent.personal.întreb.daca.mă.pot.pensiona.pe.caz.de.boala.de.un.an.am.pensie.de.handicap.gr.2.si.de.doua.luni.fac.tratament.cu.metotrexat.medrol.plus.încă.20.de.alte.medicamente.doctora.mia.spus.ca.trebuie.sa.stau.fără.a.face.nimic..nu.beneficiez.de.metotrexat.gratuit.la.boala.mea.si.celelalte.sunt.foarte.scumpe.ca.asistent.personal.nu.ne.primim.drepturile.ASA.cum.trebuie.isi.bat.joc.de.noi.e.foarte.greu.sa.ai.grija.de.o.persoanna.bolnava.îți.toacă.nrevii.ca.trebuie.sa.fii.foarte.calm.sa.faci.dupa.ia.trebuia.sa.ne.dea.niște.sporuri.de.stres.si.noua.nici.salariile.nu.ni.le.da..mâinile.imi.sunt.afectate.mi.se.fac.răni.daca.stau.cu.mâinile.in.apa.si.nu.ai.cum.6orice.faci.trebuie.sa.te.speli.pe.mâini.vreau.sa.știu.daca.mă.pot.pensiona.si.pe.caz.de.boala.astept.un.răspuns.6

Amar a spus:
Hey dr.First you need a web host to do this right. It will cost about $40 for everything iinuldncg your domain name and all the apps you need.Next create your website with WordPress, because its easy and gets great results. In WordPress go to widgets, and add a rss widget to your site. Now you need to find the feeds you want and paste them in the widget.I help people get started with this and I dont charge to help. You can contact me.References :

ylwvcay a spus:
D79ZxJ pdegheiwhnlk

ujdisnzs a spus:
ZIZkvR , [url=http://togiexcgkehg.com/]togiexcgkehg[/url], [link=http://rzfsztdccanz.com/]rzfsztdccanz[/link], http://dzlkgzccpalm.com/

qqphwifmcsa a spus:
35f71l xlcyhxahexro

azrftd a spus:
mNmmV9 , [url=http://pfgwymsvikpk.com/]pfgwymsvikpk[/url], [link=http://pdiwibdrzyqe.com/]pdiwibdrzyqe[/link], http://lajkxougnzcx.com/

mihaela a spus:
cine raspunde la aceste intrebari sau doar nu avem alta treaba de facut va rog un raspuns

ella a spus:
Vreau si eu sa intreb cea: Fratele meu a fost depistat cu un cancer laringian in spania, unde a si fost tratat. specific ca nu are fisa medicala in romania dar are 29 de ani lucrati aici. Intrebarea mea este daca exista vreo posibilitate de a se incadra la vreau grad de invaliditate aici in Romania deoarece nu este apt de munca si in spania nu exista pensii de boala sau cel putin el nu are vechimea necesara in munca acolo. multumesc

ENCIU IONELIA a spus:
AM POLIARTRITA PEUMATOIDA AM O PENSIE DE HANDICAP VREAU SA INTREB DACA AM 7 ANI DE MUNCA POT SA MA PENSIONEZ PE CAZ DE BOALA

ana maria a spus:
buna,tatal meu sa operat la inima si as vrea sa stiu daca pot sal pensionez de boala la inima,deoarece este in incapacitate de a mai lucra ,ce trebuie sa fac?multumesc

inuka a spus:
daca am fost operata tiroida cancer ma pot pensiona si cat reprezint pensia ?

laszlo camelia a spus:
buna ,sotul meu are cancer (tumoare ringofaringe gradul 4 A se poate pensiona rog indrumare ce pasi trebuie facutii .va multumesc.

ela a spus:
buna fratele meu in varsta de 19 ani a avut un accident acum 2 ani si a ramas fara un rinchi,si anul trecut a mai fost o data operat la stomac ,poate primi pensie de boala?

silviu a spus:
am lucrat 22 de ani la grupa a1 a, recent amfost diagnosticat cu hipertensiune cu risc analt de infarct, am 42 de ani. MA POATE AJUTA CINEVA CU UN SFAT. multumesc.

