Cum si in ce conditii se acorda indemnizatia concediului prenatal, de lauzie si postnatal

Publicat la: 30.07.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Maternitatea este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei. Pe langa alegerea numelui copilului, decorarea camerei acestuia sau informarea cu privire la modul de ingrijire si de crestere al unui bebelus, exista si alte detalii ce nu ar trebui sa ii scape niciunei gravide. Mai precis, cele referitoare la concediul prenatal, de lauzie, cel postnatal si modul in care acestea se acorda.

Articole similare
Cainele - cel mai potrivit animal de companie
Siguranta copiilor in mediul online
Violenta pe bancile scolii
Cum sa iti dezveti copilul rasfatat?
Cum sa cresti o adolescenta cu zero probleme de alimentatie

Cand si in ce conditii se acorda concediul prenatal si de lauzie?

Pentru inceput, este important sa stii faptul ca orice angajata poate beneficia de concediul prenatal si de lauzie, indiferent de cand lucreaza.

Proiectul de lege care modifica Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 a fost adoptat miercuri, 24 iunie 2009, si prevede majorarea concediilor de sarcina si lauzie de la 126 la 168 de zile. ( http://webapp.senat.ro/pdf/09L117FS.pdf ). Astfel, se pot acorda 63 de zile calendaristice inainte de nastere ( concediul prenatal) si 105 de zile calendaristice dupa nastere ( concediul de lauzie).

Concediul prenatal poate incepe din prima zi a lunii a 7-a, iar impartirea zilelor de concediu prenatal si de lauzie se repartizeaza in functie de recomandarea medicului, neexistand restrictii in acest sens.

In aceasta perioada gravida beneficiaza de indemnizatia de maternitate si anume 85% din media bruta a veniturilor realizate in ultimele 6 luni de lucru calculate inainte de a intra in concediu medical. Aceasta indemnizatia nu se impoziteaza, fiind suportata de CASS.

Acest proiect de lege va fi transmis Camerei Deputatilor pentru dezbatere.

Cine si in ce conditii beneficiaza de concediul de crestere copil?

Poti primi indemnizatia concediului de crestere copil doar daca ai lucrat cel putin 1 an anterior datei nasterii, sau doar daca iti asiguri stagiul de cotizare timp de 12 luni, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal cu moficiarile ulterioare.

Perioada concediului de crestere copil este de 2 ani sau de 3 ani, in cazul copilului cu handicap.

Indemnizatia de crestere si ingrijire copil se suporta integral de Directia pentru Protectia Copilului.

Indemnizatia se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni, pana la limita a 12-a salarii minime brute pe tara lunar. Sunt luate in calcul toate veniturile declarate la fisc, ceea ce inseamna ca si cei cu profesii independente, dar legale, pot beneficia de o indemnizatie mai mare. Activitatile remunerate prin drepturi de autor, veniturile obitnute prin brevete de inventie, desene sau modele, etc . De asemenea, daca mama a avut un venit mic, poate alege indemnizatia lunara de 600 RON

Indemnnizatia va fi acordata chiar daca acasa stau pe rand mama sau tatal, diferenta constand in faptul ca aceasta se va calcula in functie de venitul parintelui care sta acasa.

Exista posibilitatea de a te reintoarce in concediul de crestere copil chiar daca in prealabil ti-ai exprimat optiunea de a reveni la serviciu. Trebuie, insa, sa revii in maxim 30 de zile de la completarea formularului prin care iti anuntati intentia de reveni la lucru.

Ce acte trebuie sa depui pentru a obtine indemnizatia de crestere copil?

Actele se vor depune la agentia pentru prestatii sociale judeteana, nu mai tarziu de 6 luni de la nasterea copilului sau 12 luni de la inregistrara nasterii la autoritatile romane, in cazul copiilor cu cetatenie romana nascuti in strainatate.

Iata ce trebuie sa cuprinda acel dosar :

●    Copia certificatului de nastere a copilului in termen de 30 de zile de la eliberarea acestuia sau copia legalizata a actului constatator nasterii, in cazul in care nu a fost intocmit certificatul de nastere.
 

