Alocatia de stat pentru copii

Publicat la: 06.11.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Pana la varsta de 18 ani, statul ofera copiilor un ajutor modic reprezentand alocatia lunara. Chiar daca multi parinti si adolescenti considera aceasta suma nesemnificativa, este bine de stiut care sunt formalitatile necesare acordarii acesteia si alte informatii necesare.

Articole similare
Cainele - cel mai potrivit animal de companie
Siguranta copiilor in mediul online
Violenta pe bancile scolii
Cum sa iti dezveti copilul rasfatat?
Cum sa cresti o adolescenta cu zero probleme de alimentatie

Cine are dreptul la alocatia de stat?

* Toti copiii cu varsta de pana la 18 ani.

* Adolescentii cu varsta de 18 ani care sunt inca inscrisi intr-o forma de invatamant pot primi alocatia de stat doar in timpul cursurilor, pana la terminarea liceului. Ei trebuie sa depuna la Agentia Judeteana de Prestatii Sociale, o adeverinta de elev eliberata de unitatea de invatamant.

Care este valoarea alocatiei de stat pentru copii?

* Legea nr. 61/1993  republicata in 10 decembrie 2008, stabileste suma alocatiei la 42 de lei, suma ce se majoreaza anual printr-o hotarare de guvern. http://www.mmuncii.ro

* Mai precis, cuantumul pentru copiii intre 0-2 ani este de 20 lei, 0-3 ani pentru copiii cu handicap, pentru copiii intre 2-18 ani este de 42 de lei, iar pentru cei cu handicap este in valoare de 84 lei.

Cine poate ridica aceasta alocatie?


* Procedura trebuie sa se demareze incepand cu luna urmatoare nasterii copilului, atunci cand parintele va depune cererea despre care vom relata mai jos. Plata se va realiza incepand cu luna urmatoare depunerii cererii si va fi virata parintilor pana in momentul in care copilul implineste 14 ani. Dupa implinirea acestei varste, in functie de doleantele parintilor si ale copilului, alocatia se poate ridica si de catre copil.

Documentele necesare acordarii alocatiei:

* Parintele sau tutorele copilului trebuie sa depuna o cerere la consiliul local. In cazul copiilor cu handicap, aceasta cerere trebuie inregistrata si la Serviciul de Asistenta Sociala.

* Cererea se va realiza in numele copilului.

* Copie si originalul dupa certificatul de nastere al copilului.

* Copie si originalul dupa cartea de identitate a tutorelui.

* Documente din care sa rezulte situatia juridica a copilului fata de tutorele legal.

Cum se acorda aceasta alocatie?

* Prin mandat postal, primit lunar acasa.

* Prin virament intr-un cont curent sau cont de card al carui posesor poate fi reprezentantul legal sau chiar adolescentul.

* La fel de bine, se poate opta pentru virarea alocatiei intr-un cont personal al tutorelui sau al copilului, care nu se va lichida pana la implinirea varstei de 18 ani.

Trebuie sa stii ca poti economisi alocatia doar in cazul in care aceasta se vireaza lunar intr-un cont bancar. In caz contrar, aceasta trebuie sa fie virata prin mandat postal lunar, alocatia ce nu se ridica timp de 3 luni, fiind suspendata. Dupa aceasta perioada poti face o cerere scrisa prin care soliciti redistribuirea alocatiei, cerere pe care trebuie sa o depui la directia teritoriala.

tags: alocatie de stat, copii, acordare, etape, documente

Comentarii

razvan a spus:
dc nu se majoreaza alocatia cu 100%? am putea face si noi ceva folositor cu banii aia.. nu sa le luam 2 gume di o punca de sneksuri:| ar trebui sa facem o greva de 2 sapt si cand o sa primim majorarea sa mai stam 2 sapt acasa.... sau sa le dam in cap X(X((X(X

potor ioan a spus:
alocatia de stat tr sa fie cel putin 350 de roni pt ca diurna unui parlamentar este de 160 pe zi sunt niste ESCROCIII////////

Razvan a spus:
De acord cu tine!!!!!!!!!1

luar a spus:
sunt un tanar adolescent care am implinit varsta de 18 ani in 2008, in anul scolar 2008-2009 mi-a venit alocatie cu intarzaieri, bursele se acorde persoanelor cu un venit pe membru de familie pana in 150 ron, eu in fam avem 160 ron pe pers, si sunt multi adolescenti care au o situatie asemanatoare cu a mea, alocatie este un ajutor, oricat ar fi ea de mare sau mica ca si suma de bani, dar uneori chiar e bine primita. am umblat de cateva ori la secretariatul scolii pt a mi se elibera adeverinta ca sunt elev inca la liceu, am umblat pe urma de cateva ori cu acea adeverinta la inspectoratul scolar de care apartinem sa mi se vizeze respectiva adeverinta, azi din nou am fost dar mi s-au inchis usile, nu am luat alocatie de ceva luni bune, de vreo 6 luni, chiar simt nevoie sa ma folosesc de banii aia in folos pe educatie mea, o culegere de romana pt bac e in jur de 30 ron, manualele sunt scumpe, statul din ziua de azi inceteaza sa sprijine din ce in ce mai putin tinerii ! tinerii care defapt noi suntem o parte din viitor! din pacate uneori imi si este rusine ca sunt roman, deoarece numai in Romania se intampla asa ceva ca statul sa nu sustine tinerii.... va rog sa rezolavati situatie pe cat s epoate sa fie totusi mai aproape de normala!

