Cum se realizeaza partajul la divort ?

Publicat la: 22.07.2009

Autor: Marina Rasnoveanu

Atunci cand o casatorie nu mai poate continua din diverse motive, cei doi parteneri aleg varianta divortului ca cea mai buna cale de a-si continua vietile in mod civilizat. Nepotrivirea de caracter, infidelitatea, violenta fizica sau verbala, toate sunt motive ce pot fi invocate in fata instantei de judecata, singura ce poate decide, oficial, daca un cuplu mai are sau nu sanse de supravietuire. Cu toate acestea, divortul nu inseamna numai acea cerere menita ca intr-o perioada anume sa te transforme din nou intr-un om liber, ci si multe alte probleme ce trebuie clarificate...

Articole similare
10 cauze ale divortului
Casatoria - runda a doua?
Viata dupa divort
Ce presupune si cum se desfasoara actiunea de incredintare a minorului
Importanta unui psiholog in viata unui copil

Una dintre acestea il reprezinta si partajul ce se realizeaza intre cei doi soti.

Potrivit art.30 din Codul Familiei, obiectul partajului il vor constitui bunurile dobandite de cei doi soti in timpul casatoriei.

Acest partaj se poate realiza voluntar. Astfel, fiecare partener isi va alege bunurile dorite, urmand sa redacteze un document numit tranzactie, prin care vor preciza acest lucru. De regula, cel ce intocmeste acest document este un avocat, chiar daca cei doi nu au angajat unul special pentru divort sau partaj.

In schimb, in cazul in care divortul nu este unul amiabil si nu se poate ajunge la un numitor comun din acest punct de vedere, instanta de judecata va fi cea care va stabili modul in care se realizeaza impartirea bunurilor respective.

Astfel, in acest al doilea caz lucrurile se complica. In primul rand este important de mentionat faptul ca partajul se poate realiza atat in timpul casatoriei (in cazuri speciale si la cererea unuia dintre soti sau a unui reprezentant legal al acestuia), cat si dupa casatorie, neexistand vreo restrictie cu privire la momentul inaintarii lui (cu mentiunea ca, introdus mai tarziu decat cererea de divort, partajul se va judeca de o alta instanta).
 

Iata care sunt, conform Codului Familiei, bunurile ce nu intra in procesul de partaj:

-     Bunurile achizitionate de unul dintre soti inainte de oficializarea relatiei - multi soti stiu de aceasta prevedere, dar considera ca, datorita faptului ca au contribuit la modernizarea acelei locuinte au si ei dreptul la ea. Lucrurile nu stau tocmai asa, celalalt sot putand beneficia, cel mult, de acordarea despagubirilor indemnizatiilor de imbunatatire.

-     Bunurile dobandite prin mostenire doar de unul dintre parteneri, chiar daca aceasta a survenit in timpul casatoriei.

-     Bunurile pe care unul dintre soti le foloseste pentru exercitarea profesiei.

-     Orice fel de creatie literara, stiintifica, artistica, premii sau recompense primite de unul dintre soti inainte sau in timpul casatoriei.

-     Sume provenite de la diverse despagubiri sau indemnizatii de asigurare.


Cum se realizeaza partajul?

Bunurile imobile si mobile ce au fost achizitionate de-a lungul casatoriei fac obiectul acestui partaj, fiecare partener avand dreptul la 50% din averea acumulata. Odata ce s-a clarificat ce bunuri comune se iau in considerare, se stabileste care este cota-parte cuvenita fiecarui sot, in cazul in care unul dintre soti considera ca i se cuvine o parte mai mare de 50%. Aceasta se stabileste si in functie de contributia sa la dobandirea si pastrarea acelor bunuri. Chiar daca unul dintre soti nu lucreaza, munca in cadrul familiei si sustinerea acesteia au o anumita pondere. In acest moment, cei doi soti vin cu tot felul de probe pentru a convinge instanta de judecata de faptul ca ei au dreptul la o cota parte mai mare.
 

Ce acte sunt necesare pentru introducerea actiunii de partaj?

1.    Acte ce dovedesc proprietatea bunurilor: documente fiscale de achizitie si plata, chitante, contracte etc.

2.    Cerere de chemare in judecata

3.    Dovada achitatii taxei de timbru pentru partaj si cel judiciar.

Care sunt costurile unui partaj?