●    Cerere tip

●    Depunerea la Directia de Asistenta Sociala a judetului respectiv a unei copii a certificatului de nastere a copilului si a copiei actului de ideintitate a unui reprezentat legal, a celui ce va incasa banii.

●    Acte doveditoare care sa ateste indeplinirea conditilor prevazute de ordonanta de urgenta

tags: concediu prenatal, concediu de lauzie, concediu postnatal, sarcina

Comentarii

Marina a spus:
In ceea ce priveste indemnizatia pentru cresterea copilului in cazul sarcinii multiple, se pare ca lucrurile s-au schimbat, intrucat, prin Legea nr. 239 din 10 iunie 2009 pentru modificarea art. 2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, la ora actuala se tine cont de acordarea unei sume pentru fiecare copil nascut dintr-o sarcina gemelara, de tripleti sau multipleti.

Stefan a spus:
Articolul e scris chiar aiurea..... Indemnizatia de concediu medical (adica de maternitate) - e platita de firma si e intr-adevar limitata la 12 salarii minime. Dar 12 salarii minime nu fac 4000 lei.... Asta cu 4000 lei e altceva, e o limitare la indemnizatia de crestere a copilului, cea ce se incaseaza de la directia de protectie a copilului si asistenta sociala. Aceasta indemnizatie are si o limita minima, adica minim 600 lei lunar. Le-a cam amestecat autoarea...

Georgiana a spus:
Nu e scris aiurea , la un moment dat cred ca autoarea a cam confundat concediul de maternitate cu cel de crestere si ingrijire a copilului , care sunt doua lucruri total distincte. Indemnizatia de maternitate se suporta integral din Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate , asa cum se spune si in articol , numai ca se plateste de firma care isi va recupera suma respectiva de la FNUASS. ( idee foarte buna de altfel , ca doar nu puneau gravidele pe drumuri sa stea la cozi la casieriile Casei de Sanatate ptr a-si ridica indemnizatia in disuctie , ca doar sunt in concediu de maternitate, nu? :) ) Chestia cu cele 12 salarii minim brute pe tara nu se refera la concediul de maternitate, ci la modul de calcul al indemnizatiei de crestere a copilului . Asadar dupa ce mama a intrat in concediul de crestere, care intradevar se calculeaza ca o medie a veniturilor din ultimile 12 luni si care nu poate depasi acest plafon .In concluzie mama va opta fie ptr o indemnizatie lunara calculata ca medie a veniturilor realizate in ultimile 12 luni , fie ptr indemnizatia minima in valoarea de 600 lei lunar , in cazul in care media veniturilor ar fi mai mica decat cei 600 lei. Dar asta se spune si in articol.

Marina a spus:
Da, asa este, ma referam la concediul de crestere si ingrijire copil .Cele 12 salarii minime brute fac parte tot din acest context ( al concediului de crestere si ingrijire copil, nu de maternitate) In schimb, da, aveti dreptate, 12 salarii minime nu fac 4000 lei, am sters acea suma.

Stefan a spus:
Sa lamurim putin cum stau lucrurile: Cum zice si Georgiana, indemnizatia pentru concediul de maternitate se plateste de catre firma, firma ii va recupera de la fondul FNUASS. Indemnizatia pentru concediul de crestere si ingrijire a copilului (CIC) se plateste de DGASPC (directia de asistenta a copilului...) - unde depui un dosar si adeverinta de salariu. Facem si noi niste aproximatii de calcul, asa... ca sa intelegem ideea.... Presupunem ca cineva castiga 13.000 lei noi brut, adica 10.000 lei noi lunar NET . Cand intra in concediu de maternitate (inainte si dupa nasterea copilului) - va mai primi o perioada bani de la firma. Acum e 126 zile dar se va mari la 164 parca. Aici intervine limitarea de 12 salarii minime pe economie. In mod normal in concediu medical pt sarcina , omul primeste 85% din BRUT (de fapt media pe ultimele 6 luni).... care de obicei e cam tot acolo cum e salariul net de obicei, poate chiar usor mai mare de atat.. Dar doamna noastra avea salariu prea mare... asa ca nu va primi aprox 10.000 lei in mana in aceasta perioada pentru ca AICI intervine limitarea de 12 salarii minime - adica 12*600 = 7200 - din care se scad niste mici dari catre buget... si raman sa zicem cam 7000 lei. Dupa ce trec cele 126 zile, doamna noastra se poate intoarce la munca sau poate intra in CIC. Daca pleaca in CIC, firma nu ii mai da nici un ban ci va primi de la DGASPC o suma de 85% din venitul NET - in mod normal. Dar si aici apare o limitare, la 4000 lei.... hotarata de domnul ministru al muncii. Deci doamna nu va primi 8500 lei ci doar 4000 lei --- pana cand copilul va implini 2 ani (sau 3 in anumite situatii). Deci cam asa stau lucrurile. Patru luni doamna noastra va primi 7000 lei si apoi... daca nu se intoarce la lucru. (unde avea 10.000 )... doar 4000. Am auzit ca ar fi fost notari cu astfel de venituri.... :) Sper ca am reusit sa explic cum stau lucrurile cu limitarile astea. Stefan