luar a spus:
LA TOTI BUGETARII DIN ROMANIA LI SE REDUC SALARIILE, din pacate sau din fericire am doi parinti care lucreaza pt stat.... salariile le reduc, dar preturile le tin in dinti nu le nici scad, CE AR FI SA RENUNTE PARLAMENTARII DIN SALARIILE LOR???? SA VEDEM CATI PARLAMENTARI AR MAI MERGE LA SERVICI FARA A MAI FI PLATITI CATEVA LUNI, sunt multi bani aruncati pe parlamentari si ei nu fac nimic bun, ma refer si la criza politica in care azi suntem si maine nu:)).........

crina a spus:
mereu se discuta de alocatia noilor nascuti da de alocatia prescolarilor nu se discuta nimic ,oare parlamentari s-ar descurca cu 42 de lei pe luna cum trebuie sa ne descurcam noi cu alocatia de mizerie pe care ne-o acorda statu,preturile sant la fel cu cele din europa iar alocatia scolarilor 10%din alocatia unui copil din germania de exemplu,sa le fie rusine parlamentarilor ca ai votam sa doarma an parlamen

cineva a spus:
nenea BOC,FACEARAI POC ziceai ca nu ni se vor micsora salariile!!!te voi blestema toate viata.

UN COPIL ORFAN a spus:
ALOCATIA DE PLASAMENT CAND SE VA MARII????

daniela a spus:
eu las intreba pe boc dak ar putea intretine un copil k o alokatie de 42 de lei,rusine mare sa va fie k va bateti jok de noi romani.romania o sa ajunga cea mai saraca tara din lume.boc tu traiesti boiereste k ai un salariu de mii de euro iar noi cei nevoiasi traim dintrun amarat de salariu 1000lei pe luna.

any a spus:
asa este,ei traiesc bine si noi traim in mizerie,eu traiesc din alocatia copiilor,am 3 si trebuie sa nasc peste citeva zile.servici nu avem ca suntem la tara si nuavem unde munci,mai bine ar veni la sate sa vada cum traim de "bine".ei sta si dorm si au salarii cat alocatia mea pe 15 ani.vrea sa se inmulteasca romania dar cu ce sa crestem copii ?cu aer?macar sa ne mareasca alocatia sa ne permitem sa le oferim o viata mai buna copiilor nostrii.Any.rosia de secas,jud.Alba.

oprea violeta a spus:
sunt din ialomita si am 2 copii iar acum locuiesc in rm. valcea si am trimes un fax in luna dec pentru ami transfera alocatia in cont si nu am primit decat o singura alocatie de ce nu o pot primi si pe cea dea doua.

golea violeta a spus:
ce poti sa cumperi cu 42 ron in ziua de astazi. am 9 copii din care 6 sunt elevi lucrez numai eu si alocatia ii foarte mica. sa traiasca domnu EMIL BOCcu salariul meu si alocatia o luna si sa cumpere si la copii ce le trebex(x(X(X(X(X NU SE GANDESC SI LA NOI OAMENI DE RAND

adriana a spus:
am gresit si am o fetita de 2 ani. loc de munca nu am pt ca sunt minora, cu ce pot sa o cresc daca merg sa ma angajez nu pot ca sunt minorax( ce pot sa fac eiu cu 42 RON x(x(X(X(X AVEM SI NOI PRESEDINTE:)):)):))

carina a spus:
sunt si eu mamica a doua fete .nu ajunge ca alocatia e mica dar vine si cu intirziere in fiecare luna mama ei de birocratie .era inainte mai bn cu carnetu de alocatie.cei de la f. de munca isi bat joc de noi

silvia a spus:
de unde pana unde e 42 de ron alocatia?eu primesc numai 30 pe luna, si nu-mi umbla nimeni la ea,caci o am pe un card-_-

luci a spus:
am 18 ani si nu am mai primit banii din luna august ce as putea face?

gabriel a spus:
unde oare o sa ajunga romania in ritmul asta????.................

cristina a spus:
alocatile de stat ptr un copil ce sta in spania se poade da informatima va rog frumos

Copilu minune a spus:
nenea boc sa'ti luam familia ..... am auzit k ne iei alocatiile ... dupa ce ca e 42 lei ne'o iei si paia !! VOM IESI IN STRADA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gabi a spus:
Daca bebelusul este nascut pe 2 martie, alocatia se da incepand cu luna urmatoare? Pt doar o zi trecuta din luna martie, iti ia toata alocatia pe luna respectiva? Ce javre... iau de la gura mititeilor, doar pt o singura zi... nu-mi vine sa cred!!!!!!!!!!!! asa o fi si pt indemnizatia pt cresterea copilului? daca suspendarea contractului de munca pt cresterea copilului se face incepand cu 3 ale lunii, nu mai primesti indemnizatia pe luna respectiva? Legi pt stat... mai vor sa mai taie si din ele...

Bogdan a spus:
Cei care ne conduc sunt niste EXCROCI...Mai ales acum cu miscorarile de salari 25% pensi 15% si altele...Daca din 42 de lei (o suma de CACAT) scad 15% o sa fie .....Eu le-as dona alocatia dar deja am 18 ani . Le-as da banii pentru SAPUN Si FRANGHIE...Deaia merge tara asta cum merge. Avem o Tara foarte frumoasa condusa de niste EXCROCI.