Leca Marius a spus:
Am fost operat pentru neoplasm laringo-faringian,beneficiez de pensie de boala avand varsta de 42 ani si o cotizatie de10 ani?

cristina a spus:
Am fost operata pe cord deschis /protezata mitrala metalica am 36 ani si nu beneficiez de pensie pe caz de boala ce pot sa fac?

alex cataros a spus:
baiatul meu in virsa de 30 de ani a avut grad de handicap accentuat anevrism de sept interatrial cu sunt stg dr brd incomplet acum iau schimbat gradul mediu asa lam nascut ce pot face

ileana a spus:
sotul meu a facut infarct, dupa aceea s-a declansat si o arteropatie obliteranta si mai are si un diabet, are 30 de ani de munca si 56 ani, este nevoie sa mai mergem si la institutul capacitatii de munca stie cineva, am avut propunerea de pensionare pe biletul de iesire din spital cind a facut infarct

adriana a spus:
in 1996 am fost diagnosticata cu LES , ultima internare a fost in 2002 , acum asi dori sa stiu daca ma pot pensiona si daca imi trebuiesc zile de concediu medical , find in somaz in prezent . Multumesc

Elena Laura a spus:
Eu am o pensie de nevazataor si asi dori sa stiu si eu daca am dreptul la a doua pensie de la casa pensiilor eu ne fiind pensionat din campul munci nu am muncit nici o zi am numai pensia aceeia pe handicap(nevazatori)mi.a spus cineva ca mege chiar daca nu ai muncit nici.o zi nu esti apt pt munca.Va rog frumos sa.mi spuneti daca am dreptul și la a 2 pensie neavand nicio luna de munca.va multumesc'

Apetroaie Mirela a spus:
Buna ziua, numele meu este Mirela si as dori si eu sa stiu daca mama mea in varsta de 52 de anii, are doar 12 ani de cotizatie la stat, ar putea sa se pensioneze pe caz de boala? Ea avand hipertensiune arteriala esentiala gradul 3 risc inalt, fractura bimaleolara stanga cu 2 interventii chirurgicale ( placa metalica, suruburi), spondiloza cervicala, si episod depresiv sever cu elemente anxioase si fixatii hipocondriace... ar putea sa se pensioneze pe caz de boala ea neavand anii de cotizatie indeplinitii... astept raspuns..multumesc..

carmen a spus:
eu sufar de tulburare depresiva anxioasa cu obsesii majore de 6 ani iau tratament si nu pot sa merg singura pe strada ,am fost operata de fibron,si am iernie ,nici nu am voie sa depun efort,am fost in comisie si mi a spus ca nu am anii de munca ca sa ies la pensie,am numai 5 ani si 5 luni mai imi trebuie 1 an si 7 luni,dar eu nu mai pot muncii in starea asta ,ce trebuie facut?

Popescu a spus:
Buna tuturor , eu am 52 ani si de vreo 17 ani ma chinuiesc cu hipoacuzie bilaterala , acum am un aparat digital doar pe dreapta , cine ma poate ajuta cu ceva informatii noi ? 0730944947 sau popeskku@yahoo.com , multumesc anticipat . Si inca o intrebare : cu acest diagnostic si cu hipertensiune arteriala te poti pensiona pe caz de boala chiar daca am doar vreo 22 de cotizatie ?

BUICA ANA MARIA a spus:
MAMA MEA A FOST DIAGNOSTICATA CU:1:- LIMFOGANGLION REACTIV CU PLAJE INTERFOLICULARE DE HISTIOCITE IMATURE SI MONOCITE PLASMOCITOIDE,CU RAREGRANULOAME SUPURATE.2:-LIMFOGANGLIONI REACTIVI CU MODERATA HISTIOCITOZA SINUSALA:FARA ASPECTE SUGESTIVE PENTRU TUBERCULOZA.3:-HTA STADIU 4 CU RISC INALT....SE POATE PENSIONA PE CAZ DE BOLA AVAND 11 ANI DE MUNCA SI VARSTA DE 45 DE ANI ?ASTEPT UN RASPUNS ,MULTUMESC.

liliana a spus:
Multa Sanatate pentru toata lumea! IN copilarie am fost operata de lobectomie stinga , au trecut multi ani de atunci (15 ani) acum am 45 , acum 3 ani am fost diagnosticata cu bronsectazie SI BPOC std3 ,cotizez din 2001, ma pot pensiona pe caz de boala? Multumesc

adriana a spus:
problema mea de sanatate s-a produs intr-o tara comunitara,tot ei mi-au acordat gradul de handicap, intrebare :e posibil sa ma pot pensiona in tara mea de origine unde am lucrat 19 ani cu carte de munca ?multumesc celor care ma pot ajuta