Anca a spus:
Stefan, multumiri pentru precizari, mult mai clar acum

COCHINA OVIDIU a spus:
Am intrebat acum vreo o luna de zile la casa de pensii si mi s-a spus ca nu poate beneficia de indemnizatia concediului de crestere copil,decat daca are min. 1 an in campul muncii si nu se poate daca cotizeaza stagiul de cotizare timp de 12 luni fara sa fi lucrat..Deci numai daca a lucrat min. 1 an de zile inainte de nastere.Va rog daca puteti sa-mi dati un raspuns ptr. ca m-ar interesa foarte mult.

Marina a spus:
Legea 239/2009 şi Legea 240/2009."În cazul naşterii de gemeni, familia va primi pentru primul copil o indemnizaţie în cuantum de 600 lei sau, opţional, în cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni , dar nu mai mult de 4.000 de lei. Începând cu cel de-al doilea copil, va primi o indemnizaţie de 600 de lei" ministrul Muncii, Marian Sârbu.

maria a spus:
buna.vreau sa stiu daca stie cineva sau a fost intr-o situatie similara ,am o fetita de 11 luni si as vrea sa mai fac un bebe pot sa intru din prenatal in prenatal .astept raspuns

Marina a spus:
Da, din cate stiu eu se poate. Totusi, tine minte ca este foarte important ca, odata ce ai aflat ca esti insarcinata, sa mergi la firma la care lucrezi pentru a depune o instiintare prin care anunti angajatorul de noua ta sarcina. Dupa ce depui aceasta instiintare la firma, mediul de familie iti va da concediu prenatal pentru a doua sarcina, apoi concediu postnatal ( pe care va trebui sa le duci lunar la firma) si apoi vei intra normal in concediul de crestere pentru al doilea copil.

Daniela a spus:
Eu am cateva nelamuriri, daca ma puteti ajuta va rog mult. Sunt in a doua luna de sarcina si as vrea sa stiu "cum stau" in ce priveste concediile de materinitate si ingrijirea copilului. Ce nu imi e clar: 1) Anul acesta 2010 sunt 126 de zile sau 168 de zile de concediu de materninate?? 2) Daca salariul mediul brut pentru anul 2009 pe economie pentru angajatii cu facultate este de 1200 Lei, inseamna ca suma maxima pana la care se limiteaza indemnizatia poate fi de 14400 lei????; 3) Am inteles ca oficial (conform legii) pot avea 2 zile libere pentru consultatii pe luna, fara sa imi consum concediul de odihna sau cel de maternitate? 4) Nu am inteles ce este cu aceasta limitare in ce priveste calculul indemnizatie - este precizata suma de 4000 Ron sau/si maxim limita a 12 salarii brute pe economie; Daca am un salariu net de 7000 Ron cat pot primi maxim ca indemnizatie? 5) Stie cineva cat este salariul mediu brut pe anul acesta 2010? 6) Stie cineva daca s-a schimbat ceva in ce priveste legislatia in discutie (concedii prenatale, de maternitate, de ingrijire copil, etc) pe anul acesta, sau de la sf anului trecut? Multumesc in avans, Anca

nico a spus:
si eu as vrea sa mai fac un bebic si am eja unul de10 luni. oare chiar se poate?

daniela a spus:
aste ne inebunesc de tot....................