Bogdan a spus:
Dupa ce ca ne umilesc cu 42 de lei pana la 18 ani mai vor sa scada si din acesti 42 de lei 15%. De rasul pisului. JOS CU BOC SI CU BASESCU SI CU TOTI EXCROCII CARE NE CONDUC ACESTA TARA MINUNATA CONDUSA DE EXCROCI SI NUMAI DE EXCROCI.

ana a spus:
daca copilul meu implineste in luna mai 2 ani in luna iunie eu mai iau alocatia 200lei? va rog raspundeti

zeres maria a spus:
Am o nepotica in varsta de 2ani si o luna si nu a primit anca nici un ban [alocatie] de stat s/au depus toate actele necesare an luna septembrie 2009 la primaria viseu si pana acum nu s/a rezolvat nimic. SOS celor care ar trebui sa/si faca meseria si acest copil trebuie sa traiasca

eu! a spus:
o sa ajungeam la balamuc cu asemenea situatie....o sa ajungem sa ne mancam intre noi de foame....scad salariile ..cresc preturile....care o fi afacerea..numai mai marii nostri sefi trebuie sa stie....ei nu sunt sanatosi...dk nu mai avem salarii de unde puii mei o sa avem bani de taxe si de mancare..nu mai zic si de intretinere....??!!! cu asemenea oameni tot sa fim condusi....... am si eu o curiozitate....BOC citeste ce am scris noi aici??????????

denisa a spus:
sunt o adolescenta de 16 ani care nu a prmit alocatia de un an si trei luni si in tot acest timp tot umblu sa fac acte si copi de buletin si nu mai stiu cate in urama cu 15 zile mi sa spus sa plec linistita acasa k o sa primesc alocatia iar acu e sf luni si nam primito plin d escroci in romania

Natalia a spus:
Este adevarat ca se dau alocatii si la copii care stau in strainatate? Unde pot gasi un raspuns? Daca stie cineva raspunsul va rog sa raspundeti. Multumesc.

lupsa dan a spus:
vreau si eu un nr de tel de la biroul de alocatii din resita am tot cautat dar nu am gasit va rog scrietimi un n r cit mai repede multuesc frumos eu locuiesc in germania si am nevoie ede ceva acte dar nu gasesc un nr de tel

buga nicoleta a spus:
eu am 2 copii care unul a anplinit 18 pe 7 septembrire ear celalant are 3 ani care e prib eu nu am luat alocatia de3 ani si nustiu cum sa fasc unde sa ma interesez unde sant acesti bani si ce trebue sa fac va rog datim un nr de tel sau o adresa unde sau varsart acesti bani eu locuesc an italia va rog urgent

Anna a spus:
sunt o fata de 12 ani si am si yo o intrebare.alocatiile vin dupa data de 12 a lunii, nu? ca mie mama asha mi-a zis si stiu ca e-n stare sa ma minta. daca ma minte nush ce fac. dati-mi un raspuns la gdana_maria@yahoo.com

crysty a spus:
NOUA CAND NI SE MARESTE ALOCATIA CAND VAM FI SCLAVI?

borac a spus:
In Romania nu mai e niciun viitor:)) cu asa conducatori.

alina a spus:
sunt in cipru si nu am ridicat alocatia copiilor mei din 2008 pana anul trecut in luna iulie cand mi am facut alocatie in statul cipriot,vreau sa precizez ca nu mi am deschis un cont cand am plecat din romania nestiind ca o sa ne stabilim aici,zilele trecute am tr o procura in romani ca cineva sa mi ridice banii.culmea stiti ce mi sa raspuns?ca nu am bani de luat si ca banii ar tr sa mii dea statul cipriot ca suntem rezidentii aici.ce parere aveti?timp de un an jumate cine ar tr sa mi dea banii copiilor mei?cumva daca suntem plecati asta inseamna ca nu mai avem nevoie de bani?

alina a spus:
PT NATALIA.COPII CARE LOCUIESC IN STRAINATATE SI NU IAU ALOCATIE IN TARA UNDE STAU AU DREPTUL LA ALOCATIE IN ROMANIA

miron petronela a spus:
sunt si eu o tanara de 24 de ani am stat la camin si acuma sunt si eu in prenatal am un baiat am lucrat inainte 5 ani la confecti si am zis ca e timpul sa imi fac o familie si acuma statu vrea sa imi ieie de ce ma descurc greu stau in chirie cu copilul.pe sotul la dat afara fara somaj sa se faca dreptate

cool a spus:
fratilor traim intro tara de rahat nu va mai stresati ca nu are rost.tot pentru ei trag sa isi faca averi

telegescu marius george a spus:
bastarzi ordinari nenorociti un guvern de kakat ar trebuii sa ii linsam pe avortonii astia din parlament

Unu a spus:
Acum am facut 18 ani, si as vrea ca alocatia sa primesc prin card. Alocatia pot sa primesc pe orice card?

monik a spus:
,,cineva,, spune ,,sa traiti bine,, dar nimeni nu ne da nimic toti trag pt ei si traiesc ei bine rusine sa le fie sa se inece atunci cand vor minca pt ca altii mor de foame si nu intereseaza pe nimeni

Claudia a spus:
VA ROG MAI MULTA SERIOZITATE! alocaţie de stat (200 lei/lună - 0-2 ani, 42 lei/lună - 2-18 ani); SURSA OFICIALA: http://www.protectiacopilului6.ro/document.php?doc=49

ghita a spus:
luar, se vede ca parintii tai sunt bugetari, nu au reusit sa iti gadile inteligenta sa nu mai bati campii.

miky a spus:
spuneti-mi si mie ce sa fac am un copil de 2 ani si 7 luni si are alocatia pe numele tatalui si el vrea sa plece in italia ce acte imi trebuie sa o trec pe numele meu?

MIHAELA a spus:
ce poti sa cumperi unui copil cu acesti bani nimic concret statul roman ar trebui sa ajute mai mult copii nu sa-bata joc de ei .Fetita mea este in primul ei an de scoala si pot spune ca din banii primiti de la statul roman am putu lua pt ea numai 2caiete speciale dupa care se lucreaza dar nu mai spun cati bani am mai dat oricum asta no poti numi alocatie cu acesti bani sa traiasca si copii celor sus pusi

eli a spus:
sa traiasca copii parlamentarilor cu o alocatie ca si a copiilor nostri si atunci sa vedem daca au ceva de comentat.mare drepate ai mihaela pe langa caiete, creioane,carti si caiete speciale copii nostri au nevoie de mult mai multe lucruri pe care ai cuparam cu bani din buzunarul nostru.ce sa mai zic...........................sa traiti bine[da cine sa traiasca bine? numai domni care ne conduc stiu

roxana a spus:
raspuns pt silvia.....daca iei alocatia pe card , ar fi trebuit sa stii ca banca iti ia comision de administrare a contului .iar daca folosesti cardul la un alt bancomat al unei alte banci fata de cea unde ai cardul iar se ia comision. intreaba la banca de unde ai cardul.....