Taxa pentru timbrul judiciar este de 0.3 lei, in timp ce taxa de timbru pentru partaj variaza. Daca partajul este de comun acord, atunci se aplica o taxa de 19 lei. In situatia contrara, cel care cere un procent mai mare de 50%, va trebui sa plateasca o taxa de 19 lei +% din valoarea ceruta sau pe care o contesta. Costurile cresc in momentul in care  partajul nu mai este realizat pe cale amiabila, serviciile unui avocat fiind de bun augur, dar necesitand o taxa suplimentara. De asemenea, un alt plus la aceste cheltuilei il constituie si prezenta bunurilor imobile si mobile, ce necesita o expertiza speciala.
 

 
 

tags: divort, partaj, parteneri

Comentarii

lida a spus:
buna seara in momentul in care am construit o casa impreuna cu sotul meu pe un pamint al socrilor fara acte,in momentul in care acum am ajuns la divort cu doi copii 19 si 15 ani,banii provin din munca pe care am depuso amindoi muncind in spania cum credeti ca vom rezolva acasta pe cale juridica?va multumesc un salut cordial.

vasi a spus:
buna seara - procesul de partaj dureaza foarte mult(peste 2 ani),cerandu-se o noua expertiza deoarece intre timp au scazut preturile la locuinte. In acest caz pot solicita despagubiri pentru perioada pana primesc contravaloarea partii care mi se cuvine din casa dupa un divort ?Dupa divort am stat in gazda platind chirie.Va multumesc daca ma indrumati.

ionut a spus:
sotia a fugit cu toate economiile noastre + o suma de bani provenita de la parinti mei. cum pot recupera suma de bani primita de la parinti tinand cont ca eu am acte ca am detinut acesti bani decat pe jumate din acea suma..astept raspuns. stima

mariana a spus:
se poate face un inventar al bunurilor din timpul casatoriei ? in timpul divortului ca sotul sa nu imi poata fura din bunuri si eu sa nu mai pot beneficia de ele la partaj

mariana a spus:
cine poate face un inventar al bunurilor in timpul divortului ca sotu sa nu le poata fura adica sa nu fie furt intre soti eu sa pot avea un inventar in care sa pot dovedi ca am avut acele lucruri in casa facute impreuna pe care sa le pot imparti la partaj VA MULTUMESC FOARTE MULT imi cer scuze daca nu am pus intrebarea corect. va multumesc daca puteti sa ma informati

Cornel a spus:
Daca divortul este de comun acord si nu se solicita nici un partaj iar una dintre parti renunta de buna voie la tot in favoarea celuilalt, ce taxe se mai platesc in cazul acesta ? Se mai aplica 3% sau cum ?

Dorel a spus:
Sunt in aceiasi situatie cu Cornel. Divort pe cale amiabila , partaj pe cale amiabila. Ce taxe se platesc si daca se mai poate recupera ceva. Avocatul spunea ca se poate recupera acel 3% uneori. Care e situatia reala si actul normativ care reglementeaza asa ceva. Multumesc.

corina a spus:
apartamentul a fost cumparat cu banii de la nunta pe numele lui fosta soacra,dupa care in 2003 i-a fost donat fostului sot la care el m-a luat in spatiu am continuat sa traiesc asa dar nu a mers,am muncit in italia am trimis bani am cumparat bunuri impreuna dar el a rupt toata chitantele si facturile,au mai ramas cateva la mine cum as putea face sa-mi recuperez din bunuri,multumesc

florin a spus:
stia mea a avut o garsoniera in timpul casatoriei m a trecut si pe mine pe contract dupa 5 anii am vandut garsoniera si am luat apartament ,acum dupa 20 ani casnicie am ajuns la divort ,acum cand facem partajul im i revine si mie cota din apartament ,mentionez ca avem un copil minor de 17 ani inpreuna ,doresc a stiu daca eu beneficez de despagubire de la apartament