andreea a spus:
am si eu o intrebare, am lucrat la o firma 1 an si 6 luni dupa care m-au dat in somaj si din somaj m-am angajat direct la o alta firma. mai pe scurt somajul se considera sau nu continuitate?? in total pe cartea de munca am vreo 3 ani...daca poate cineva sa-mi raspunda multumesc

spik_1982 a spus:
spuneti-mi si mie va rog;daca sunt la facultate pot sa iau post natalul chiar daca nu lucrez.va rog

monica a spus:
Asi dori sa primesc lamuriri, am lucrat 2 ani si 9 luni la o firma care din cauza crizei s-a inchis la 1 ianuarie 2010. Ca sa pot primi indemnizatia de crestere a copilului patronul a fost de acord sa imi schimbe contractul de munca pe un alt punct de lucru, ( mentionez ca la data inchiderii firmei eram insarcinata in 3 luni ) iar eu am continuat sa imi platesc darile la stat prin intermediul patronului. Acum ma apropii de 7 luni si vreau sa intru in prenatal, vreau sa stiu cine imi va plati mie prenatalul si postnatalul dupa nastere pana primesc indemnizatia de crestere a copilului? Tot patronul?(am auzit ca rambursarea banilor catre angajator se face foarte tarziu si nu cred ca va fi de acord). Daca stie cineva, unde pot primi mai multe informatii utile despre acest domeniu?

madalina a spus:
buna.eu sunt insarcinata in 4 saptamani..momentan luicrez la un bar.as fi vrut sa stiu de la ce perioada as putea sa am concediu prenatal, tinand cont ca lucrez in mult fum..si am un program f lung?va multumesc

maria a spus:
buna, am si eu o intrebare daca ma poate lamuri cineva.... lucrez de la 1 iunie 2009 cu carte de munca, insa dupa primele 3 luni si jumatate magazinul unde lucrez a fost inchis timp de apriximativ 3 luni, iar contractul meu a fost intrerupt. am semnat un nou contract cu aceeasi firma la 1 decembrie 2009. acum sunt insarcinata si ar trebui sa nasc in noiembrie 2010. intrebarea mea este daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, tinand cont de cele aprox 3 luni in care a fost intrerupt contractul meu?

Emese a spus:
Am o întrebare, anul acesta 2010 în mai, am schimbat locul de munca, din pacate nu m-au angajat de pe 1 mai, cum ar fi trebuit, ci din 6 mai 2010. Este o problema, daca eu raman gravida, acum si nasc inainte de 6 mai 2011. Mentionez, ca am carte de munca din 2008, fara intrerupere, doar astea 5 zile. Va rog raspundeti-mi. Multumesc

Carmen a spus:
Buna ziua...o mica intrebare . am lucrat anul acesta din mai pana in august cu contract de munca ..am facut pauza o luna iar din septembrie lucrez din nou .Doar ce am aflat ca am ramas insarcinata deci ar trebuii sa nasc in luna mai . Pot beneficia in conditiile acestea de con cencediu prenatal????

anca a spus:
am si eu o intrebare? sotul sta cu fetita acasa dar acum ne-am hotarat sa o dam la cresa ca sotul sa isi poata cauta de munca; daca o duc la cresa ii ia sotului cei 600de lei daca nu isi gaseste de munca ?

mariana a spus:
vreau sa stiu daca sunt angajata cu jumatate de norma pot sa iau indemnizatie pt crestere a copilului(posnatalul)

cosmin a spus:
daca se poate am si eu o intrebare . am 9 luni lucrate iar la 6 luni mi a prelungit cu 3luni ; la un 1 an lucrat copii implinesc 8 luni. intrebarea mea ar fi se poate sa intru in prenatal 1 an si 4 luni diferenta pana la 2 ani? daca da unde si ce trebe sa fac? cumva la porimarie?