ROXANA a spus:
raspuns pt ana .....bineinteles ca vei lua alocatia in iunie , alocatiile se iau de pe o luna pe alta.

octa a spus:
ba frate......asta e o alocatie normala???trebuie sa astept 2 ani ca sa pot si eu sa imi iau un bmx care sa nu se rupa la prima saritura????sa fim seriosi....doar adultii au voie sa faca greva???trebuie sa facem cumva sa primim macar 60 de lei pe luna

cocis stelian a spus:
Domnilor ce se intimpla in tara asta, am facut toate demersurile ca sa primesc alocatia de stat pt copilul meu , si inca nu am primit nici un ban ,din 6 decembrie de de cind banca mia incredintat cardul de cont curent, de 3 luni nu am primit banii,tara asta nare pic de rusine,poate sami explice si mie cineva,carei cauza!!!!!!!!!!

camelia a spus:
in cazul unui transfer scolar in alta localitate ce demersuri trebuie sa fac pebtru a o primi unde stam acum?

alexia a spus:
niste nenorociti care stau si mananca din banii statului...NISTE NEMERNICI..sa traiasca pe lumea asta bine ca pe cealalta o sa vada ei...RUSINE HOTILOR

gabriela a spus:
Sint niste excroci toti parlamentarii ca nu maresc alocatiile la copii

florentina a spus:
de ce un copil roman un are drepturi cum copii europei am vrut democratie uita saracie de ce ziceti unde este tot ce s-ia promis rusine la toti care ni-au mintit numai pacat pentru copii care cresc fara un vitor de ce trebuie sa fugim din tara noastra

liliana a spus:
fata mea cu handicap a fost primita la scoala din amarastii de jos dolj,sat prapor,ea avand handicap nu putea invata ca un elev normal dar invatatorii si profesorii ma obligau sa o dau la scoala pentru a-si face ei nr. de elevi,au trecut-o clasa pana intr-a 7 -a apoi directoarea a spus ca nu o mai primeste ca nu stie carte si nu ii mai da nici alocatie.e corect ce s-a facut?

epuras anamaria irina a spus:
as vrea sa ma mut din orasul predeal in baia sprie si pana nu schimb domiciliu pe buletin nu pot muta alocatia copilului doamne cat e de umblat pt o amarata dealocatie de 42 lei mai bine te lipsesti de ea

loredana a spus:
ca sa mut alocatia pe card tot e de umblat doamne tara asta a noastra cu birocratia lor iti vine sa renunti la ea alocatie

florea a spus:
AM O FIICA IN GRECIA SI ARE 2 FETITE NASCUTE ACOLO DE CE NU PRIMESTE ALOCATIE DE STAT?SAU VA ROG SA-MI DA-TI UN SFAT.

daiana a spus:
va rog frumos daca stie cineva un numar de telefon unde pot sa sun ca sa stiu si eu ce acte imi trebuie daca vreau alocatia din romana ca eu sunt plecat in spania si fata mea e nascuta aici.email-ul meu e daiana_sorin@yahoo.com.multumesc

camelia a spus:
Am fetita nascuta in italia,i-ar acum locuim in romania.are dreptul la alocatie de stat.va multumesc

nica florina a spus:
sunt o mama care a nascut un copil i n teleorman si mam recasatorit in jud db care am nascut un baietel.si de atunci nam avut voie cu 2 alocati in 2 judete am transferat pe cea din teleorman in jud db in anul2009 si de atunci nu mia venit nici un ban ce se intampla ce e de facut ce acte mai e nevoie ca atunci a spus ca nu mai e nevoie de nimic.si alta rugaminte este unde pot sami fac card pt aloctie si ce acte imi trebuiesc sa le bag pe amandoua.va rog sami raspundeti va multumesc

mirela a spus:
cand se mai mareste alocatia ca de scazut stiti sa scadeti

tudor a spus:
UN SIMPLU SFAT AM PT VOI TOTI : PLECATI IN PLM DIN RAHATUL ALA DE TARA!!!!!!!!!!!!

denisa a spus:
nici macar netu nu il poti plati cu banii astia!

Daniel a spus:
Nu stiu cum este dar am auzit ca pot cere alocatia copiilor mei. Am un baiat care s-a nascut in aprilie 2003 si o fata in mai 2004 in Bucuresti. De atunci nu am luat nici o alocatie pentru copii si acum de 5 ani stau in Londra.Imi puteti spune daca pot luat alocatiia copiilor din 2003 si pina acum? si cum trebuie sa fac. Multumesc mult.

camelia a spus:
Acum 8 ani am adus de la casa de copii un baiat atunci de 9 luni pe care mi-am dorit sa-l adopt . Atunci am ramas acasa sa-l cresc dar inca nu am reusit sa il infiez nici pana acum acum copilul meu este in clasa IV si invata foarte bine .Alocatia lui de intretinere este de 97 ron de 3ani si vreau sa intreb guvernantii oare acesti copii nu merita mai multi bani decat puscariasii ? La acesti copii v-ati gandit macar o secunda ? eu fac multe eforturi sa il sprijin deoarece fiecare concurs de l.romana,matematica engleza la care merge trebuie platita o taxa de minim 15 ron. In decembrie a avut trei concursuri.