Ramona a spus:
Tatal meu a fost operat de hernie de disc acum 6 luni si pana de curand a avut concediu medical dat de comisia din botosani si bucuresti adica 270 de zile concediu,nu prea mai poate sta in picioare la munca se poate pensiona?astept raspuns pe mail ramonamusteata@yahoo.com.va multumesc

sorina a spus:
Degeaba comentam noi intre noi ,ca aceste e-mailuri nu se uita nici d.......si nimem nu rezolva nimic,si nimeni din cine ar trebui nu se uita pe ele.Raman acolo stocate nu se stie unde si punct

Cetateanul muncitor a spus:
Datii drumu la munca panaramelor, trantorilor, asistatilor, cum va doare un pic spatele, cum vreti sa va intretina poporul roman si clasa muncitoare !!! Ce datorie am eu care muncesc din greu sa va intretin pe voi ??? Huuuaa trantorilor !!! Eu nu va intretin din munca mea !!! Ar trebui sa protestam noi cei din clasa muncitoare !!! Huuuaa golanilor, lasati-mi munca mea in pace ca eu nu va intretin pe voi, am copii de crescut, nu am nici o datorie la voi golanilor, nu va cunosc, nu ma cunoasteti, de ce trebuie sa va intretin eu din munca mea ??? Huuuaaa maaa golanilor !!!

vasile a spus:
Tatal meu a iesit la pensie in 2001, de drept, anul trecut a fost diagnosticat cu TBC, am inteles ca ar beneficia de un adaus la pct. de pensie , (are ani lucrati de grupa I si II). Ce acte ii trebuie si ce trebuie sa faca?

Marius a spus:
Buna seara, Tatal me a cotizat la stat timp de 35 de ani (total din care se scad perioadele in care a fost in somaj , asta insemand foarte putin deoarece a lucrat continuu fara intrerupere la aceeas firma , somaj avand in cativa ani cel mult o luna pe an ). Tatal meu a lucrat mai mul de 10 ani in subteran ( a lucrat la constuctia de tuneluri pentru hidrocentrale ca mecanic si apoi ca maistru mecanic), a avut si mai mult de 15 ani de grupa a 7 de munca. Acum a fost diagnosticat cu hernie de disc si este iminenta o operatie chirurgicala la nivelul coloanei vertebrale , fapt care ii va imputa oportunitatea de a mai practica activitati fizice. Talal meu are varsta de 55 de ani. Intrebarea mea este daca tatal meu poate solicita pensionarea pe caz de boala si in ce conditii?Va multumesc anticipat pentru raspunsul dumneavoastra(astept raspunsul dumneavoastra pe adresa personale de mail )

geta a spus:
AM 47 DE ANI SI SUNT OPERATA DE NEOPLASM MAMAR CU RECIDIVA PULMONARA, DORESC SA STIU DACA MA POT PENSIONA PE CAZ DE BOALA SI CARE SUNT CONDITIILE ,MENTIONEZ CA AM PESTE 25 ANI DE MUNCA.

ferenci eva a spus:
sant angajata deocamdata dar;:sant bolnava an m tahicardie sinusala,depresie severa ,boala Parkinson gradul2si acuma imi amortesc mainili si coloana .as putea iesi in pensie de boala am o vechime in campul muncii de cam 25ani.

Nicu a spus:
Am 48 de ani si am suferit mai multe AVC-uri ischemice si unul hemoragic, acum 5 ani, care mi-a afectat mana si piciorul stang. Am facut recuperare, dar tot nu le pot misca si folosi normal. Intrebarea mea este: Ce sanse am sa ma pot pensiona medical?

adina a spus:
am melanom malign mapot pensiona

Directoru a spus:
Am epilepsie si nu pot avea un loc munca,pot beneficia de pensie pe caz de boala,in ce conditii ?Nu am cotizare pentru ca nu am putut avea un loc de munca. Astept raspunsul unui specialist.