COSMIN a spus:
UITATI ID MEU superstard5 va rog intrati si ajutatima putin eu am gemenii 2 baieti si am fost la primarie si nu mia dat nici UN BAN a zis ca nu se mai da decat alocatia de 200RON timp de 2 ani IN rest NIMIK:(

vasile daniel a spus:
sal lucrez la o firma 12 ani si acum stau o luna fara plata mai beneficiez de posnatal

mirela a spus:
am si eu o ntrbare sunt in somaj de 4 luni si as vrea sa stiu daca pot lua prenatalul sau sotul meu care e angajat cu jumatate de norma va multumesc.

alina a spus:
Buna! doresc sa stiu daca din concediu de crestere a copilului se poate intra in conc prenatal din luna a 7-a sau direct in cel de crestere dupa ce primul a implinit 2 ani? de asemenea cum se calc indeminiz pt al 2-lea? 70% din media ultimelor 12 luni, adica din indeminizatia primului copil? va multumesc!

ioana a spus:
buna. am un bebe de 10 luni luat in adoptie , vreau sa intru in postnatal dar nu stiu daca seful e obligat sau nu sa-mi dea postnatalul , depinde de el? astept raspuns multumesc

nikol a spus:
buna..vream sa intreb in legatura cu prenatalul..sunt in 2 luni si nu stiu daca pot sa iau prenatal.imi platesc singura la casa de pensi si sanatate..imi platesc prin firma mea...acum nu stiu cum sta treaba..ce crede-ti?un sfat va rog...

Ella a spus:
Buna! Eu am lucrat 3 ani ca prof. pana in 2010 cand am plecat in Anglia unde am lucrat timp de 4 luni. Cand am revenit in tara, nu mi s-a pus nimic pe cartea de munca, deoarece s-a considerat schimb cultural. Apoi am lucrat 3 luni la o firma unde nu ne-au inregistrat cartile de munca la ITM. In prezent, lucrez de aprox 3 luni la o alta firma cu contract civil. Sunt insarcinata in 3 luni si am citit ca nu voi beneficia de indemnizatia de crestere a copilului, deoarece nu am un an neintrerupt in campul muncii, cu toate ca cei 3 ani in invatamant au fost neintrerupti. Intrebarea mea este: in afara de alocatia pt copil, mai pot beneficia si de o alta indemnizatie, cum ar fi cea de maternitate despre care am citit? Mentionez ca in prezent am contract civil pe 6 luni la firma unde lucrez. Multumesc!

alina a spus:
buna am lucrat la o furma timp de 2 ani si 5 luni pana in luna mia 26 si mam reangajat la alta firma in luna iunie pe 22 am dreptul la postnatal multumesc

PALECIUC LOREDANA a spus:
BUNA!AM SI EU NISTE NELAMURIRI....LA CAT TIMP SE DAU BANII PE CONCEDIILE DE SARCINA SI LAUZIE ? AM AUZIT CEVA DE O PERIOADA DE 3 LUNI.VA MULTUMESC

florin a spus:
buna, am 7 luni de cand sunt angajat pot benaficia de prenatal daca sotia naste peste 2 luni

FLORIN a spus:
SALUT :DACA COPILU SA NASCUT CU 10 ZILE INAINTE DE A FACE 1AN PE CARTEA DE MUNCA MAI POT BENEFICIA DE INDEMNIZATIA PT CRESTEREA COPILULUI SOTIA NU LUCREAZA ,IN CAZUL ASTA CEI DE FACUT ,VA MULTUMESC.

elena a spus:
buna eu sunt eleva la seral pot primi prenatal? multumesc

lunca ana a spus:
am si eu o intrebare,eu am muncit pt 5 ani la acelasi loc de munca am plecat de la acea firma pt 3 luni la un alt loc de munca si o luna am stat degeaba ,acum muncesc din nou la primu loc unde am muncit 5 ani,daca eu ramin insarcinata acum,mai am dreptu la prenatal?????va rog ast ras..multumesc...ana

simona a spus:
de unde iau banii pe prenatalul de 126 zile?

simona a spus:
daca am pe cartea de munca perioada 21 06 2011 si nasc in 28 febr 2012 mai iau indemnizatia de 2 ani?

simona a spus:
daca am 214 leiu venit pe luna mai iau indemizatia de 2 ani?

silvia a spus:
eu sunt angajata de 2 ani la o firma, pe cartea de munca sunt trecuta cu doua ore pe zi si salar 200 lei. am aflat ca sunt insarcinata in doua luni, dupa nastere asi putea beneficia de indemnizatie desi sunt trecuta cu minimum 2 ore??