Marian a spus:
buna ziua!sunt in situatia unui partaj,am divortat pe data de 18 apr 2011 ,trebuie sa ne vina decizia!avem un apartament cumparat cu credit bancar si cateva obiecte casnice comune!apartamentul il avem cumparat de 4 ani!2 ani am platit singur rata la apartament deoarece fosta sotie isi termina ultimii 2 ani de facultate!de 2 ani munceste si ea iar acum mi-a zis ca ea nu vrea lucruri nici parte la apartament ci doar bani!apartamentul este cumparat in mare parte de mine(ea era studenta in acel moment,eu am achitat un avans de 8mii de euro bani proveniti din vanzarea unui imobil al meu ce il detineam dinainte de casatorie).este posibil sa ceara bani ?partajul se refera doar la bunuri comune ma gandesc!ea cere banii pe care ia adus in casa pe timpul celor 2 ani de munca ai ei daca nu ma ameninta ca va face in asa fel incat sa se scoata partamentul la licitatie!eu doresc continuarea creditului bancar si doresc sai dau tot ce vrea ,bunuri comune tot ce vrea dar bani in nici un caz!as vrea sa ma i stiu daca lucrurile ce le-am avut inainte de casnicie personale si care sunt in apartament (mobilier,electrocasnice etc.)fac si ele obiectul partajului?Va Multumesc anticipat de raspunsuri!

laurentiu a spus:
am cumparat un apartament de la stat ,cu preluare de contract ,apartamentul fiind ichiriat parintilor sotiei .am vindut apartamentul,am cumparat o casa ,jumatate am reconstruit-o acum vrem sa divortam si ea nu vrea sa ajungem la nici un acord,ba mai mult vrea sa locuiesc cu mama ei in continuare ,ea locuind la amant.pe parcursul casatoriei am participat inpreuna la dobindirea bunurilor si renovarea casei in proportii diferite,eu fiind constructor.dupa 16 ani de casatorie crede ca la partaj pot face parte si parintii ei.actul de vanzare cumparare fiind pe numele amindurora,al meu si al ei.intrbare ? este posibil?

florina a spus:
dupa 23 ani de casatorie am ajuns la divort si partaj avem o locuinta la oras cumparata in timpul casatoriei iar casa de la tara i-a fost donata sotului in timpul casatoriei am vreun drept la casa de la tara?

Dana a spus:
În 2007 m-am casatorit. Cu banii de la nunta am cumparat o garsoniera pe numele tatalui meu pentru ca acesta sa ne faca act de vanzare-cumparare mie si sotului meu, pentru care am declarat la notariat ca am achitat iar el a confirmat ca a primit o suma de bani . Acest lucru nerealizându-se în realitate.Dupa 14 ani de casatorie, din " n" motive de care se face vinovat sotul, vreau sa divorţez. Acesta imi cere jumatate din valoarea apartamentului. Mentionez ca atat eu cat si tata ne-am inselat asupra caracterului sau. In realitate el are dreptul moral de a cere doar 50% din valoarea garsonierei si nu a apartamentului care ne-a fost vandut de tatal meu cu credinta ca sotul meu va dori sa intemeieze o casnicie solida iar eu voi fi fericita.Cum pot obtine in instanta apartamentul iar despagubirea sa fie doar de 50% din valoarea unei garsoniere si in baza caror dovezi ca acesta a inselat asteptarile iar scopul sau a fost doar unul material. Din casnicie au rezultat doi copiii minori. Din cauza violentelor detin un certificat medico-legal. Multumesc anticipat

dutceac a spus:
sumt un barbat ce a stat alaturi 11 ani de o femeie puturoasa si nesimtita nu stiu de ce ca nici nu am iubito ,dar in acest timp am cumparat cu contract de vinzare cumparare o casa de la socri am renovato si am intretinut si socri si le-am facut si o bucatarie asta fiindune intelegerea verbala am muncit 6 ani in germania si am adus venituri foarte mari in casa doar ca multi bani sau cheltuit pe un trai bun pentru copii si fosta sotie care cheltuia multi bani si isi facea toate poftele eu muncind cu greu in germania in constructi....valoarea este mare dar in partaj asr regasi doar bunuri de 9000 lei si din care fosta sotie zice ca multe nu mai sunt,dar care erau cind am parasit domiciliul conjugal.....mentionez ca suma ce am cistigato in acesti ani depaseste 30000 avind statele de plata care dovedesc asta....ea nu a muncit niciodata si mare parte plateam oameni sa faca treburile casei si o ajuta si mama ei......avem si 2 copii pe care platesc pensie alimentara de 600 eur pe luna....intrebarea mea ar fi ce sanse am si care ar fi acestea sa cistig mai mult de 50% din bunuri ca ea nu munceste nici inn prezent ...va multuimesc.....sau o parere cum sar termina acest partaj in favoarea cui ........am uitat sa mentionez ca casa si tot ce am facut se afla in sat la sotie