catalin a spus:
am facut accident stradal in urma caruia am ramas invalid de un picior acidentul a avut loc in italia in 2006 de atunci nu pot samai lucrez am virstra de 53 ani si sunt inca in italia am 25 de ani lucrati in romania din greseala s-ar putea sa beneficiez de o pensie de boala in romania

preda marian a spus:
am 55 ani , lucrez de 35 ani.sufar de diabet zaharat insulino dependent si am 4 degete amputate la piciorul drept.am certificat de handicap gr.mediu.ma pot pensiona medical gr.3?

f valy a spus:
sufar de tiroida cronica , coxatroza primara bilaterala,spondiloza cervicala ci icvb radiculita c5-c6 stg osteoperoza ajunsa nivel 2 din 2,5 . Am 53 ani si 18 ani vechime .Momentan lucrez cu jumatate norma deoarece am dureri f puternice de oase.Asputea sa obtin o pensie de gradul3 datorita acestor diagnostice? multumesc

mia a spus:
observ cu durere ca sunt oameni care spun" la munca " dar eu nu stiu ca aici sunt oameni care au muncit o viata si au ajuns sa se milogeasca pentru drepturile lor, caci nimeni nu vrea sa fie bolnav....

domocos voichita silvia a spus:
sotul meu este pensionat de incapacitate de munca in spania unde a lucrat 8 ani si 3 luni ,in romania are lucrati doar 18 ani .intrebarea este daca se poate pensiona si in romania si daca documentatia de spania bineinteles tradusa este suficienta sau trebuie sa faca alte consultii medicale ?multumesc

ADINA a spus:
PAI POATE NE RASPUNDE CINEVA SAU INTREBAM DEGEABA AM MELANOM MALIGN GRADU 3 MA POT PENSIONA

Marian a spus:
cat trebuie sa dai la doctor sa te soata la pensie

GABI a spus:
buna .am si o intrebare mama mea a lucrat ca spalatoreasa 14 ani intr-o unitate miliatara si a iesit si ordonata acum 10 ani ,ar putea sa iasa la pensie acum? ea a fost internata in spital de mai multe ori ,are probleme de sanatate .a fost internata la interne ,tbc,boli infectioase. se poate pensiona acum

sipos a spus:
buna,sunt bolnava de astm bronsic (st ||| ) cu tratament si spondeloza cervicala si dureri puternice de picior drept pentru care mi sa dat trimitere la interne si noduli pe plamani de 3 mm pot solicita pensionarea pe caz de boala? va multumesc

Iacob Ionut a spus:
Calcularea pensiiei de boala de diabet zaharat tip 1 ,32 ani boala , 25 ani vechime in munca , ultimul salariu de 25 ron .La ce pensie ma pot astepta ?

iuliana a spus:
buna,am 41 ani si sunt bolnava de cacer adica am tumoare de granuloasa,sunt operata de 2 ori am 4 operati pe burta am si hipertensiune arteriala pe baza de nervi si mai am si o miopie forte adica nr.10, am depus dosarul de pensionare si mi -sa spus ca sunt apta de munca si mi sa mai spus ca daca faceam un acident vascular poate aveam dreptul la pensie , nu pot merge la munca ca asi faceo daca as fi an stare mi se face rau decateva ori pe zi nu mai am nici asigurare de sanatae si nu pot sa ami iau tratamentul nustiu ce sa fac datim voi o sugesti ....va multumesc

elena a spus:
iuliana,am intrat aici sa imi spun oful meu, dar mesajul tau, m-a facut sa renunt si sa iti scriu tie,,,,,,mergi la primaria sectorului unde locuiesti si cere ajutor ptr medicamente, si ptr plata asigurarii medicale,,,,acte necesare ptr dosar,,,,l gasesti pe siteul primariei,,,,,,sau bagi pe net acte necesare ptr ajutor de urgenta,,,multa sanatate si bafta!

Clara a spus:
Am o discopatie lombara cu dureri groaznice, 2 inele tasate si o miopie cu astigmatism cu dioptrii mari care imi da tulburari de vedere dar nu am contributii decat de 3 ani credeti ca ma pot pensiona? cel mai tare ma deranjeaza ochii. Multumesc frumos.

ionescu camelia a spus:
am epilepsie de la xarsta de 20 ani am 45 ani si 23 ani in campul munciii pot beneficia de pensie multumesc

nadia a spus:
Buna ziua! Am 48 ani fac in luna decembrie anul asta: sunt iesita la pensie pe caz de boala cu gradul2;intrebarea mea este: ma poate scoate definitiv pe caz de boala daca am 9 operatii(multiple ocluzii intestinale) si alte boli cronice cum ar fii cu inima si astm bronsic? Va rog daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva.Va multumesc si va doresc tuturor sanatate maxima!