AURA a spus:
buna.am si eu o intrebare .unde trebuie sa platesc sa pot beneficia de cei 2ani de prenatal.va multumesc.e urgent nu ma ocoliti .

vlad gina a spus:
buna ziua. am si eu o nelamurire...am un bebe de 3 luni si ma aflu in concediul medical pt. lauzie si la terminarea celor 126 zile intentionez sa incep serviciul, nu o sa intru in crestere copil..in periada aceasta cat am stat in medical s-au marit salariilor tuturor angajatilor de la punctul nostru de munca si vreau sa stiu daca eu pot beneficia de aceasta marire cand ma intorc la serviciu (de la 01.03.2012). exista o lege care sa-i oblige sa-mi reactualizeze salariul? astept un raspuns...multumesc

Nur a spus:
[...] This post was mengioned on Twitter by GabiEnescu, Monica Jitariuc and Monica Jitariuc, Pufuletii Gusto. Pufuletii Gusto said: azi avem noutati #peblog: Cantece despre ziua de LUNI [...]

owotprqau a spus:
xyFdJL haqcqkqgpebr

ietkacn a spus:
m6pbzJ , [url=http://lvtopvtosxqa.com/]lvtopvtosxqa[/url], [link=http://cwiminjshvzv.com/]cwiminjshvzv[/link], http://eogrczwbyxzx.com/

opqyxele a spus:
1iS3An , [url=http://ewfhtkttxxhu.com/]ewfhtkttxxhu[/url], [link=http://kgtkalwigeov.com/]kgtkalwigeov[/link], http://bridljwwlrya.com/

quvnjvosaq a spus:
APvXTo , [url=http://hoenopgiohua.com/]hoenopgiohua[/url], [link=http://kvnpbdvchhmo.com/]kvnpbdvchhmo[/link], http://dyihnupyspqw.com/

yxmyqurtphi a spus:
YynjML , [url=http://eknvhovbbpcd.com/]eknvhovbbpcd[/url], [link=http://lookstfemccl.com/]lookstfemccl[/link], http://lofcwbvaujpa.com/

bfmsaddpzxs a spus:
FQjmfF , [url=http://qkvagjegaywy.com/]qkvagjegaywy[/url], [link=http://ayheceksupjt.com/]ayheceksupjt[/link], http://pbyvhypprtch.com/

ana-maria a spus:
buna ma numesc ana-maria va rog cine poate sami dea si mie un raspuns sant in somaj in luna mai trbuie sa nasc 2 fetite gemene vreau sami depun actele pentru prenatal somaju mise termina in luna aprilie ce trebuie sa fac vreu sami fac comcediu medical nu vreau sa pierd prenatalu .cine ma poate sfatui si pe mine va rog

frbjffhi a spus:
tneaNj npzpepgyfpls

dqddifdlq a spus:
tDIeBl , [url=http://ngbgdfixblgg.com/]ngbgdfixblgg[/url], [link=http://sexqcuuzimja.com/]sexqcuuzimja[/link], http://fakrnkswwecf.com/

costinel a spus:
in momentul de fata sotia mea e in a 4 luna de sarcina iar eu la munca nu am mers tot timpul cu norma intreaga pe cartea de munca.credeti sau mai bine zis asi putea beneficia de indemnizatia de crestere a copilului?

Madalina a spus:
Buna,am o rugaminte daca ma poate ajuta cineva nu mai lucrez m-au dat acasa ,sunt insarcinata si sunt la seral pot beneficia de indemnizatie.

maria a spus:
o intrebare.lucrez la o firma de un an si jumate iar acum am avut nevoie de 10 zile de concediu fara plata.intrebarea mea estedaca imi afecteza la obtinerea concediului de ingrijire copil cele 10 zile fara plata

Adina a spus:
am si eu o intrebare:eu am contract pe 4 ore,dupa 1 an pot beneficia de prenatal sau trebuie sa am 2 ani lucrati?

ovidiu a spus:
sotia mea este insarcinata in 4 luni,nu are un loc de munca. eu lucrez...intrebarea mea este ....primesc indemnizatia pentru cresterea copilului si sau concediul prenatal ?