Bruno a spus:
Stie cineva ce drepturi are un copil roman nascut in Noua Zeelanda ?

mari a spus:
vai de Romania asta!!!!!!!!!!!!!! pana te plimbi sa faci dosarul de alocatie trec copii nostri de 18 ani.rusine . tara asta nu are un pic de organizare.42 de ron?????????????????????ce suma frumoasa!!!!!!!!!!.numai fondul de clasa la scoala se plateste 25 de ron.vai de capul vostru...va curg balele dormind in parlament pe scaun si noi tragem.

Maria a spus:
Blestem tot sistemul acesta nenorocit! Alocatia unui copil este de 42 de lei si fondul clasei 50 de lei, fondul scolii 50 de lei. Si excrocii de la BANK POST isi rezerva dereptul; de-a baga alocatia pe card cand vor muschii lor. Asa ca sa mai profite si ei acolo de cativa banuti.Sa-i blesteme D-zeu pe toti ca mari hotiiiiii sunt!

liviu a spus:
daca mi-am schimbat numele de familei....ce acte imi sunt necesare pentru a-l scimba si din cuponul de alocatie?

costiuc valentin a spus:
Nu va suparati am facut si eu actele pentru slocatia scolara a ficei mele din octombrie si nu mia venit nici acuma trebuie sa o iau de mai bine de 1 an jumatate vreau sa stiu ce se intimpla?

anton marilena a spus:
eu sant in italia cu copii si sotul am fost la slobozia jud ialomita pt a solicita alocatia copiilor si mi/au spus de acolo ca nu beneficiez de alocatie in schimb alti cetateni care sant plecati din tara beneficiaza si eu nu de ce care este motivul va multumesc.

buzdugan a spus:
am 17 ani,iar la varsta de 13 ani am plecat la mama mea in italia,si alocatia mi-a fost suspendata,iar de atunci eu nu am mai luat niciun ban,desi am stat i italia doar un an si mam intors aici pentru a-mi continua studiile deoarece nu am putut sa ma acomodez acolo..astept un raspuns cu ce ar trebui sa fac! va multumesc!

dana a spus:
ce poate un parinte sa faca cu 42 lei alocatie pt. copil? nu v-ti gindit macar sa dublati asta si asa mizerabila?

adelina a spus:
la ce data trebuie sa vina alocatile la copii k la mine vine mereu la sfarsitul luni asa e la toata lumea.. MULTUMESC

paula hermeneanu a spus:
Locuiesc in Germania impreuna cu fiul meu in varsta de 9 ani.Am facut acte pentru alocatie aici dar ni se cer niste adeverinte din Romania pana la ce data am primit acolo,adresa si numar cupon alocatie.Va rog daca stie cineva unde trebuie sa ma adresez eu in Romania pentru aceste lucruri .Cum opresc alocatia in Romania?

diana carmen a spus:
buna ma numesc diana am un copil de 2 ani si 2 luni si nu a primit nici un ban pana acum el este nascut in spania isi mai poate lua banii pe astia doi ani sau nu noi nu am luat nici un ban de la statul spaniol daca se mai poate face ceva va rog sa mi spuneti ce acte am nevoie noi o sa ne intoarcem in tara foarte curand si as vrea sa stiu daca se mai poate face ceva astept raspuns cat mai repede va rog multumesc mult

misu a spus:
de ce sa o majoreze bulangii care "ne conduc"ar fi in stare sa o ia de tot oare copii lor traiesc cu 42 lei pe luna sai fut in gura de la presedinte guvernanti si parlamentari

Claudia a spus:
Ce risine, in ramania alocatia este de 42 lei adica 10 €, iar in Italia este de 125 € pe luna.

minuca pentru diana carmen a spus:
Daca fetita ta nu a primit alocatie, este din vina ta, trebuie sa te prezinti la primaria de domiciliu din tara pentru a depune documentele pentru intocmirea alocatie. Fetitei tale ii trebuie certificat de nastere romanesc in copie, buletin mama, tata, copii dupa certificatul de casatorie, livret de familie, iar daca mai ai copii si dupa certificatele lor de nastere. Daca sunteti cu contract de munca in Spania, tu si sotul trebuie sa prezentati si o copie a acestuia, iar de la agentia de protectie sociala din Spania de la locul de rezidenta o negatie pentru ambi soti ca nu beneficiati de alocatie in statul respectiv. Acestea se traduc, se avizeaza de catre un notar autorizat( in Romania) si vor fi depuse la primaria de domiciliu. Plata alocatiei se obtine pe un an in urma de la depunere, asa ca nu mai astepta.

Nicusor a spus:
Daca copii care au împlinit 18 ani si continua școala , si a facut acea cerere de ce nu primește alocatia , ca a trecut un an. Oare cine beneficiază de acești bani?

eryka a spus:
ce pacat ca raman doar discutii aici si nu se intampla nimic si ei ca si niste nesimtiti traiesc bine pe seama noastra vai ce romanie saraca

rita a spus:
am o fetita de 5 ani nascuta in spania si de cind ia iesit certificatul rominesc ma lupt pt alocatie cu toate actele necesare si de fiecare data din 2008 mi sa respins dosarul daca ma poate ajuta cineva ...