elena b a spus:
am 10 ani vechime si cancer de tiroida la ce pensie ma pot astepta

spataru maria a spus:
am dubla scolioza deformare de bazin un picior mai mic cu 3cm fata de celalalt nu am vechime pot iesi la pensie pe caz de handicap?

zsolt a spus:
Eu am doua boli cronice si doua operatii unu am fost operat de peritonita acuta si operat de menisc de aceea va intreb ca m-as putea pensiona de boala am si doua boli cronice iar ani munciti an in jur de 23 de ani

traian a spus:
mai ala care ai ce ai cu cei care sunt pensionati pe caz de boala, as fi tare bucuros sa fii tu in pielea lor mai boschetarule,MIHAIL si altii ca el niste panarame de oameni.

Costel a spus:
Tatal meu si pus 4stenturi la inima si se poate pensiona in romania??

Vaduva Alexandru a spus:
Buna ziua ! Mama mea este operata de hernie de de disc ... si nu mai poate face efort .. poate iesi la pensie ? astept un rasp . va multumesc

NICOLETA a spus:
Fratele meu sufera de lupus, motiv pentru care nu isi gaseste de lucru nicaieri sau il tin cateva luni dupa care pe diverse motive il concediaza. Cum putem sa intocmim dosarul de pensionare avand in vedere ca el nu are posibilitati financiare pentru a se mai interna? Va multumesc

Gabi a spus:
buna tuturor,am o nelamurire,va rog sa ma ajutati! unchiul meu are probleme de sanatate adica de curand si-a facut o operatie la inima si nu mai este apt de munca,are 5 ani lucrati in Spania cu acte in regula.Problema este : cum poate beneficia de pensie pe caz de boala in Spania?!

serbu maria a spus:
bunaziu am virsta de 47ani si am 28 de ani de munca,sunt operata de glanda si cu hernie de disc,si cu tensiune oscilatorie .am fucut 7operatii cu foarte multe internarii dar nu am stiut cui sa ma adresez si cum trebuie sa procedez ,pentru a ma pensiona pe caz de boala ,deoarece nu am pastrat toate actele de la internarii si de la operatii .VA rog sa/mi explicati cum trebuie sa procedez si daca am dreptul de a iesi la pensie pe caz de boala.toti acesti anii iam lucrat in combinat in conditii grele demunca.va multumesc.

FLOARE a spus:
am facut doua operati pe coloana diagnostic semipareza am lucrat doi ani nu mai am drept de munca ma incadrez la pensie de boala am 41 ani

alexe a spus:
buna ziua,am 50 ani si am avut un accident de munca in anul 1983 decembrie din accident a rezutat amputare laba piciorului drept ,am iesirea din spital de la acea vreme,in anul 2005 am fost la commisie si mi-a eliberat certificat de handiap accentuat,pot sa ma pensionez?mentionez ca acum lucrez dar intreprinderea e pe duca,multumesc

alexia a spus:
buna ziua am 54 ani si sunt oprata la cap de tumoare am dreptul la pensie de boala ?

Anamaria a spus:
Sunt multe persoane pensionate pe caz de boala(inchipuita )lucreaza in Italia cu contract de munca...nimeni nu ia masuri....

nicoleta a spus:
buna ziua am 32 de ani si am fost diagnosticata cu artroza lombara si genunchi din pacate nu ma simt prea bine si imi este frica ca o sa imi pierd servicul am un baietel de 4 ani si sotul castiga 1000 de ron imi fac grija ca nu o sa am cu ce sa imi cresc copilul de pensionat nici nu ma gandesc ca as avea vreo sansa pt ca am vechime doar cateva luni am lucrat in spania 8 ani din care doar vreo 2 cu acte sunt foarte ingrijorata crede-ti ca as putea sa primesc vreun ajutor de la stat pensie sau ceva ???

Violeta a spus:
Am 48 de ani si am un adenom hipofizar, as dori sa stiu daca ma pot pensiona.Multumesc.