roxana a spus:
buna seara am si eu o intrebare:sunt insarcinata in 2 luni si lucrez de luna trecuta din aprilie pe la sfarsit.am dreptull sa primesc concediu prenatal?sau cat trebuie sa ai sa il iei.multumesc mult astept raspuns

roxana a spus:
scuzati de anul trecut lucrez am gresit din aprilie de anu trecut

bujoreanu a spus:
daca sant an somaj pot beneficia de indemnizatie

ANA MARIA a spus:
Buna ziua am si eu o intrebare lucrez in spania cu carte de munca am deja un an si sunt insarcinata pot beneficia de indemnizatia cresteri copilului in tara ?Va multumesc !!!!!

beny a spus:
buna as vrea sa stiu se poate ca sotia mea sa nasca in strainatate si ca io sa ies in prenatal in tara la noi adica in rominia sau (espania) daca la ora actuala sunt angajat ? va multumesc astept un raspuns .

Alina a spus:
Buna am si eu o intrebare lucrez de vreo 3 luni jumate la ultimul loc de munca am lucrat inainte inca vreo 3 luni in alt loc de munca acum sunt insarcinata o sa pot beneficia de concediu de maternitate dupa nastere care ar fi cam prin iunie.

andreea a spus:
buna am si eu o intrebare daca am lucrat doi ani la alta firma am plecat de acolo si la doua saptamani m.am angajat la alta firma acolo am lucrat 3 luni si am ramas insarcinata cand ar trebui sa nasc nu implinesc un an la noul loc de munca.eu as vrea sa stiu daca pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului.

Vilcoci Cristian a spus:
De unde se ya bani pe prenatal? Cine stie?

ADRIANA a spus:
buna eu momentan sint in postnatal am o fetita de 1an si 10 luni si acuma in iunie am nascut iarasi cum procedez ca sa prelungesc perioada de postnatal si cu al doilea copil inainte sa nasc primul copil am fost angajata timp de un an dar cu contract pe o perioada determinata se poate prelungi postnatalul si cum procedez astept raspuns ,VA MULTUMESC

Vica a spus:
Buna ziua.Imi poate spune cineva,daca o persoana cu PFA care a avut luni in care nu a avut venit beneficiaza de aceasta indemnizatie de crestere a copilului?Si cat este aceasta indemnizatie,ca si suma de bani?Multumesc.

diana a spus:
buna.am si eu o intrebare.sunt in postnatal bebe are 1 an si 6 luni sunt din nou insarcinata .dar bebe o sa se nasca dupa ce primul implineste 2 ani.daca imi platesc eu cotizatiile pana la nasterea lui bebe2 pot primi indemnizatie?

monica a spus:
am si eu o intrebare: sunt eleva la un liceu cu frecventa redusa, am si eu dreptul sa primesc acest ajutor de la stat? daca da de ce acte am nevoie. Va multumesc anticipat

ana a spus:
Buna.am si eu o intrebare, sunt eleva la un liceu cu frecventa redusa, an si eu dreptu sa prumesc acest ajutot de la stat ???

Lenuta a spus:
Pe perioada prenatalului cine plateste cartea de munca angajatorul sau statul.pe perioada postnatalului primesc si indemnizatia ptr cresterea copilului?

Ana a spus:
Daca am depus dosarul de concediu prenatal pentru 12 luni si am luat deja banii pt 3 luni, mai pot sa fac ceva sa trec la 24 de luni, dau banii inapoi ?

ADELA a spus:
DACA AM AVUT VENITUL BRUT PE LUNA 400DE RON POT SA IAU INDEMNIZATIE PT CRESTEREA COPILULUI SI CAT SE IA VENITUL..

luminita a spus:
Buna ziua.daca am 7 luni lucrate si 3luni de sarcina, pot beneficia de indemnizația de creștere a copilului? ??cum pot calcula? ??mulțumesc

robert a spus:
buna ,am si eu o intrebare , lucrez in franta de 4 ani , nevasta mea va naste in rom eu pot beneficia de aceste lukruri ?