Mihaela a spus:
In perioada casatoriei am achizitionat impreuna cu sotul 2 apartamente prin credit ipotecar. Un credit pentru unul din cele doua apartamente a fost platit anticipat. A mai ramas un apartament ipotecat. Am divortat si nu am facut partajul la momentul divortului (2006). Suntem de acord ca eu sa raman cu apartamentul platit integral (2 camere) iar sotul cu apartamentul ipotecat (4 camere). Cum putem sa facem partajul daca un apartament inca este ipotecat?

Doinita a spus:
M-am casatorit in iulie 2008,am locuit in apartamentul sotului pana in 2011,avand in vedera ca apartamentul a fost achizitionat de sot in decembrie 2006,actele de proprietar sunt doar pe numele lui,acest apartament este insa pe un credit ipotecar la care am platit rate impreuna cat am fost casatoriti.Daca introduc actiune de partaj,fostul sot o sa ma despagubeasca,sau conteaza ca el a adus venit mai mare in casa pe timpul casatoriei?

Mihai a spus:
Buna ziua , se poate considera in judecarea unui proces de partaj si ratele facute pe timpul casatoriei ? Rate ce le-am facut in proportie de 90% pt modernizarea casei socrilor. Casa ce ne-a fost data in folosinta pt a locui in ea .

Bogdan a spus:
Buna ziua, va rog urgent dak poate cineva sami spuna ce cota parte ii revine mamei dupa divort la partaj dupa o casatorie de 30 de ani in care sunt implicati si 2 copii majori care fac Dializa.Va multumesc!

Sabrina a spus:
Hm, vet tyve4rr ingen som e5ker runt och kf6per je4rnskrot. Men vi (ok, Marcus) har ne5n slags stor vagn de4r han sle4nger allt je4rnskrot. Snart e4r den full och de5 kf6r han den till ne5t ste4lle i S-vall som betalar ett rkiopils ff6r allt skrot och korn. Ni kanske fe5r gf6ra likadant? Jag blir fascinerad av att man kan fe5 betalt ff6r se5nt de4r skrot, jag visste faktiskt inte det innan.

viorica a spus:
eu ànainte de càsnicie am avut o valoare de 8000 de euro ,dupà 4 ani am cumpàrat un apartament ànpreunà si o masinà ,acuma vrem sà divortàm,nu avem copi ,e posimil sà àmi primesc partea mea de bani si din valoarea apartamentului si din valoarea masini? và multumesc

cjhzfo a spus:
lUe0Lh nkpysptoxhwu

kfyngguu a spus:
PZAAKW , [url=http://wcxtnxnhakgu.com/]wcxtnxnhakgu[/url], [link=http://bdujihorzqwp.com/]bdujihorzqwp[/link], http://qaylplandfou.com/

lavinia puscas a spus:
buna.As vrea sa stiu daca se poate ca dupa 10 ani de la divort se poate face o cerere de partaj acesta a fost inceput dar din cauza resurselor financiare nu sa putut incheia as vrea sa stiu daca este posibil acum sa fac acest partaj. Astept un raspuns si va rog lasati-mi adresa de maill sau nr: de telefon sa va pot contacta pentru mai multe intrebari. VA MULTUMESC ANTICIPAT

Valentina a spus:
Buna ziua, sant intr-un divort. am fost casatorita 11 ani.vreau sa fac partaj. as vrea sa stiu ce sanse am. mentionez ca toate documentele care atesta munca noastra in comun se afla la el si nu vrea sa mi le dea el din 2007 pana in prezent nu a avut decat un singur loc de munca eu eram cea care aducea venitul in toata perioada asta si mi se pare normal sa-mi cer drepturile