Geo a spus:
intreabarea mea ar fi daca analizele se pot plati pe jumatate? 4

Johnf499 a spus:
Hey, you used to write amazing, but the last couple of posts have been kinda boring I miss your tremendous writings. Past couple of posts are just a little out of track! come on! bbcaddgeagec

Pharme367 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharme867 a spus:
Very nice site! [url=http://opxaiey2.com/oyyaooy/2.html]cheap goods[/url]

Pharma637 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharmf711 a spus:
Very nice site!

Pharmf184 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharmg221 a spus:
Very nice site! [url=http://oieypxa2.com/oryaoor/2.html]cheap goods[/url]

Pharme903 a spus:
Very nice site! cheap goods http://oieypxa2.com/oryaoor/4.html

Pharmb102 a spus:
Very nice site!

Pharmg405 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharme208 a spus:
Very nice site! [url=http://opeyixa2.com/qvovqqa/2.html]cheap goods[/url]

Pharmk351 a spus:
Very nice site! cheap goods http://opeyixa2.com/qvovqqa/4.html

Pharmb937 a spus:
Very nice site!

Pharmd289 a spus:
Very nice site! cheap goods http://oixapey2.com/rqsrrs/4.html

Pharmg589 a spus:
Very nice site!

Pharmk53 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharma316 a spus:
Very nice site!

Pharmd262 a spus:
Very nice site! cheap goods

Pharmc410 a spus:
Very nice site! [url=http://apeoixy2.com/xqqsrr/2.html]cheap goods[/url]

asbestoza a spus:
ce drepturi mai are un om de boala profesionala azbestoza 1s h1 care a fost respins la comisie pe baza ca inca poate respira cu vechime de 25 de ani..unde sa se duca si ce sa faca?inainte de a deceda

andreea a spus:
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca se incadreaza la pensie de boala o persoana de 30 de ani cu dg de HIPOACUZIE BILATERALA PROFUNDA care are o pensie de handicap foarte mica . Va multumesc.

Andrei a spus:
Buna seara. Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui stop cardiac si acum am implant de defibrilator cardiac ma pot incadra la pensionare pe caz de boala , si ce grad . Va multumesc

MARIA MIHAI a spus:
Sant nascut in anul 1956,si am contribuit peste 35 de ani la fondul de pensii din Romania.In anul 2011 am facut operatie de bay-pas triplu ,in Italia,unde locuiesc si muncesc pana in prezent.Avand in vedere ca inaintand in varsta imi e din ce in ce mai greu(obosesc repede) as vrea sa stiu daca legislatia Romana permite iesirea la pensie pe caz de boala.Astept raspuns la adresa meil de mai sus.Va multumesc anticipat!

rata ioan a spus:
am cancer la plamani pot sa beneficiez de pensie de boala va multumesc

ulmeanu roza a spus:
am atrofie cerebeloasa ereditara,nimeni nu mai vrea sa ma angajeze deoarece nu am echilibru cind merg ,am 18 ani vechime ,pot sa ma pensionez?

deci a spus:
Andrei,este adevarat ca multi sunt pensionati de boala in mod ilegal dar iti doresc si tie sa mananci gratare multi ani si sanatos sa fii,ca va veni timpul cand te va lua si pe tine dracii aia mari si nu va fii deloc placut...asa ca...uita-te la tine in curte si spune ,,DOAMNE FERESTE ''si eu'' IARTA-L DOAMNE, CA NU STIE CE SPUNE''........deci...gandeste ce spui pentru ca nu vei fii vesnic zmeu...ai inteles?

adrian mihailescu a spus:
Sunt operat de doua ori la coloana oare este posibil sa ma pensionez?

Ungureanu Florin a spus:
Buna ziua, In urma cu 3 ani am fost operat de dubla hernie de disc.Durerile au reaparut pe soldul stang.Vreau sa evit o noua interventie chirurgicala.Am 42 de ani si vechime in munca 17 ani.Care sunt sansele pentru a ma pensiona?

dan a spus:
in urma unui accident de munca dupa interventi operatori, am ramas cu piciorul sting cu 2 cm, mai scurt se poate numi handicap.

vicentiu a spus:
Buna ziua am si eu o intrebare acum 7 ani am fost operat de hernie de disc si anul acesta a aparut iar dureriile pe soldul stang si mi sa facut o pareza nu mai simt degetele la picior care sant sansele de pensionare am 47 de ani si o vechime in munca de 29 de ani in petrol in 2013 am fost concediat