KENT 8 a spus:
RUSINE BASE,RUSIE SA VA FIE PARLAMENTARILOR pentru tot ce faceti in tara asta...pt salariile cu care ne tratati yo ma chinui sa yau pe fiecare luna cate 3245ron si din heckuieala ce mai castig cate 1200ron-2300ron in total un amarat de salariu de 5000 si cv de ron pe luna + 3112ron si 36 de bonuri de masa in valoare de 96 de mii bonu ce mai ia si nevastamea ce sa facem noi cu aproape 9000ron pe luna,nici prezervative nu ne ajunge sa luam pt 2 saptamani cand ea avorteaza de 2 ori la 4 luni ca are si job de noape pe care lucreaza 12 zile pe luna luand un salariu de 4500-4700ron(depinde ce clienti cati sunt si cat de darnici)...:-)) rusine sa va fie GUVERNUL ROMANIEI...Romani nu va mai plangeti si la munca nu doar la milogeala,si fetelor la produs nu la intins mana ca sunteti toate niste panarame stiti doar sa cereti...la munca nenorocitilor

doc a spus:
daca voi traiti cu impresia ca parlamentarii merg la serviciu pentru salariu, traiti pe alta lume...

corina-- a spus:
de ce in moldova se da alocatia la copiii plecati in strainatate,iar la buzau nu?ptr k se doarme in birouri??alocatiile la copii le-ati luat ,la batrani ati redus pensiile ce mai aveti de luat?mi- rusine k sunt roman .

carmen si dana a spus:
dc nu mariti alocatia la copii cu voi moare copii de foame bn k sunteti voi mari si tari cu bani multi luavar dracu de incoltii(x(x(x(x

Vic a spus:
Buna ziua.De ce nu au intrat inca alocatiile in cont?Trebuiau sa intre inca de pe 16.Asta fiind Duminica,asteptam ca ieri sa intre,dar vad ca nici azi nu s-a intamplat.Dupa ce ca e si asa o suma mica,nici de aia nu mai beneficiaza copiii.

popescu Alin a spus:
Nesimtire Domne....Am depus Dosar pentru alocatie de stat pt copil ....si sunt in intarziere de -3- luni....nu ma baga nimeni in seama...daca le faci plangere sau amenintari.....se dau cu capul de tocul usii la birou....si se ascund,,,,plangeri la directa ministerelor daca le voi face...poate imi vor rezolva problema.....!

cri a spus:
buna am 2 copii si locuim in spania de 10 ani primul copil lam nascut in romania si lam adus in spania la 6 ani de atunci nu a mai luat alocatie nici in romania nici in spania iar cel mic sa nascut in spania acelasi lucru nu a luat alocatie nici aici si nici in romania lucram amindoi cu acte legale ce putem face si de ce anume acte avem nevoie ca sa luam alocatiile copiilor in romania ?cel mic are acte si romanesti si spaniole va rugam sa ne raspundeti multumim

DANIELA a spus:
eu sunt acum in Spania si nu am nici un venit,nu iau nici o prestatie familiara,am cerut in Romania alocatie pentru fetita mea si "statul roman" nu vor sa imi acordeze acest drept al copilului meu de nationalitate ROMAN de ce ??? este un drept care cum este scris mai sus au dreptul toti copii pana la varsta de 18 ani ??? nu inteleg de ce copilului meu nu ii se acorda ???

daniela a spus:
locuiesc in spania cu copii de4 ani. de 4 ani nu am luat alocatia pentru cele fete care le am aici la scoala si de ani nu am luat alocatia pentru baiat care este de asemenea aici cu noi.ce trebuie s-a fac si ce acte imi trebuie s-a pot lua alocatia? unde se trimit actele? alocatia suplimentara pentru 3 copii- beneficiz de ea?

dana a spus:
alocatia de 42 de lei este nimic ,cum poti creste un copil cu bani aceea nu-ti ajung nici de o pereche de adidasi .numai la voi va ganditi .

cristi a spus:
cei ce implinesc 18 ani si inca nu au terminat scoala, de ce nu primesc alocatie si pe timpul vacantei ? sau am inteles gresit ?? si oricum luna mai si iunie nu a mai primit alocatia. ce se intampla ?

vazdoaga georgeta a spus:
eu am doua fete gemene de 6 ani nascute in spania de 5 ani locuiesc in romania i-au alocatie din ambele state deoarece cea din spania nu este alocatie ci indemnizatie baniii din spania imi intra in cont bancar ma duc in fiecare an si-i scot de acolo as vrea sa stiu daca stie cineva pana la cati ani se da acolo suma de 24 euro? mai trebuie sa renoiesc acte?

irina a spus:
sunt si eu o mamica a 2 copii baiatul e nascut in jud gorj si primesc alocatie acolo acum mi-am schimbat domiciliul cum o pot transfera in bucuresti.si mai am o fetita de 9 luni si am depus actele de alocatie pe 30 iulie 2013 dupa cat timp vor veni acesti bani va rog raspundeti-mi

Petri a spus:
buna,numele meu este Petri,si suntem in Spania cu baietelu de 8 ani,am loat pana acum alocatia copilului in Romania, pe data de 15 oct 2013,am vorbit cu o doamna de la finante si mia zis ca,vor sa-mi anuleze alocatia copilului din cauza ca,locuim in Spania si mi sa zis ca,copilul trebuie sa ia alocatie aici in Spania,,,eu stiu ca,daca nu se beneficiaza de alocatie in afara tari,statul roman este obligat sa plateasca alocatia copilului pana la 18 ani.Nustiu ce sa fac doamna respectiva ma pus sa fac o cere de anulare a alocatiei si sa io trimit prin mail cu copi de pe acte de identitate.Intrebarea mea este au dreptul sa imi anuleze alocatia?Copilul este nascut in Romania si suntem in Spania de 3 ani .va rog daca ma poate ajuta cineva cu un sfat.multumesc

deliman corina a spus:
buna seara am si eu o intrebare daca baiatul meu are 18 ani impliniti si urmeaza mai departe la facultate nu primeste mai departe alocatie?astept raspuns,multumesc.

dan grecu a spus:
buna dim cum se procedeaza pt ca un nou nascut sa primeasca cei 200 ron lunar daca aveti placere sa-mi rtaspundeti si mie.