karina a spus:
Buna ziua sunt casatorita de 20 de ani , si in anul 2006 am facut un credit imobiliar in urma caruia am achizitionat un apartament , vreau sa divortez din cauza sotului care are probleme cu alocoolul (cand bea devine agresiv ) din casatorie avem doi copii majori fara venituri (studenti ) .Jumatate din valoarea imobilului l-am adus noi rezultat din vanzarea fostului apartament iar jumate banca (tin sa mentionez ca, creditul este pe numele sotului ) care a achitat 1-2 ani rata iar in ultimul timp mai exact de 4 ani eu am ramas responsabila cu achitarea acestei dari + alte cheltuieli (Telefonie+internet, Intretinerea la bloc,.........)sotul meu a cheltuint majoritatea banilor pe alcool..Eu asi dori sa raman cu copiii in apartament iar el sa fie despagubit de catre mine , sa fiu responsabila in continuare de achitarea ratei daca este posibil . {PS: Sotul nu vrea un divort amiabil } VA MULTUMESC ANTICIPAT Si ASTEPT RASPUNS

silvia a spus:
am construit o casa cu etaj in timpul casatoriei, acum am ajuns la divort...la constructia acestei case am contribuit financiar mai mult eu..cum ,sau care sant drepturile mele acum la divort?multumesc

costi a spus:
Buna am o intrebare, am fost casatorit 3ani pana in anul acesta si am o casa mostenita in contract de intretinere( inainte de casatorie) si am inceput o casa in timpul casatoriei pe acel loc, cum sa fac sa nu obtin doar 50% din valoare pentru ca ea a venit doar cu hainele de pe ea. Va rog daca se poate sa imi da-ti un raspuns daca sunteti amabili

Nicoleta a spus:
Buna seara, vreau sa divortez si am un copil minor iar sotiul vrea sa divortam prin notar. Va rog frumos sa imi spuneti si mie daca prin notar se pune program vizita sotului la copil sau il ia ori de cate ori vrea sotul. Va multumesc mult.

Anonim a spus:
Buna ziua, Am si eu 2 intrebari pentru dumneavoastra. Eu am o garsoniera cumparata inaintea casatoriei, sotul a avut un apartament in alta localitate, cumparat inaintea casatoriei cu credit bancar, pe care l-a vandut si a ramas cu o anumita suma, nu prea mare. Acum vrem sa vindem si garsoniera si sa cumparam un apartament mai mare in localitatea unde ne-am stabilit acum. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1. Se poate trece in contractul de vanzare cumparare al noului apartament suma exacta cu care am contribuit fiecare din noi la achizitia acestui apartament? 2. In cazul unui eventual divort urmat de partaj vreodata, s-ar tine cont de suma cu care am contribuit fiecare, sau ar trebui sa impartim 50%? Multumesc.

anca a spus:
suntem de acord cu divortul amindoi , dar vreau sa stiu daca pot ramane tot la acelasi domiciliul , casa facuta de amindoi 25 de ani in urma , sunt 4 camere , se poate 2 cam. la unu si 2 cam. la celalant , deci sa divortam dar sa raminem amindoi in aceiasi casa , pentru ca la partaj am inteles ca unul din noi daca dam bani cit valoreaza cadsa poate sa ramina in ea si cum noi nu avem nici unu bani sa dau unuia celuilant preferim sa ramanem in casa as. rasp. multumim

mariana a spus:
dupa 20 de ani de casnicie am divortat,sotul cunoscind o femeie in Italia a luato razna,as dori sa ma indrumati si pe mine daca se poate.Am plecat cu fata stam cu chirie,la divort nu mi sa aprobat nimic nici macar pensia alimentara,as vrea sa fac recurs dar imi este frica.Parintii lui au decedat si el a ramas mostenitor in acte,am renovat tot,nu mai este ce era de la parintii lui .Cum este posibil dupa 20 de ani de munca si suferinta el sa ramina in casa cu iubita lui si noi sa stam cu chirie si sa nu avem nici un drept.Va rog din suflet ajutatima.

ignat mariana a spus:
am divortat in 2011 tot atunci a avut loc si partajul l-am incheiat printr-o tranzactie iar eu iam dat doar o parte din ce mi sa cerut in acea tranzactie dar intre timp fostul sot a decedat au vreo sansa rudele sotului sa-mi ceara acea parte daca el nu lea lasat nici o imputernicire??

dragomir gabriela violeta a spus:
sint casatoiirita de 19 ani avem un baiat de 18 ani este in ultimu an de liceu ,sotul vrea sa divortam si ne ameninta ca ne scoate afara din apartament ca este al lui ,va rog spunetimi dupa 19 ani de casatorie nu mi se cuvine si mie o parte sau baiatului nostru .apartavmentul este al sotului ne poate da afara din el si pe mine si copil .va rog spunetimi ce sanse am daca pot sa locuiesc intr-o camera cu baiatul.in febroarie 2013 am descoperit un nodul la sinul stang el vrea sa divorteze .