OVIDIU a spus:
urmeaza sa fiu evaluat de comisie ptru certificat de handicap dar nu mai am biletul de iesire din spital accidentul care lam suferit sa soldat cu amputatia degetelor 2.3.4.5.la picior in urma cu 26 ani si nu stiu daca ma vor mai baga in comisie fara acel bilet de externare

Elena a spus:
Sunt bolnava cu virusul C. Am 40 de ani, am 14 ani de cotizare si studii superioare. Am incercat sa ma angajez dar toti sunt reticienti can aud de boala mea. As putea sa ma pensionez de boala? Cum se calculeaza pensia de boala? Multumesc!

costi a spus:
daca ai placa la coloana si nu mai poti depune efort prea mare ce sanse sint sa supravietuiesti sau ce pensie ar fii posibila daca daca se poate si cunde si ce trebe facut

lucia a spus:
daca am numai 3 ani lucrati pot sa es la pensie pe caz de boala am 52 de ani sant cardiaca am glanda tiroida trahicardie rinichiu drept deplasat de la loc si anceput de ostroporoza cum asi putea sa es la pensie va multumesc

mihnea elena a spus:
buna ziua ,stie cineva ma pot pensiona pe caz de boala am hepatita c si diabet tip ii am stadiul de cotizare de 32 ani. va multumesc . elena

Elena a spus:
Buna Ziua sunt Elena din Bacau si pe 7 iulie am depus actele de pensionare pe caz de boala . Va rog spuneti mi cit mai dureaza sa imi dati un raspuns pt ca aici la Bacau V au fost trimise actele si nu am primit nici un raspuns nici acum dupa 3 luni ..... Va multumesc

Simona Boncu a spus:
Buna ziua am ai eu o intrebare ...am fetita de 2 ani ai 3 luni si are hemipareza dreapata si chist ahrooidian stang..in ce gradb de handicap se incadreaza si daca poate bwneficia si ea de o pensie?facem recuperare si cu manuta dreapta nu prea se ajuta deloc eu o ajut tot timpul

roman a spus:
Eu cred ca sunt inca foarte multe cazuri de fraude in sistemul de pensii pe caz de boala*ex .ptr glanda......pensionati care muncesc in germania .....cu contract temporara romanesc. Nimeni nu verifica unde merg banii nostrii, probabil si spaga data la doctorii care avizeaza !

Dorina a spus:
Am 46 de ani, 19ani de munca si handicap accentuat ( cod handicap 1, cod boala Q 65 ) permanent si nerevizuibil. Pot primi pensie de invaliditate ( boala ) ?

sacultet nicoleta a spus:
mama mea are hepatita c si nu mai are teroida si splina pentru ca i-au fost scoase poate iesi la pensie pe caz de boala si are si cativa ani de munca

vatamanu sofia a spus:
am 47 de ani in 2009 am avut o operatie de hernie de disc, si am gonartroza la ambii genunchi, ce sanse am la pensionare pe caz de boala?

ivan a spus:
am 47 de ani si sufer de hipoacuzie neurosenzorial incadrat in grad de handicap accentuat ma confrunt si cu atacuri de panica practic nu prea pot pleca singur de acasa. am depus un dosar pentru pensie de invaliditate pentru hipoacuzie si mia fost respins. as dori sa stiu daca pot face altul pentru atacuri de panica? va multumesc

dorina a spus:
am o pesie de handicap gradu doi acentuat siam 4ani munciti si nu am iesiri din spital recente find ca nua mai9 fost necesare pt ca nu se mai poate facenimic cum trebuie sa procedez

sofi a spus:
si eu sunt foarte bolnava dar nustiu cum sa ii fac sa inteleaga pe acesti medici care tot ei mi-au dat verdictul ca sunt cardiaca; hiper tensiva si am cazut in depresie si am ajuns si la psihiatrie. ce pot face

Gheorghe a spus:
Am 58 ani ,vechime in munca 40 ani ,am suferit in 2014 , 2 accidente vasculare cerebrale ischemice in 6 luni,si un accident vascular cerebral in 2004. Ma pot. pensiona.In prezent sunt in CM .