Corina Dina a spus:
Vera sa stiu daca alocatia copilului me è stata intererupta daca tata copilului ma dato in tribunal pt. A primi alocatia copilului c'è Este la el.multumesc

Mihai marcel laurentiu a spus:
Buna ziua doresc sa va pun o intrebare alocatia este un drept a copilului sau nu,In urma cu patru ani am plecat cu familia in italia si nemaiavand cine sa ridice alocatia am blocato.Timp de trei ani am ramas in italia dar copilul a continuat studiile incontinure dar specific ca nu am beneficiat de nici un fel de remuneratie de la statul italian pentru ca normal nu am stiut legile care sunt aici si ca puteam sa beneficiez de alocatia de aici.Dar aceasta este gresala mea dar totusi vreau sa va intreb cum este posibil ca anul trecut am revenit in tara si copilul si-a continuat studiile in ROMANIA si cu toate ca am fost la fortele de munca in buzau si am depus actele necesare pentru alocatie a trecut mai bine de un an si nu am primit inca nici un ban si nu va pot spune felul in care am fost tratat de catre acea domna care uita ca este platita si din taxele care le platesc si eu va multumesc

popa andreea diana a spus:
Am plecat in germania si vreau sa renunt la alocatia din tara ca sa pot lua alocatie la copii aici dar nu pot veni in tara pentru a renunta la alocatie ce pot face ca sa mi se poata da hartiile necesare fara sa vin inapoi in tara tinand cont ca aslocatia este pe numele meu.

Elena Mereuta a spus:
Alocatoa fetei mele a fost oprita in iunie 2013 datorita decesului tatalui fiind titular.de la aceasta data fata locuieste cu mine in spania si aici nu ia nici alocatie si nici un ajutor social.ce trebuie sa fac sa redeschid dosar alocatie .ce acte sint necesare de aici del n spania.cine ma poate ajuta ?

luchian a spus:
buna ziua .as dori si eu un raspuns de la cineva intr-o problema.am o fetita care este nascuta in romania ea are 13 ani de la 6 ani am aduso in franta ea invata in franta pana in momentul de fata nu am avut acte si ea a luat alocatie de stat din romania lunar acum ni sau scos actele franceze cartea de sejur si va lua alocatie din franta .as dori sa stiu cum trebuie sa procedez ,trebuie sa io opresc din romania ca am inteles k in momentul in care o sa primeasca din franta trebuie oprita din romania .va rog frumos ajutatima cum sa procedez .va multumesc foarte frumos

adriana a spus:
buna ziua.as dori si eu o informatie ,un raspuns la problema pe care o am.in anul 2011 am nascut o fetita in spania ,in 2012 neam stabilit in romania unde 3 luni mai tarziu am depus si dosarul pt alocatie cateva luni mai tarziu a fost respins pe motiv ca ii lipsea o negatie din spania care sa precizeze daca am luat sau nu alocatie acolo .un an mai tarziu am reluat aceias procedura,in care sa aprobat dar mi se pare o nedreptate ca nu mi sa dat decand neam stabilit in tara adica din 2012 cunosc multe cazuri in care copii sunt nascuti si stabiliti in strainatate si iau alocatie din romania si unde mai pui ca i-a decand s-au nascuti .vreau sa mentionez ca nu am luat nici un fel de indemnizatie pt copil din spania.vreau sa stiu ce pot face nu vreau sa mi se dea decand am aduso pe lume ci decand suntem stabiliti in romania adica respectiv din 2012 .cine ma poate ajuta?

Marya a spus:
As vrea sa intreb si eu si va rog sa mi raspundeti fff urgent Am 3copii si am plecat in Spania de 3ani. Nu mai iau alocatia de aproxm.3ani . Ptr a face o cerere de recuperare,cat intarzie sai scot

ramonadragomir a spus:
AS VREA SA INTREB SI EU SI VA ROG SA MI RASPUNDETI CE CE AN FICARE LUNA IEU NU POT LO ALOCATIA LA COPI SANT AN PRENATAL TOTA LUMEA IA IEU TOT TIPUL IAU O DATA CU PENSILE CUM IE POSIBIL ASA CEVA CE FEL DE POSTA IR LA NOI LA RUPEA DAU LA CINE VOOR IELE NU IE CORECT SI EU AM NEVOIE DE BANI CA TOTA LUMEA VA ROG LOTI MASURI CE SE PETRECE LA POSTA DELA RUPEA NU IE FRUMOS CE FAC IELE VA MULTUMESC

bitte carina a spus:
Nici fetita mea nu mai primeste alocatie din luna septembrie,nu stiu de ce fiind si fiind si eleva in cl a 11a ,aici fiind si premianta.Nu stiu cum sa procedez ca fata sa primeasca indemnizatia aceea.

LOVIN a spus:
suntem 3 persoane care traim din 750 ron,ce trebuie sa fac ca sa primeasca si copilul meu alocatia mai mare . in tara asta e greu,

Shibata a spus:
Buna ziua as dori sa mi răspundă si mie cineva dacă știe despre copii născuți in Japonia si declarați in România au dreptul la alocația de stat din ambele state? Mulțumesc

corina a spus:
Ponta da bani numai deținuților și câinii vagabonzi, dar la copiii nu le dă,acuma mai nou a făcut intre copiii discriminare. RUȘINE