elena vasile a spus:
eu sant casatorita de 30 de ani si am trait cu socri ,mi-au facut acte de vanzare cumparare pe casa si eu am facut f multe inbunatatiri ,eu am fost plecata in italia si renovarile sa-au facut cu bani mei am cumparat si o masina si de un an sotul meu a intentionat divortul si ma dat afara din casa si a adus concubina .Eu am vandut o mostenire ce era de la parinti mei el are dreptul la mostenire?? .Ce sanse am eu ca am ramas cu ce era mine.Va multumesc

NICU a spus:
Buna ziua am ajuns si eu in prag de divort dupa 10 ani Eu impreuna cu sotia am luat un credit pe 10 ani de la banca si mai avem de platit 4 ani jumate in perioada aceasta am construit o casa fara acte la parinti ei in curte se poate in instanta sa recuperez macar jumatate din investitie Llucrurile din casa le impartim amiabil din ce am inteles ea nu doreste sa ma despagubeasca cu nimic in privinta casei ca plateste rata in continuare si sai ramana ei tot Va astept cu un raspuns urgent MS mult

carmen a spus:
In urma unui divort am ajuns la concluzia ca pt a termina aproape totul pt ca tin sa mentionez am in copil minor ce este la mine ,avem un apartament in comun ex sotul nu a dorit nici vindere ,nici impartirea lui pe cale amiabila asa ca am decis sa intentez partaj doar pt imobil pt ca bunurile sunt distruse deoarece el a ramas in casa .In urma casniciei am facut un credit dar el neavand servici nu a platit nimic asa ca eu ma platit :banca in totalitate de 104mil avocat 17mil,taxa la primarie 35mil ,acum ajuns in instanta sa reprezentat singur si nu este deacord cu evaluarea ap de catre av meu ,asa ca treb sa mai platesc o taxa de 3,5mil taxa evaluator dar el nu are bani asa ca treb sa ii platesc tot eu .Acum eu va rog sa imi spuneti din cei 50%ce imi revin din casa ,din toti acesti bani care eu i-am platit se impart toti jumatate pt ca nu a fost vina mea ca el nu a vrut pe cale amiabila .Si o alta intrebare in tot acest timp el a locuit si a acumulat datorii de peste 35mil acesti bani trebuie sa ii opresc cand ii dau restul de bani demonstrand cu facturile neplatite .Va rog sa imi dati urgent un raspuns simt ca cedez pana se term procesul deja are 6 luni si el mereu are de obiectionat ,neavand nici un venit ,nu ii plateste nici pensia alimentara copilului dar doreste bani multi .Vamultumesc din suflet

Alina Surugiu a spus:
Buna ziua am o intrebare la dumneavoastra si va rog sa-mi raspundeti urgent: Mama mea a fost casatorita cu tatal meu vitreg timp de 23 de ani la care el nu a contribuit cu aproape nimic, casa este mostenire de la parinti mamei mele la care el doreste jumatate din mostenirea mamei mele. Vreau sa stiu daca are si el dtept la mostenirea mamei si daca i se cuvine ceva. Multumesc cu stima Alina.

Hotea Teodor a spus:
Buna ziuava rogfile:///C:/Users/Amministratore/Downloads/Archivos%20adjuntos_201472.zip sa trgeti o cocluzie si sami dati un raspuns

Hotea Teodor a spus:
DACA PENTRU RECURS TREBUE SA MAI PLATESC VREO TAXA

maria firu a spus:
buna ziua ,este prima oara cand imi fac curaj sa scriu despre problema mea si cred ca nu am nici o sansa sa scap de casatoria asta a mea foarte chinuita .sunt casatorita de 32 de ani si nu am nimic pe numele meu si din aceasta cauza am suportat un betivan notoriu ca re ne-a terorizat tot timpul si pe mine si pe fiicele noastre .casa in care locuim a fost cumparata in 1987 de catre socri mei (ne-am casatorit in 1982 )dar fiinca era pe vremea comunistilor noi nu am putut face act de vanzare-cumparare ca nu aveam buletin de oras (craiova )si au facut un testament ,dar eu nu am fost trecuta in el .la taxa de succesiune dupa moartea batranului automat a fast trecut doar el ior eu nu am nimic .fiicele noastre sunt casatorite deja si acum ele zic ca nu ar trebui sa mai suport un asemenea om .as vrea sa stiu daca pot castiga macar o camera dupa atatia ani de suferinta .multumesc !