sanziana a spus:
Buna ziua,am o intrebare,pentru banii cre se pot lua pt crestere nou nascut,eu am 7luni lucrate,poate mai mult,dar de6luni sunt in somaj si as vrea sa stiu daca pot lua acei bani daca sunt in somaj,dar mi se gata si somaju la sfarsitul acestei luni si daca de ex imi gasesc de lucru numai din februarie dar am legat anul sa pot lua bani,dar numai din febr ma angajez,pierd banii de crestere nou nascut si tre lucrat iar un an intreg pt acei bani sau I pot lua chiar daca imi gasesc numai in febr de ex de lucru? Qst un ras va rog cat de urgent,multumesc.

marian a spus:
Vreau sa stiu si eu care e minimul de luni lucrate ca sa iesi in prenatal?

george a spus:
va rog frumos spunetim si mie daca nu sunt casatorit si am un copil , nevasta mea poate intra in prenatal daca copilul e pe numele meu va ro spunetimi daca stiti ceva

florina a spus:
Eu pot sa ies daca lucru de 6 luni si sunt insarcinata de 3 luni va rog sa ma ajutati

Doctor Osese a spus:
Vreau să folosesc acest mediu pentru a spune lumii despre Doctor Osese care m-au ajutat în obținerea iubitul înapoi cu vraja lui puternic, fosta mea și I, în care au neînțelegere care a dus la despartirea noastra, deși m-am dus să-l rog de mai multe ori pentru a te ierta și accepta mă înapoi pentru că l-am dar de fiecare dată m-am dus eu mereu simt mai profund în durere și agonie pentru că îl mereu plimbare pe mine și nu ar vrea să asculte ceea ce am să-i spun, dar la 1 zi credincios ca am fost navigarea am jignit a dat peste o mărturie a unei femei a cărei problemă a fost mai mult decât a mea și totuși Doctor Osese ajutat-o ​​cu vraja lui, așa că am fost fericit și, de asemenea, contactat Doctor Osese pentru ajutor prin e-mail și apoi i-am spus povestea mea, dar singurul lucru pe care la spus a fost că am va șterge ai rupe vraja mea cu atât de norocos pentru mine totul anunt de bine la fel cum a promis si chiar acum am luat logodnicul meu înapoi și noi amândoi trăiesc fericit. nu este nimic Doctor Osese nu se poate face cu este vraja și la fel cum am promit de sine mea i se va menține mărturisind pe internet de cât de Doctor Osese ajutat me.Are problema mai mare decat a mea sau mai puțin vă dau garanție de 100% că Doctor Osese va pune capăt cu vraja lui puternic, adresați-vă medicului Osese pentru ajutor prin e-mail doctorosesespelltemple@outlook.com Cautati trece pe acolo prin oricare dintre aceste probleme enumerate mai jos contactați medicul Osese pentru a pune capăt (1) În cazul în care doriți ex-vă înapoi. (2), dacă aveți mereu coșmaruri. (3) Vrei sa fie promovat în birou. (4) Vrei femei / bărbați pentru a rula după tine. (5) Dacă doriți un copil. (6) Or, dacă doriți să fie un fotbalist [7] câștiga un caz în instanță (8) Vrei să fii bogat. sau ai nevoie de bani (9) Vrei să lega soțul / soția să fie a ta pentru totdeauna. (10) În cazul în care aveți nevoie de asistență financiară. (11) Cum ai fost scammed si doriti pentru a recupera banii pierdut - Poți să-l contacteze prin: e-mail doctorosesespelltemple@outlook.com

gyongyi a spus:
Buna am o int saptamana vitoare am 1an decand sunt angajata dar am avut medical 31de zile beneficez de banuti?

Rem a spus:
Buna ziua. Am aflat de o zi ca sunt însărcinată. De lucrat nu mai lucrez. Am lucrat ultima oara 2 ani si 9 luni, am fost data in șomaj 6 luni, pana in decembrie 2014. Din ianuarie 2015 inca nu lucrez. Daca printr- o minune îmi găsesc job in perioada următoare , am vreo șansă sa fiu angajata? Așa însărcinată? Sau mai am dreptul la vreo indemnizație? Se pot cumula perioadele lucrate sau trebuie sa am 12 luni consecutive lucrate neapărat. Daca știe cineva , rog sa- mi răspundă. Mulțumesc.

cătălina a spus:
se poate intra din prenatal in prenatal, va rog spuneti_mi si mie ca nu ştiu,

Comenteaza si tu