SIU DANIELA a spus:
Buna ziua. Am 46 ani si vreau sa stiu daca ma pot pensiona pe caz de boala deoarece am probleme de sanatate cu care ma lupt de foarte mult timp. Am mai fost pensionata grad 2 acum 17 ani dar dupa 5 ani pentru ca am considerat ca ma simt mai bine am renuntat. Am cumulat vechime 17 ani si 5 luni fara sa iau in calcul perioada cat am fost pensionata. Ce sanse am sa ma pot pensiona din nou? Astept raspuns de la dvs. Multumesc.

Livia Sacota a spus:
Daca o persoana are o pensie de boala in romania poate avea dreptul sa aiba o afacere inafara tarii, si ce conditii ar trb sa indeplineasca

Aurelia a spus:
Buna ziua , am 50 de ani si 22 de ani de vechime . Sufer de boala lupus , tromboza si poleartrita romatoidala . As vrea sa stiu daca m-as putea pensiona pe caz de boala . Multumesc !

ana a spus:
Buna ziua.Am si eu o intrebare,tatal meu a fost recent operat de prostata si are 62 de ani,si 14 ani si jumatate lucrat in mina.Are dreptul de a se pensiona pe caz de boala? Daca da ,va rog sa imi spuneti cum trebuie sa procedeze?astept raspunsul dvs.Va multumesc!!

irina a spus:
am o operatie de anevrism si mai am nevoie de o a doua interventie chirurgicala ma pot pensiona pe caz de boala

aneta a spus:
Stie cineva sau a avut vreun caz in care s a pensionat la 47 ani pe caz de boala cu o vechime de 10 ani in capul muncii? boli am destule care numai imi permit sa munces pentru ca as face o cu drag dar numai pot va multumesc !

marian a spus:
Bunica mea este supicienta cardiaca si artroza bilaterala la ambele picioare de gradul 2 se poate iesi la pensie are 53 de ani

Sipos Manuela a spus:
Am o rugaminte sufar de asm bronsic cu tratament si miau gasit niste noduli de 4mm pe plaman,am Spasmofilie si sindrom liperkinetic si poliartrita ma pot pensiona pe caz de boala am vechime in campul munci de 24 ani?

GEORGETA TUDORAN a spus:
buna ziua, am 57 de ani, am 38 de ani vechime si sunt operata de neoplasm de colon, junctiune rectosigmoidiana. Sunt in concediu medical, dupa expirarea celor 18 luni de concediu ma pot pensiona pentru incapacitate de munca grad 2?

anca a spus:
bună ziua,mă numesc anca,,,în urmă k un an sotul meu a suferit n accident,prin urmare i-a fost amputat ochiul stîng,el are 29 de ani,amdepus dosarul de pensie la sediul persoanelor cu handicap BACĂU,a fost chemat la comsie,iar cînd i-aq venit decizia scria RESPINS,aș dorii să mă lămuriti de ce?????????merită să depun contestatie???????VĂ multumesc

NICU a spus:
am diabet grad II si hernie de disc cum astept rezultatul de la cardiologie as dori sa aflu daca ma includ in conditiile ce trebuie indeplinite pentru pensie de boala , va multumesc

Tibi a spus:
buna ziua, fratele meu sufera de hepatita c si sa agravat foarte tare deoarece a ajuns la ceroza si nu mai poate munci, are 30 de ani si a lucrat vre-o 2 ani, ce trebuie facut pt a obtine si el o penisie? va multumesc

adrian a spus:
buna ziua. ajutatima si pe mine cu un raspuns.am 39 ani sunt din ilfov si am o vechime in cartea de munca peste 11 ani,sunt infectat cu HIV dradul 2 .ce acte imi trebuie si care sunt pasii de urmat.Su daca poate sa mearga cineva cu mine,poate or fi si oameni cu suflet bun.

camelia a spus:
Buna ziua , tatal meu are 75 ani nu a lucrat niciodata are probleme cu inima , plamani si are si doua hernii din care una la stomac poate beneficia de pensie de boala ? va multumesc

pensia ta a spus:
Pentru informatii si detalii referitoare la posibilitatile de pensionare accesati www.pensiata.ro

Flory a spus:
Buna seara am o intebare ..eu am o indemnizatie de handicap gradul 2...si acum as dori sa stiu daca beneficiez de vro marire de bani..ca eu am si asm bronsic sever...sau daca as putea sami mai fac o pensie..va rog sa imi raspundeti urgent..multumesc.

Comenteaza si tu