Loredana a spus:
Buna ziua! M-am casatorit pe 19 iulie si dupa nunta am bagat actele la banca pentru Prima Casa. La o luna de la nunta sotul a plecat din localitate cu jumatate din banii scosi dupa nunta. Actele la banca sunt facute pe numele meu, sotul este somer din decembrie 2013. Eu vreau sa divortez, pot continua sa imi iau casa fara ca el sa imi ceara la partaj? Multumesc!

simona iancau a spus:
buna ziua!sunt casatorita de 13 ani si in10 ani am lucrat prin spania cu sotul eu si in germania a avut el o casa veche cumparata prin contract de vanzare cumparare pe numele lui mama lui.intre timp noi am facut alta casa noua dar autorizatie ,schita tot e pe numele ei.acum am vorbit sa trecem casa pe numele nostru dar nu vor sa ma treaca si pe mine in actede frica sa nu divortez si sa trebuiasca sa ma plateasca din casa.eu am ceva drepuri daca o sa intentez divort si proces de partaj?va multumesc ,si astept raspuns!

Laura a spus:
Buna ziua.am fost casatorita pt o perioada de 13 ani si am cumparat un apartament impreuna de la soacra care se zbatea sa plateasca partajul cu fostul ei sot.eu am dispus de suma de bani si i-am dat soacrei k sa scape de datorie si ne-a revenit casa noua prin act de vinzare cumparare.acum am divortat si am facut un contract cu fostul sot ca imi va da partea in termen de doi ani.Au trecut cei doi ani si mereu scuze ca nu are sa -mi dea dar mi va da .Nu stiu ce sa fac in cazul acesta, ma puteti sfatui va rog .In cazul in care nu mi-a dat partea imi revine partea inapoi prin lege????sau necesita tribunal??va multumesc

anca a spus:
Buna Ziua, Va contactez deoarece am nevoie de un sfat jurdic. Sunt de origine din Romania si sunt casatorita din anul 2005 cu un cetatean de origine iordaniana. In urma cu o luna de zile am imputernicit prin notar un avocat din Romania pentru cererea de divort. As dori sa mentionez ca nu avem copii. Intrebarea mea este cum va fi posibil sa recuperez o suma considerabila de bani care a fost trimisa in Iordania de catre parintii mei, dupa casatorie,pentru a cumpara o proprietate si a deschide o firma in Iordania? Avem toate actele necesare pentru a dovedi tranzactiile ce au fost facute prin banca in contul sotului meu. Astept raspunsul Dvs. Va multumesc anticipat, Cu Stima Anca

mooreloanfirm a spus:
Buna ziua, Acest lucru este de a informa publicul larg care, în prezent, oferirea de împrumut la o rată scăzută a dobânzii de 3%. Daca sunteti interesati in a aplica pentru un împrumut, să completați cererea de mai jos. Pentru mai multe detalii contactati-ne acum prin: +2348073676763 sau email: mooreloanfirm@hotmail.com INFORMAȚII IMPRUMUTAT NECESARE Nume: Țară: sex: Varsta: Telefon: Suma necesară: Ocupația: Durata de împrumut: Cu respect. Dl Turner Moore

elena a spus:
buna ziua am si eu o intrebare eu am divortat de 2 ani dar nu am facut partaj avand o casa facuta impreuna dar din pacate sotul a decadat eu mai am dreptul la acea casa el avand o sora si mama ce pot face va multumesc

Mirela a spus:
Buna ziua, Am inaintat cerere pentrutr procesul de divort in urma cu cateva luni. Dupa pronuntarea lui, doresc sa depun o cerere pentru realizarea partajarii. Acum vine problema si intrebarea mea. Pana acum 2 ani am locuit in casa parintilor mei, care mi.a fost lasata mostenire. Am vandut o parte din terenul pe care se afla casa si cu banii luati am construit o casa noua, de la zero, casa veche demoland.o (mentionez ca la aceasta casa nu au fost facute imbunatatiri in anii casatoriei). La presiunea si insistentele sotului, pe autorizatia de construire l.am trecut si pe el. Intrebarea este, am vreo sansa sa-mi recuperez casa? El nu doreste nici divortul si nici sa plece din casa. Care ar fi costurile pentru intreaga procedura? Va multumesc anticipat pentru sprjin!