larry a spus:
Buna ziua, eu sunt domnul Larry Reed, un creditor împrumut privat, care dă împrumuturi oportunitate de timp viața. Ai nevoie de un împrumut de urgență pentru a achita datoriile sau ai nevoie de un împrumut pentru a îmbunătăți afacerea dvs.? Ați fost respinse de către bănci și alte instituții financiare? Ai nevoie de un împrumut de consolidare sau ipotecar? Cautati mai mult, deoarece noi suntem aici pentru a face toate problemele tale financiare, un lucru de domeniul trecutului. Am împrumuta fonduri pentru a persoanelor fizice care au nevoie de asistență financiară, care au un credit rău sau care au nevoie de bani pentru a plăti facturile, să investească în afaceri, la o rată de 2%. Vreau să folosesc acest mediu pentru a vă informa că oferim o asistență fiabilă și beneficiar și va fi dispus să ofere un împrumut. Deci, contactati-ne astăzi prin e-mail la: larryreedinvestment@gmail.com

vasile ionela a spus:
am o fetita pe nume vasile andreea-florentina a primit an tara alocatie de stat din data de 2.04.2007 pana an data de 28.08.2014 si ne-am stabilit an ausria-wiena si fetita merge la scoala an wiena si vreau sa renunt la alocatie an tara pentru a primi alocatie an wiena va rog daca puteti sa ami trimiteti acea foae la nr. de fax 01 878 71-210 89 s-au prin posta la adresa strada treustrase ,nr. 49 ap.23 ,cod postal 1200 wiena-austria.astept raspuns pe adresa mea de email.va rog urgent

puiu diana a spus:
Mi sa suspendat alicatia copiilor deoarece am fost plecata din localitate am facut cerereasi mi-am deschis un cont pt ai depune si mi sa spus ca o sa am banii in cont in luna decembrie dar nu a fost adevarat! Este vorba de alocatia din luna decembrie 2013 si pana in ziua de azi! Ce pit face?va rog contactatima

adrian a spus:
salutare .am o intrebare ,am depus 2 cereri de alocatie copil in judete dif [ si eu si sotia] fara sa ne dam seama ca e aceiasi alocatie. ce pot face in acest caz. si unde trebui sa merg si ce acte trebui ; multeam UN RASPUNS VA ROG.

walter a spus:
Suntem organizație creștină formate pentru a ajuta oamenii care au nevoie de ajutor, cum ar fi help.So financiar dacă aveți de gând prin intermediul dificultăți financiare sau Dacă sunteți în orice mizerie financiară, și ai nevoie de bani pentru a începe propria afacere, sau dacă aveți nevoie de împrumut pentru a soluționa datoria dumneavoastră sau achita facturile, începe o afacere frumos, sau dacă vi se pare greu să obțină împrumut de capital de la băncile locale, contactati-ne astăzi prin e-mail: pravexfinancialservice@gmail.com Deci, nu lasa aceasta oportunitate va trece prin. Va rugam sa aceasta este pentru oameni seriosi minte și temători de Dumnezeu. CERERE Nume: ----------------------- Adresa: -------------------- Țara: -------------------- Ocupatia: ----------------- Valoare credit: ---------------- Scopul creditului: ------------ Împrumut Durata: -------------- Venitul lunar: ------------- Telefon :: -------------- DURATA: ------------------- Vă rugăm sa ne contactati prin e-mail nostru E-mail: pravexfinancialservice@gmail.com Multumesc

lili a spus:
oare se mamareste si noua alocatia sau se mareste la voi in buzunar ca un copil poate trai cu 42 de lei rusine sa va fie

florentina a spus:
buna ziua am o intrebare alocatia la copil e pe numele tatalui iar el a plecat in afara iar eu mam mutat din judet ce imi trebuie sa trec alocatia pe numele meu

Doamna Silvia lopez a spus:
Buna ziua minunat Oameni, Sunt doamna Silvia Lopez Sunt pe cale de a împărtăși o poveste cu privire la modul în care am fost de ajutor cu un împrumut de dl Legi Antonio, el mi-a arătat și familia mea atât de multă dragoste, când am crezut că nu era nici o speranță a venit și facă simt familia mea din nou în viață de care ne conduce împrumut de rată a dobânzii scăzută de 3% nu m-am gândit că există încă creditori împrumut autentice în plasă, dar spre surprinderea mea am primit împrumut mea, fără a pierde mult timp, astfel încât, dacă sunteți în căutarea acolo pentru un împrumut de orice sumă i-ar dori a trimite un email VIA (legiantonioloanfirm@hotmail.com) vă doresc tuturor succes Salutari Doamna Silvia lopez

mrs sonia a spus:
Apakah Anda mencari pinjaman Bisnis, Pribadi pinjaman, pinjaman Rumah, Mobil Pinjaman, mahasiswa pinjaman, pinjaman konsolidasi utang, pinjaman tanpa jaminan, Ventura modal, DLL .. atau keuangan Atau apakah Anda menolak pinjaman Oleh bancă lembaga untuk satu atau Mai reasons.You di Tempat yang tepat untuk Solusi pinjaman Anda! Saya pemberi pinjaman Pribadi, Saya memberikan pinjaman kepada Perusahaan dan individu pada tingkat bunga rendah dan terjangkau 2%. Bunga. Hubungi Silahkan kami melalui e-mail newdaytonloancompany@gmail.com. terima kasih, mrs soniaApakah Anda mencari pinjaman Bisnis, Pribadi pinjaman, pinjaman Rumah, Mobil Pinjaman, mahasiswa pinjaman, pinjaman konsolidasi utang, pinjaman tanpa jaminan, Ventura modal, DLL .. atau keuangan Atau apakah Anda menolak pinjaman Oleh bancă lembaga untuk satu atau Mai reasons.You di Tempat yang tepat untuk Solusi pinjaman Anda! Saya pemberi pinjaman Pribadi, Saya memberikan pinjaman kepada Perusahaan dan ilembaga untuk satu atau Mai reasons.You di Tempat yang tepat untuk ndividu Pada tingkat bunga rendah dan terjangkau 2%. Bunga. Hubungi Silahkan kami melalui e-mail newdaytonloancompany@gmail.com. terima kasih, mrs sonia

Comenteaza si tu