laura frank a spus:
Buna Ziua, Acest lucru este de a informa publicul larg că doamna laura sincer, un creditor împrumut privat are deschide o oportunitate financiar pentru toată lumea care are nevoie de orice ajutor financiar. Ne da afară împrumut la rata dobânzii de 2% pentru persoane fizice, firme si companii sub un punct de vedere si starea clare și ușor de înțeles. contactati-ne astăzi prin e-mail la: laurafrankloanfirm@gmail.com

sicora a spus:
Daca casa e cumparata pe numele sotului si nu sint trecuta pe contract,cheltuielile sint platite de mine dar pe numele lui ce sanse am la partaj

nicoleta a spus:
sant divortata in mai vor fi trei ani,posibil ca dupaa ce trec trei ani de la divort dupa o casnicie de 24de ani sa nu mai primesc nimic din casa?ma poate scoate afara din casa cand doreste el,ce pot sa fac in azul in care ma scoate afara dar el nu sta acasa ,doar eu cu fiica noastra mai mica ...nu majora multumesc

madav a spus:
sunt casatorita de un an si ceva de zile. in aceasta perioada parintii mei mi-au dat o suma de bani sa putem sa ne luam o casa la tara. Acum sotul doreste la partaj sa primeasca jumatate din aceasta suma de bani primita de la parintii mei. Mentionez faptul ca suntem in prag de divort, nu avem copii si vreau sa stiu cum se procedeaza in acest caz cu partajul. multumesc!

catalin a spus:
Buna ziua,Sunt in situatia de a divorta de sotie dupa 9 ani de casnicie. Am avut inainte de casatorie un apartament proprietate personala,pe care la noua luni dupa casatorie l-am vandut si in aceeasi zi dupa vanzare,cu banii de pe apartament,am achizitionat o casa,in actele careia am trecut-o si pe sotie ca coproprietar, Dupa 8 ani am facut un schimb,am dat casa pentru un apartament cu 3 camere in care suntem amndoi coprprietari. Doresc sa stiu in aceste conditii la partaj cum se v-a calcula cota fiecaruia dintre noi Cu respect Catalin

ANN A MARIA a spus:
BUNA ZIUA AS DORI SA STIU CAM CE DREPTURI AS AVEA SAMI RECUPEREZ COPIII DE LA SOTI DACA NU SINT AI LUI DOAR FATA II POARTA NUMELE DIN INTERES SINTEM CASATORITI DIN 2009 SI AVEMSI DOI COPII MINORI UNUL NU ESTE NASCUT SI CEA MARE A IN PLINIT3 ANI

First Alliances Loan Firm a spus:
Noroc! Noroc! Ura Dragii mei prieteni, nu ai nevoie de un împrumut sau sunt în căutarea pentru o modalitate de a obține unul, sau poate vi se refuză de către o bancă din cauza statutului dvs. de credit săraci, și refuză să dea, iar acum credeți că orice speranță este pierdut , nu, draga mea orice speranță este pierdut, nu. Vine o loc de soluții pentru toate grijile și neliniștile tale. Aici este Planificatorul de maestru PRIM RELAȚII ÎMPRUMUT FIRMA. Noi oferim împrumut nostru la rata dobânzii de 2% pentru toate sau persoane, companii sau firme. Ne puteti contacta astăzi la (firstalliancesloanfirm@gmail.com) pentru împrumut ușor și de încredere, de datoria noastră să te ajute din situația ta și să pună capăt anxietate și de anxietate E-mail: firstalliancesloanfirm@gmail.com

Nagy imre a spus:
Buna ziua,Am fost casatorita aproape 11 ani si am doi copii minori. In iunie 2014 am divortat de sotul meu la notar.Avem o casa pe care am renovat impreuna si am mai construit in aceasi curte una.Ne-am inteles cu fostul meu sot ca totul o sa fie ai copiilor.Acum zice ca nu da ei si nici mie nu-mi da partea cea ce mi-se convine.Stau la parinti meii cu cele doi copii si as vrea sa stiu ce drepturi am.

Comenteaza si tu